LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2024 14:26 | Ανανέωση: 24 Μαΐου 2024 14:56

Θαλάσσια πάρκα - DailySabah: Η Τουρκία θα κάνει τη δική της χαρτογράφηση

Η Άγκυρα προχωρά στη χαρτογράφηση των δικών της θαλάσσιων πάρκων, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημεριδας DailySabah.

Αιγαιό - Καράβι - Πολεμικό Ναυτικό

Στην αντεπίθεση περνάει η Άγκυρα χαρτογραφώντας δικά της θαλάσσια πάρκα σύμφωνα με την αγγλόφωνη DailySabah.

Η εφημερίδα επικαλείται τουρκική διπλωματική πηγή σύμφωνα με την οποία έπειτα από την ανακοίνωση της Αθήνας ότι προτίθεται μέχρι το τέλος του έτους να δημιουργήσει θαλάσσια πάρκα και το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών θα σχεδιάσει τα δικά του θαλάσσια πάρκα στην περιοχή, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Η ίδια διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν ενημερώθηκε προηγουμένως (από την Αθήνα) για το θέμα ούτε έλαβε κάποιου είδους πρόταση για διαβούλευση ή προσφορά συνεργασίας.

Αναφέρει ακόμη ότι η κίνηση αυτή θεωρείται από την Άγκυρα ως [πρόκληση] "τετελεσμένου".

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα ότι το θέμα είναι ευαίσθητο, δεδομένου ότι το διεθνές δίκαιο δεν παρέχει σαφείς οδηγίες για τη διασυνοριακή θαλάσσια διατήρηση.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία δια του υπουργείου Άμυνας αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση της Αθήνας περί δημιουργίας θαλασσίων πάρκων για περιβαλλοντικούς σκοπούς στο Ιόνιο και το Αιγαίο, σημειώνοντας πως βρίσκεται «σε επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και την αποτροπή των μονομερών προσπαθειών της Ελλάδας για τη δημιουργία νέου καθεστώτος».


Ειδήσεις σήμερα: 

Γάζα: Βομβαρδισμοί και οδομαχίες στον θύλακα - Αίτημα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Χάγη

Πανελλαδικές Εξετάσεις: “Ώρα μηδέν” για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα ΑΕΙ

Ρωσία: Μαθητές εκπαιδεύονται στην χρήση όπλων (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαρίσι 2024 - Πετρούνιας: Τα λέμε στον τελικό...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός του για την απόδοσή του αλλά και για τον τελικό. Οι ευχές από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Oικογένεια ξόδεψε 1.200 ευρώ σε ταξί από το Μπορντό στο ΠαρίσιΣήμερα 11:11 | Ειδήσεις

Η οικογένεια αναγκάστηκε να πάρει ταξί εξαιτίας της δολιοφθοράς στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τροχαίο στην Ελαία: Διπλή οικογενειακή τραγωδία - Θρήνος για παιδιά και γονείς (εικόνες)Σήμερα 07:43 | Ειδήσεις

Σοκ σε όλη την Ελλάδα προκαλεί η πολύνεκρη τραγωδία, στο δυστύχημα με την εμπλοκή μιας νταλίκας και τριών ΙΧ αυτοκινήτων. Ένα μωρό 12 μηνών και ένα έφηβο κορίτσι συγκαταλέγονται στους νεκρούς.

Αναδρομικά: 100 - 280 ευρώ για υπαλλήλους σε Δημόσιο και ΟΤΑΣήμερα 14:01 | Ειδήσεις

Ποιοι και γιατί δικαιούνται επιστροφή ποσών μέχρι και 280 ευρώ . Πότε αναμένεται να πιστωθούν στους δικαιούχους τα ανδρομικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
AthensRocks Festival: Ο Lenny Kravitz “έρχεται” στο Athens Olympic Complex (βίντεο)15:45Παρίσι 2024 - Πετρούνιας: Τα λέμε στον τελικό... (βίντεο)15:32Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός τελικού Κορακάκη - Μόσχη στο αεροβόλο 10μ.15:18HealthSpot: Πρόληψη και αντιμετώπιση των αγγειακών παθήσεων με τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά μέσα15:04Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγγνώμη στη Νότια Κορέα από τη ΔΟΕ (βίντεο)14:51Μπαΐρακτάρ: Θα ψάξουμε για πετρέλαιο - φυσικό αέριο σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο14:37Μύκονος: Επιχείρηση “σκούπα” της Αστυνομίας στο νησί (βίντεο)14:24Αναδρομικά: 100 - 280 ευρώ για υπαλλήλους σε Δημόσιο και ΟΤΑ14:10Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, δεν αναγνώρισε ούτε πρόκειται να αναγνωρίσει τουρκικές διεκδικήσεις13:57Ολυμπιακοί Αγώνες: Oικογένεια ξόδεψε 1.200 ευρώ σε ταξί από το Μπορντό στο Παρίσι13:43Απάτη: Παρήγγειλε άρτους για μοναστήρι και... άδειασε τον λογαριασμό της φουρνάρισσας13:29Τροχαίο: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με βαν (εικόνες)13:16Revenge porn: Kατέγραψε 25χρονη ενώ έκαναν σεξ και... μοίρασε το βίντεο σε γνωστούς και αγνώστους!13:02Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Κίνα κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο12:49Κοζάνη: “Δάσος” με 1000 χασισόδεντρα - Έκαναν “κατασκήνωση” για να τα... φροντίζουν (εικόνες)12:35Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκαν Ντουντουνάκη και Δαμασιώτη στα 100μ. πεταλούδα12:22NASA: Ολυμπιακοί Αγώνες... μηδενικής βαρύτητας στον διαστημικό σταθμό (βίντεο)12:08Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάνει έκκληση για Ολυμπιακή Εκεχειρία11:55Πανελλήνιες - Βάσεις: Πρώτη στην Αρχιτεκτονική πέρασε 48χρονη μητέρα (εικόνες)11:41Ολυμπιακός: Συμφώνησε με Μπράγκα για Όρτα11:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο