LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2024 12:56

Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Τι αναφέρεται στην έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία.

Τουρκία - αγορά - πληθωρισμός

Σε 86 σελίδες εκτείνεται το κείμενο της έκθεσης του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία.

 Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάση Κ.Τσίτσα, στην εισαγωγή της έκθεσης αναφέρεται:

«Οι περιορισμοί στις ελευθερίες του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι και της έκφρασης πριν από τις Προεδρικές και Κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαΐου, ήταν μια σημαντική εξέλιξη κατά τη διάρκεια του έτους, κατά το οποίο επηρεάστηκε αρνητικά η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ανέφεραν ότι οι πολίτες ήταν σε θέση να εξασκήσουν το δικαίωμά τους, να ψηφίσουν ελεύθερα μεταξύ γνήσιων πολιτικών εναλλακτικών, αλλά εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την μεροληψία των ΜΜΕ και τους περιορισμούς στις ελευθερίες του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι και της έκφρασης, οι οποίες διαμόρφωσαν άνισους όρους ανταγωνισμού και συνέβαλαν σε ένα μη δίκαιο πλεονέκτημα για τον κατέχοντα την εξουσία.

Τα σημαντικά ζητήματα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα περιελάμβαναν αξιόπιστες αναφορές για: Βίαιη εξαφάνιση. Βασανιστήρια ή σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση ή τιμωρία από την κυβέρνηση ή για λογαριασμό της κυβέρνησης. Αυθαίρετη σύλληψη ή κράτηση. Σοβαρά προβλήματα με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Διεθνή καταστολή κατά ατόμων σε άλλη χώρα. Σοβαροί περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης και της ελευθερίας των ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της βίας και απειλών βίας κατά δημοσιογράφων. Αδικαιολόγητες συλλήψεις ή διώξεις δημοσιογράφων, λογοκρισίας ή επιβολής ή απειλής επιβολής της ποινικής νομοθεσίας περί συκοφαντικής δυσφήμισης για τον περιορισμό της έκφρασης. Σοβαροί περιορισμοί στην ελευθερία του διαδικτύου.

Ουσιαστική παρέμβαση στην ελευθερία του ειρηνικού συνέρχεσθαι και της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι, συμπεριλαμβανομένων υπερβολικά περιοριστικών νόμων για την οργάνωση, τη χρηματοδότηση ή τη λειτουργία μη κυβερνητικών οργανώσεων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία και διαμονή εντός της επικράτειας και στο δικαίωμα εξόδου από τη χώρα.

Επαναπροώθηση προσφύγων σε χώρα όπου θα αντιμετωπίσουν βασανιστήρια ή δίωξη, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών βλαβών, όπως απειλή για τη ζωή ή την ελευθερία ή άλλη κακομεταχείριση η οποία συνιστά ξεχωριστή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σημαντικοί κυβερνητικοί περιορισμοί ή παρενόχληση εγχώριων και διεθνών οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εκτεταμένη βία με βάση το φύλο, συμπεριλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας, της σεξουαλικής βίας, της βίας στο χώρο εργασίας, του παιδικού, πρόωρου και αναγκαστικού γάμου, του ακρωτηριασμού/αποκοπής των γυναικείων γεννητικών οργάνων, της γυναικοκτονίας και άλλων τέτοιων μορφών βίας. Αδικήματα τα οποία περιλαμβάνουν βία ή απειλές βίας με στόχο μέλη εθνικών/φυλετικών/εθνοτικών ομάδων όπως πρόσφυγες και κουρδικές μειονότητες, αλλά και αδικήματα τα οποία περιλαμβάνουν βία ή απειλές βίας με στόχο λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, τρανσέξουαλ, queer ή διαφυλικά άτομα.

Η κυβέρνηση έλαβε περιορισμένα μέτρα για να εντοπίσει και να τιμωρήσει ορισμένους αξιωματούχους οι οποίοι μπορεί να έχουν διαπράξει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και της τρομοκρατικής οργάνωσης του  Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και των θυγατρικών του συνεχίστηκαν και οδήγησαν σε τραυματισμό ή θάνατο μελών των δυνάμεων ασφαλείας, τρομοκρατών και πολιτών. Η κυβέρνηση δεν δημοσιοποίησε πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες έρευνας ή δίωξης προσώπων για παράνομους ή ακούσιους θανάτους αμάχων οι οποίοι οφείλονταν στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις».

Το κείμενο της Έκθεσης για την Τουρκία είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)

Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)

Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Θοδωρής Κυριακού στο δείπνο του Εμίρη του Κατάρ προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ 21:34Ρωσία - Ουκρανία: Την Παρασκευή οι ειρηνευτικές συνομιλίες21:18Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικη!21:04Τέμπη: Συγκίνηση στην απονομή του πτυχίου της Θώμης Πλακιά (βίντεο)20:48ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70000 vouchers20:33Φορτηγό έπεσε από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη στη Θηβών20:18Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:04Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γυναίκας που τραυμάτισε το σκυλί του συζύγου της19:49Πάτρα: 15χρονος έσβηνε τσιγάρα σε ανήλικη19:35Νομική: Ντοκουμέντο από τους δράστες της επίθεσης (βίντεο)19:21Θεσσαλονίκη: Μαθητής το έσκασε από το σχολείο του19:07ΕΟΔΥ: 1 θάνατος από κορονοϊό και 47 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα 18:53Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)18:39Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για την κατάληψη στη Νομική (βίντεο)18:26Ηλιούπολη: Επεισοδιακή καταδίωξη μετά από διάρρηξη διαμερίσματος18:12Ναυάγιο Bayesian: Ανετράπη από ακραίους ανέμους - Τα κρίσιμα 15 δευτερόλεπτα 17:57Άλιμος: Ποινή φυλάκισης για την γιαγιά του μωρού (εικόνες)17:44Ηράκλειο: Έλεγχοι με χρήση drone για τις ρηγματώσεις στο χωριό Βούτες17:30Διαπραγμετεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας: Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη17:15Τραμπ: Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ εγώ με τον Πούτιν17:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο