LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2024 18:59 | Ανανέωση: 22 Μαΐου 2024 19:14

Λαμία - ΟΠΕΚΑ: Τέλος τα σχολικά γεύματα από την εταιρεία μετά τις καταγγελίες για δηλητηρίαση μαθητών

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

ετοιμα γευματα - φαγητο - σαντουιτς

Ο ΟΠΕΚΑ στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων αποφάσισε να σταματήσει τη σίτιση από τον συγκεκριμένο ανάδοχο «Γιαννίτσης logistics AE» και τη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής μετά τις καταγγελίες για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολεία από σταφυλόκοκκο πιθανότατα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΟΠΕΚΑ  αναφέρει:

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.»

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα.»

Ειδήσεις σήμερα:

antenna.gr: Εδώ, τίποτα δεν ανεβαίνει στην τύχη

Δανία: Φωτιά στα γραφεία φαρμακευτικού κολοσσού (εικόνες)

Ερμού: Άνδρας επιτέθηκε σε 20χρονη στην μέση του δρόμου (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Ηλεία: Νύχτα αγωνίας με διπλό πύρινο μέτωπο (εικόνες)Σήμερα 21:51 | Ειδήσεις

Νύχτα αγωνίας καθώς η φωτιά από την Αχαΐα “πέρασε” στην Ηλεία και έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική.

Φωτιά στην Αχαΐα: Επεκτάθηκε στην Ηλεία (εικόνες)Σήμερα 21:14 | Ειδήσεις

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αχαΐα η οποία θα συνεχιστεί για όλο το βράδυ.

Ενδοοικογενειακή βία: Ο ΑΝΤ1 σε στέγη φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών (βίντεο)Σήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός θύματος ενδοοικογενειακής βίας αποκλειστικά στην κάμερα του ΑΝΤ1. Τα στοιχεία της αστυνομίας για τον Μάϊο.

Γυναικοκτονία - Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βίαΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 81χρονο που δολοφόνησε άγρια τη σύζυγό του στον Έβρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπάιντεν: Αμερικανική υπηκοότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες παράτυπους μετανάστες - Οργή Τραμπ23:06Αργολίδα: Έγκυος τραυματίστηκε σε έκρηξη θερμοσίφωνα22:52Δράμα: Φωτιά στην περιοχή Παρανέστι22:39Ελλάδα - Πολωνία: Φιλική νίκη για την Εθνική22:25Φωτιά στην Ηλεία: Νύχτα αγωνίας με διπλό πύρινο μέτωπο (εικόνες) 22:12Μυτιλήνη: 8χρονος στο νοσοκομείο - Έπαθε ηλεκτροπληξία σε γήπεδο 5Χ521:58Φωτιά στην Αχαΐα: Επεκτάθηκε στην Ηλεία (εικόνες) 21:45Ενδοοικογενειακή βία: Χτύπησε τον πατέρα του και είπε πως θα το…ξανακάνει21:31Χατζηδάκης στο Ecofin: Καιρός να εμπλακεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας21:18Euro 2024: Η Αυστρία “υπέταξε” την Πολωνία και αγγίζει την πρόκριση (εικόνες)21:05Ενδοοικογενειακή βία: Ο ΑΝΤ1 σε στέγη φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών (βίντεο)20:51Πλειστηριασμοί: Νέο “κύμα” για μεγαλοοφειλέτες δημοσίου (εικόνες)20:38Νέες απολύσεις δικαστών λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων20:24Θεσσαλονίκη: Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο 40χρονος που παρέσυρε τη σύζυγό του20:11Missing alert για την εξαφάνιση 12χρονου19:57Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τα γενέθλια και το τρυφερό μήνυμα της Κέιτ (εικόνες)19:44Βαλκάνια - Καύσωνας: Φονικές θερμοκρασίες και διακοπές ρεύματος (εικόνες)19:30Copa America: Ένα τουρνουά αξίας πάνω από 4 δισ. ευρώ19:16Καιρός: Ζέστη και πιθανές τοπικές βροχές το Σάββατο19:03Φωτιά στην Ηλεία: Νεκρός 55χρονος που βοηθούσε στην κατάσβεση18:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο