LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 13 Ιουνίου 2024 13:10

Καύσωνας – ΕΥΔΑΠ: Προτάσεις για την εξοικονόμηση νερού

Στόχος, τη διαφύλαξη των διαθέσιμων αποθεμάτων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργούν οι συνθήκες καύσωνα στην περιοχή της Αττικής.

Καύσωνας - Αθήνα

Η ΕΥΔΑΠ προτρέπει τους καταναλωτές «να υιοθετήσουν μια σειρά από εύκολα μέτρα για τον περιορισμό της σπατάλης νερού με στόχο τη διαφύλαξη των διαθέσιμων αποθεμάτων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργούν οι συνθήκες καύσωνα στην περιοχή της Αττικής».

Όπως αναφέρεται στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, «προς διευκόλυνσή όλων παραθέτουμε μια σειρά από απλές συμβουλές για την λελογισμένη χρήση και αποφυγή της άσκοπης σπατάλης του νερού:

  • Αποφύγετε το πλύσιμο μπαλκονιών και βεραντών με το λάστιχο, ειδικά τις απογευματινές ώρες.
  • Επιδιορθώστε τις βρύσες ή τα καζανάκια που στάζουν. Περίπου 1 λίτρο νερού χάνεται κάθε 10 λεπτά από βρύσες που στάζουν.
  • Ποτίστε τα φυτά και τα λουλούδια του μπαλκονιού σας κατά τις πρωινές ή βραδινές ώρες (μετά τις 22.00) και κατά προτίμηση με ποτιστήρι, όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και το νερό δεν εξατμίζεται.
  • Κλείστε τη βρύση κατά το λούσιμο, το βούρτσισμα των δοντιών, το ξύρισμα ή το πλύσιμο των πιάτων.
  • Λειτουργήστε το πλυντήριο πιάτων ή ρούχων μόνο όταν είναι πλήρες και κατά προτίμηση τις βραδινές ώρες (μετά τις 22:00).
  • Επιλέξτε το χαμηλότερο επίπεδο κατανάλωσης στα καζανάκια.
  • Χρησιμοποιήστε νερό που συλλέγετε από το κλιματιστικό ή τον αφυγραντήρα, για να ποτίσετε τα φυτά σε γλάστρες.
  • Προτιμήστε να κάνετε ντους από το να γεμίζετε την μπανιέρα.

Με την υιοθέτηση αυτών των μέτρων, μπορούμε να συμβάλλουμε στη διατήρηση αυτού του πολύτιμου πόρου και στη δικαιότερη κατανομή των υδατικών πόρων, ειδικά σε περιόδους καύσωνα όπου η κατανάλωση νερού αυξάνεται σημαντικά.

Παράλληλα, η ΕΥΔΑΠ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και επενδύσεις ώστε το σύνολο των κατοίκων της Αττικής να έχει αδιάκοπη πρόσβαση σε νερό, αλλά σε έκτακτες περιστάσεις, όπως αυτή του καύσωνα, απαιτείται και η συμβολή των καταναλωτών.

Είναι ευθύνη όλων μας να χρησιμοποιούμε το νερό με υπευθυνότητα και σεβασμό για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον».

Ειδήσεις σήμερα:

Εξάρχεια: Επεισόδια και τραυματισμοί αστυνομικών

Ηλεία - Δασκάλα 11χρονης: Ήθελε να γίνει γιατρός για να βοηθά

Βόλος: Έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα κι αρνήθηκε το αλκοτέστ


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποκλειστικό ΑΝΤ1: Διάσωση ναυαγού στα ανοιχτά της Μυκόνου (βίντεο)Σήμερα 18:58 | Ειδήσεις

Το σκάφος στο οποίο επέβαινε, ναυάγησε μεταξύ Μυκόνου και Τήνου. Διασώθηκε από επιβατηγό πλοίο, εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής.

Αττική: Ορατός ο κίνδυνος λειψυδρίας - Αυτοψία του ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 20:22 | Ειδήσεις

Η Αττική, η οποία φιλοξενεί το μισό πληθυσμό της χώρας, ύστερα από την παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων δύο ετών, την έλλειψη χιονοπτώσεων και τη συνεχιζόμενη ξηρασία, έχει αποθέματα νερού στους ταμιευτήρες που αρκούν για τα επόμενα τρία χρόνια.

Εκβιασμοί - Δημοτικοί υπάλληλοι: Φωτογραφίες από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης (ντοκουμέντα)Σήμερα 17:53 | Ειδήσεις

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα που δείχνουν τα μέλη της οργάνωσης εκβιαστών την ώρα που κάνουν τις ''συναλλαγές''. Ποιος ο τρόπος δράσης τους και ποια τα μέλη της οργάνωσης που αποτελούνταν από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η παρατράπεζα στην Γλυφάδα, οι “μπίζνες” με το Ιράν και ο “κολλητός” του ΕρντογανΠαρασκευή 05 Ιουλίου 2024 13:24 | Ειδήσεις

Οι “πρωταγωνιστές” της παρατράπεζας στην Γλυφάδα, η απάτη με “χρυσά κέρδη” και οι “διαδρομές” μέσω φίλου του Ταγίπ Ερντογάν για μεταφορά πετρελαίου από το Ιράν, εν μέσω των διεθνών κυρώσεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράν: Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος υπόσχεται ότι θα στηρίξει την Παλαιστίνη22:55Καλαμάτα: Άνδρας έκλεψε 4 τόνους καρπούζια22:42Πρόεδρος Ράπτορς για Βεζένκοφ: Μπορεί να τραβήξει μέρες ή και μήνες η υπόθεση22:28ΑΠΘ: Αίθουσες διδασκαλίας θα γίνουν στον χώρο της κατάληψης 22:15Τέξας – “Μπέριλ”: Τροπική καταιγίδα “σαρώνει” την πολιτεία22:01Τιάγκο Αλκάνταρα: Το συγκινητικό “αντίο” του ποδοσφαιριστή21:48Πυροσβεστική: 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 21:34Κλιματική κρίση: Ρεκόρ θερμοκρασίας για τον Ιούνιο του 202421:21Αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό (βίντεο)21:07Λάρισα: Κοπάδια αγριογούρουνων καταστρέφουν καλλιέργειες 20:53Αττική: Ορατός ο κίνδυνος λειψυδρίας - Αυτοψία του ΑΝΤ1 (βίντεο)20:40Ο Ζελένσκι απορρίπτει την μεσολάβηση Όρμπαν για τον τερματισμό του πολέμου20:26Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Τεκνετσίδης20:13Ερυθρά Θάλασσα: Η φρεγάτα Ψαρά καταρρίπτει drone των Χούθι (βίντεο)19:59Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Διάσωση ναυαγού στα ανοιχτά της Μυκόνου (βίντεο)19:44Πέθανε η Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου19:30Φωτιά στο Διδυμότειχο19:17Καιρός - Τρίτη: Υψηλές θερμοκρασίες, μπόρες και βοριάδες19:03Κρήτη: Ο ΕΕΣ στο πλευρό των εκατοντάδων μεταναστών από το ναυάγιο στη Γαύδο (εικόνες)18:50ΤΑΙΠΕΔ - Βασιλίτσα: Το Χιονοδρομικό Κέντρο παραχωρείται για 25 χρόνια18:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο