LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2024 12:52

Κικίλιας για Τούρκο εμπρηστή: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Τι δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τον Τούρκο που συνελήφθη για την φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Ασπροπυργος φωτιά

«Εγείρει πολλά ερωτήματα η συγκεκριμένη υπόθεση» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην υπόθεση εμπρησμού στον Ασπρόπυργο και τη σύλληψη του Τούρκου υπηκόου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

Όπως προσέθεσε σχετικά: «Υπάρχουν ερωτήματα, που πλανώνται και για αυτό και για τα περσινά περιστατικά στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο», ενώ σημείωσε πως για την υπόθεση έχει επιληφθεί η αντιτρομοκρατική και έχει οριστεί τακτική δικάσιμος. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Είναι στρατηγικής σημασίας στη Βόρεια Ελλάδα ο Έβρος, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη για εμάς, έχει τεράστια συμφέροντα ενεργειακά, εθνικά, νατοϊκά, και αισθάνομαι ότι πλέον εκφεύγει από την αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής.»

Ερωτηθείς για την υπόθεση της επίθεσης που δέχτηκαν εθελοντές στην Πάρνηθα είπε χαρακτηριστικά: «Έχω ενημέρωση από τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας ότι έχει στοιχειοθετηθεί η δικογραφία. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει για μία ακόμη φορά τη δουλειά της και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος.».

Επίσης, αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τη μετατροπή του εξ' αμελείας εμπρησμού από πλημμέλημα σε κακούργημα, δήλωσε πως πλέον «προφυλακίζονται οι υπαίτιοι εξ αμελείας, πόσο μάλλον αυτοί, οι οποίοι έχουν στόχο να βάλουν φωτιές».

Μιλώντας για τις αλλαγές που έγιναν φέτος στο Πυροσβεστικό Σώμα σχετικά με τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών είπε: «είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο με τον οποίον αντιδρά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουμε ένα νέο δόγμα αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, μαζί με τους δασάρχες και τα δασαρχεία, την αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές, τον Στρατό, την Αστυνομία φυσικά, το Λιμενικό και όλες τις δυνάμεις που εμπλέκονται». Ακόμη, συμπλήρωσε: «Πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τη συλλογική ευθύνη που έχει το κράτος φυσικά, αλλά και την ατομική μας ευθύνη σε σχέση με τον χώρο μας, τη γειτονιά μας, το σπίτι μας, την αυλή μας, το οικόπεδό μας.»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την πορεία υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», επισήμανε πως αποτελεί «μια μεγάλη προίκα για τις επόμενες γενιές. Θα αρχίσει να παραλαμβάνεται από το 2025, από την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Περιλαμβάνει ό,τι έχει η νέα τεχνολογία συν νέα αεροσκάφη, Canadair, ελικόπτερα, drones, αμφίβια, τράκτορες, τεχνητή νοημοσύνη, κ.α.».

Ειδήσεις σήμερα:

Εμίρης του Κατάρ - Αλ Θάνι: Η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και η σημασία της 

Ενδοοικογενειακή βία: 1000 κλήσεις και εκατοντάδες συλλήψεις την τελευταία εβδομάδα

Πρέσβης του Ισραήλ κατά Κασσελάκη με αιχμές για την επίσκεψη μόνο στα παλαιστινιακά εδάφη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαπιτώλιο: Η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με την ηγεσία του ΚογκρέσουΣήμερα 13:28 | Ειδήσεις

Παρουσία του Προέδρου της αμερικανικής Βουλής των αντιπροσώπων, Mike Jonshon, πραγματοποιήθηκε η δεξίωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Ουάσινγκτον.

Μητσοτάκης από Λήμνο: Διορθώσαμε μια αδικία με την εξίσωση της μείωσης του ΦΠΑ για όλα τα νησιά κάτω των 20 χιλιάδων κατοίκωνΣήμερα 13:27 | Ειδήσεις

«Θέλουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Είστε ένα νησί με δυναμικό πρωτογενή τομέα, δυναμική νοοτροπία», τόνισε ο πρωθυπουργός

Report.oasa.gr – Κυρανάκης: Πρεμιέρα για την εφαρμογή υποβολής καταγγελιών στα ΜΜΜΣήμερα 08:42 | Ειδήσεις

Πως θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή, ποια μέσα μαζικής μεταφοράς αφορά και ποιες περιπτώσεις.

Φονική καραμπόλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (βίντεο)Σήμερα 07:00 | Ειδήσεις

Ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δραπετσώνα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια κάνναβης16:35Ευλογιά προβάτων: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι - Φόβοι για ντόμινο ανατιμήσεων16:21Κρήτη: Νεκρός ένας άνδρας, σοβαρά τραυματισμένη η γυναίκα του σε τροχαίο16:07Τραγωδία στη Βρετανία: Λάθος σύλληψη άνδρα οδήγησε τη σύντροφό του σε αυτοκτονία 15:53Αθήνα: Χειροπέδες σε διεθνώς καταζητούμενο για σοβαρά ποινικά αδικήματα15:39ΗΠΑ: Σορός ανήλικου κοριτσιού βρέθηκε στο αυτοκίνητο γνωστού τραγουδιστή15:24Καπιτώλιο: Η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με την ηγεσία του Κογκρέσου15:10Βόλος: Ζημιές σε αυτοκίνητα, από πτώσεις σπασμένων κλαδιών δέντρων (εικόνες)14:55Ανδρουλάκης: Η ΔΕΘ, ο Τσίπρας και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ14:40Στρατιωτικός γιατρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα με υπογραφή Δένδια - Καταγγέλεται για ενδοοικογεειακή βία από πρώην συντρόφους του14:25Προφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος για εμπρησμούς στον Υμηττό 14:10Μαρινάκης: Αποκλιμακώνεται σταδιακά ο πληθωρισμός στη χώρα μας13:56Μητσοτάκης από Λήμνο: Διορθώσαμε μια αδικία με την εξίσωση της μείωσης του ΦΠΑ για όλα τα νησιά κάτω των 20 χιλιάδων κατοίκων13:42FIFA: Η Εθνική Ελλάδας υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη13:27Επέτειος δολοφονίας Φύσσα: Κλείνουν οι σταθμοί "Κορυδαλλός" και "Μανιάτικα" 13:13Πακιστάν – Σαουδική Αραβία: Οι δύο χώρες υπέγραψαν σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας12:59Κέρκυρα: Τον καταπλάκωσε κολόνα και τον τραυμάτισε θανάσιμα12:46Μαγνησία: Πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση - Επιχειρούν εναέρια μέσα12:33Κάλυμνος: 78χρονη δάγκωσε λιμενικό που ζήτησε τα στοιχεία της12:19Μουντιάλ 2026: Η Ισπανία απειλεί με αποχώρηση, αν προκριθεί το Ισραήλ12:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο