LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 31 Μαΐου 2024 18:57

Μητέρα Κυριακής Γρίβα: Οι αστυνομικοί “κρύβονται” πίσω από χαρτιά και πρωτόκολλα

Οργή, αγανάκτηση και αναπάντητα ερωτήματα από τη μητέρα της Κυριακής Γρίβα. Τι λέει στον ΑΝΤ1.

Κυριακή Γρίβα - Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι

Της Κέλλυς Χεινοπώρου

«Στους αστυνομικούς και στους εισαγγελείς, θα ήθελα να τους θυμίσω ότι έχουν δώσει έναν όρκο, ο οποίος είναι το καλό του πολίτη. Κρύβονται πίσω από χαρτιά, από πρωτόκολλα, από οτιδήποτε, καθυστερούν για ποιο λόγο;».

Αυτή είναι η οργισμένη απάντηση της μητέρας της Κυριακής Γρίβα, στην ανακοίνωση πηγών της Αστυνομίας, αναφορικά με την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη – 60 ημέρες μετά το φρικτό έγκλημα -  να επιστρέψει πίσω την διοικητική έρευνα για τις ευθύνες των αξιωματικών του τμήματος των Αγίων Αναργύρων.

«Η Ελληνική Αστυνομία, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και διαφάνειας, απέστειλε το υλικό της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στον Συνήγορο του Πολίτη. Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων και ανάλογη απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν».

«Έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα η Αστυνομία. Εμείς ως δικηγόροι απευθυνθήκαμε στον Συνήγορο και όχι η αστυνομία, όχι αυτεπάγγελτα ο συνήγορος, ζητήσαμε την παρέμβασή του ...και η δικογραφία επιστρέφει πίσω λόγω ελλείψεων» , δήλωσε η δικηγόρος της μητέρα της Κυριακής Γρίβα, Έλενα Τζούλη.

«Δεν θα έπρεπε τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο δράστης να είναι ήδη εκεί που θα έπρεπε να είναι, να τιμωρηθεί όπως του αξίζει; Δεν έχει τίποτα, δεν είναι τρελός, εγώ έχω πρόβλημα στην ψυχική μου υγεία. Εγώ και όχι εκείνος», διερωτάται η μητέρα της Κυριακής.

Οι γονείς του θύματος, με τεχνικούς συμβούλους, βλέπουν τα βίντεο που αποτυπώνουν τις κινήσεις του δράστη. Μετρούν 12 δευτερόλεπτα. Αυτός ήταν ο χρόνος από την στιγμή που ο πρώην σύντροφος του θύματος κατεβαίνει, τρέχει και της επιτίθεται πισώπλατα .

«Το βλέπω στο βίντεο και τρελαίνομαι! Και βλέπω ακόμα και την λάμψη του μαχαιριού. Εγώ το βλέπω, βλέπω την λάμψη του μαχαιριού και εκείνος ο φρουρός δεν το είδε;», συνεχίζουν τα αναπάντητα ερωτήματα της μητέρας.

Η μητέρα που παλεύει με γενναιότητα να σταθεί στα πόδια της, ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Καταδικάζει την απραξία των αστυνομικών. Δεν κινητοποιήθηκαν θα πει, ούτε όταν έφτασε εκεί η Κυριακή για βοήθεια, ούτε όταν έφυγε και ζητούσε ταξί, ούτε όμως και όταν έπεφτε αιμόφυρτη στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος!

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην φαρμακοποιό , προσπαθούσε η γυναίκα να σταματήσει το αίμα. Και λέει αστυνομικός, "δείτε" λέει, "αν έχει σφυγμό. Δείτε αν έχει σφυγμό", που δεν ήξεραν να κάνουν ούτε αυτό! Δεν είχαν εκπαίδευση ούτε γι' αυτό, να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, δεν μπορούσαν. Δεν ήξεραν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες! Δεν είχαν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα έστω ένα υποτυπώδη φαρμακείο! Ένα φαρμακείο! Δηλαδή αν το διπλανό κατάστημα ήταν άλλο είδους, θα φωνάζουνε ποιον να της πάρει σφυγμό; Για να καλέσουν το ασθενοφόρο; Ποιον θα φώναζαν;», λέει η μητέρα.

Ήταν 1η Απριλίου όταν το 28χρονο κορίτσι έφτασε στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων για να καταγγείλει τον κακοποιητή σύντροφό της, και τελικά μαχαιρώθηκε θανάσιμα από αυτόν, 1μιση μέτρο μακριά από το κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι: Τσετσένος σχεδίαζε επίθεση

Πανελλήνιες - Βόλος: Κομπρεσέρ... “τρέλανε” τους μαθητές, όπως κατήγγειλαν γονείς (βίντεο)

Μάτι - Ματθαιόπουλος: Καταδικάστηκε για απειλές κατά πραγματογνώμονα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχοςΣήμερα 19:18 | Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει μετά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μιας 54χρονης γυναίκας. Τι είπε η  αντιπεριφερειάρχης δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον ΑΝΤ1.

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σύμη: Τα μηνύματα του ανήλικου ζευγαριού και τα αναπάντητα ερωτήματα (βίντεο)19:52Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχος19:39Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο