LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2024 16:53

ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό

Το "who is who" της νέας διοίκησης του Οργανισμού, η οποία φιλοδοξεί να "αλλάξει σελίδα" στη διαχείρισή του.

ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ - ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΤΡΕΝΑ

Συγκροτήθηκε σε Σώμα την Δευτέρα 22.04 το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.) μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του μοναδικού μετόχου της εταιρείας, στην οποία συμμετέχουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, όπου και ορίστηκαν τα νέα μέλη.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ, διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Γιάννος Γραμματίδης, μεταβατικός Πρόεδρος
  • Παναγιώτης Τερεζάκης, μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος
  • Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μέλος
  • Βασίλης Γιαννακουλόπουλος, Μέλος
  • Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου, Μέλος
  • Γιάννης Πετρόπουλος, Μέλος
  • Θανάσης Λεβέντης, Μέλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων

Η συνολική αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας του Οργανισμού και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Η επιλογή των προσώπων για την κάλυψη των θέσεων του νέου ΔΣ πληροί συγκεκριμένα κριτήρια που ακολουθούν τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, την εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, την ελεγκτική, αλλά και την ποσόστωση των φύλων.

Ο νέος Πρόεδρος τού ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης, αμέσως μετά την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Γιάννος Γραμματίδης - Πρόεδρος ΟΣΕ

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ στο οποίο με όρισε μεταβατικό Πρόεδρο. Ήδη προσκάλεσα άμεσα σε συνάντηση τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συγκροτήθηκε σε Σώμα. Σκοπός της συνολικής αναδιάρθρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας του Οργανισμού και η υλοποίηση του σχεδιασμού και της προσπάθειας της κυβέρνησης για οριστική ανάταξη του ελληνικού σιδηροδρόμου με ορίζοντα το μέλλον σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, φορείς και τον εθνικό σιδηροδρομικό μεταφορέα. Είναι σαφές και αυτονόητο ότι κανείς δεν μπορεί να λείψει από αυτή την συλλογική προσπάθεια.

Έχω γνώση των διαχρονικών αδυναμιών του ΟΣΕ να ανταποκριθεί στο έργο του. Αναγνωρίζω επίσης τις διαχρονικές ευθύνες για το ότι οι αδυναμίες αυτές δεν τύχαιναν αποτελεσματικής θεραπείας. Είναι γι’ αυτό σημαντική η απόφαση για οριστική λύση όλων αυτών των προβλημάτων και αποτελεί τιμή, που μου ζητήθηκε να συμβάλλω στο έργο της ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου με τρόπο που να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, να διευκολύνει με σύγχρονες υποδομές την διακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων αλλά και να λειτουργεί προς όφελος της εθνικής οικονομίας».

Σύντομα βιογραφικά στοιχεία κάποιων από τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας

Ο κ. Γιάννος Γραμματίδης είναι δικηγόρος, με εξειδίκευση στο ιδιωτικό και δημόσιο διεθνές δίκαιο. Είναι επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε Διοικητικά Συμβούλια Τραπεζών και Επιμελητηρίων. 

Η κ. Χριστίνα Βασιλοπούλου είναι δικηγόρος, εξειδικεύεται στο αστικό δίκαιο, στο ευρωπαϊκό και συγκριτικό δίκαιο, με εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση, τη συμβουλευτική επιχειρήσεων και την προστασία των καταναλωτών.

Ο κ. Βασίλης Γιαννακουλόπουλος είναι οικονομολόγος, ορκωτός ελεγκτής – λογιστής, διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών και στην εκτίμηση κινδύνων, καθώς και στην επιχειρηματική ανάλυση και συμβουλευτική.

Η κ. Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου είναι δικηγόρος με εμπειρία στο δίκαιο ανταγωνισμού, στο εμπορικό δίκαιο και σε θέματα που αφορούν κανόνες συμμόρφωσης, ενώ έχει εκπροσωπήσει εταιρείες σε πολυεθνικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Ο κ. Γιάννης Πετρόπουλος είναι οικονομολόγος και στρατηγικός σύμβουλος επιχειρήσεων, με εμπειρία στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο, ειδικά στον τομέα των χρηματοδοτήσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)

Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜέση Ανατολή - Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Η απόφαση για τη Ράφα και οι αντιδράσεις του ΙσραήλΣήμερα 18:41 | Ειδήσεις

«Δεν αποδεχόμαστε την απόφαση» λέει ο Σμότριχ με τις αντιδράσεις από το Ισραήλ να ειναι έντονες. "Χαιρετίζει" την απόφαση η Χαμάς, θέλει απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για ολόκληρη τη Γάζα.

Ακρίβεια - Μητσοτάκης: Ο “ροζ ήλιος”, ο “λαϊκισμός πλειοδοσίας” και ο Ανδρέας ΠαπανδρέουΣήμερα 17:15 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε "πυρά" απαντώτας στα θέματα που έθεσε η αντιπολίτεση κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. Τι είπε για την "Πλεύση Ελευθερίας", το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βαρουφάκης: Ο Κασσελάκης έκανε “επιθετική εξαγορά” του ΣΥΡΙΖΑΣήμερα 20:06 | Ειδήσεις

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιάνης Βαρουφάκης “έκλεισε” την πόρτα που άνοιξε ο Στέφανος Κασσελάκης, επέκρινε Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών.

“Κιβωτός του Κόσμου”: Καταθέσεις για ξυλοδαρμούς και σκληρή εργασία παιδιώνΣήμερα 18:51 | Ειδήσεις

Οι καταθέσεις τριών μαρτύρων για όσα καταγγέλλονται πως διαδραματίστηκαν στη δομή του Βόλου στο παρελθόν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΔΟΥ Χαλκίδας: Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο υπάλληλοι20:44“Αγλαΐα Κυριακού”: Δεν αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία20:31Καιρός - Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας20:17Βαρουφάκης: Ο Κασσελάκης έκανε “επιθετική εξαγορά” του ΣΥΡΙΖΑ20:03Final 4: Τραυματίες και συλλήψεις έξω από το Uber Arena (εικόνες)19:49Τελικός Conference League: Τα μέτρα για τον αγώνα Ολυμπιακός - Φιορεντίνα19:36“Κιβωτός του Κόσμου”: Καταθέσεις για ξυλοδαρμούς και σκληρή εργασία παιδιών19:22Μέση Ανατολή - Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Η απόφαση για τη Ράφα και οι αντιδράσεις του Ισραήλ19:08Γαλάζιες Σημαίες: Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση παγκοσμίως18:55Ιράν - Ραϊσί: Η έκθεση του στρατού για τη συντριβή του ελικοπτέρου18:42Κιλκίς: Ελεύθερος ο κτηνοτρόφος, προσωρινά κρατούμενος ο 38χρονος18:28Πάτρα: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας σταμάτησε κουκουλοφόρο ληστή18:15Λουιζιάνα - Αμβλώσεις: Νόμος χαρακτηρίζει ωςεπικίνδυνες ουσίες τα χάπια για τις εκτρώσεις18:02Ακρίβεια - Μητσοτάκης: Ο “ροζ ήλιος”, ο “λαϊκισμός πλειοδοσίας” και ο Ανδρέας Παπανδρέου17:48Κασσελάκης: Δεν είναι “λεφτόδεντρα”, αλλά πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα17:35Final 4 – Βερολίνο: Επεισόδια πριν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Φενερμπαχτσέ (βίντεο)17:22Κόκκινος Κατάλογος: Υπό απειλή 1 στα 5 ζώα και φυτά στην Ελλάδα17:09Θεσσαλονίκη – Fly Over: Ενίσχυση της Τροχαίας με αστυνομικούς16:57Γιάννενα: Οδηγός αυτοκινήτου προκάλεσε σκόπιμα τραυματισμό δικυκλιστή και... εξαφανίστηκε16:43Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα16:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο