LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2024 20:50

Ελληνοτουρκικά - ΜΟΕ: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση στο Πεντάγωνο (εικόνες)

Ποια ζητήματα τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο των μέτρων ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Μέτρα Ανοικοδόμησης Εμπιστοσύνης - Ελληνοτουρκικά - Πεντάγωνο

Του Αντώνη Σεφερλή

Πολύωρες συνομιλίες για τη θετική ατζέντα και για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είχαν σήμερα αξιωματούχοι των δυο πλευρών.

Στον απόηχο της αντίδρασης της Άγκυρας για τα θαλάσσια πάρκα – αντίδραση που η Αθήνα χαρακτηρίζει παντελώς αδικαιολόγητη, Ελληνική και Τουρκική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν στο Πεντάγωνο για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος από ελληνικής πλευράς και ο υφυπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Μπουράκ Ακτσαπάρ, συνοδεία δύο ανώτατων αξιωματικών έκαστος, συζήτησαν για τη διατήρηση ενός καλού κλίματος μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών επί του πεδίου καθώς και για ανταλλαγές επισκέψεων διοικητών παραμεθόριων μονάδων σε Ελλάδα και Τουρκία

Επιπλέον επί τάπητος τέθηκαν και άλλα ζητήματα όπως αυτά των αθλητικών αγώνων μεταξύ των στρατιωτικών σχολών των δύο χωρών.

Στο τραπέζι δεν ετέθησαν ζητήματα διπλωματικού ενδιαφέροντος, όπως η επίλυση της μίας ελληνοτουρκικής διαφοράς.

Μέτρα Ανοικοδόμησης Εμπιστοσύνης - Ελληνοτουρκικά - Πεντάγωνο

Η Άγκυρα παρά ταύτα εμμένει στη στρατηγική του αναθεωρητισμού. Αυτή τη φορά, αμφισβητεί με NAVTEX που εξέδωσε την Κυριακή, την δικαιοδοσία των ελληνικών αρχών που μέσω του Σταθμού Ηρακλείου, ανήγγειλαν πως θα πραγματοποιηθεί Νατοϊκή άσκηση συνεκπαίδευσης, στη περιοχή που βλέπετε, νότια του Καστελόριζου. Η Τουρκία δηλώνει πως είναι η ΙΔΙΑ αρμόδια για την εν λόγω περιοχή, για αυτό και επανέκδωσε NAVTEX, με τις αρμόδιες ελληνικές πηγές να διαμηνύουν πως η γείτονα κινείται κατά παράβαση του Διεθνούς δικαίου και πολιτικοποιώντας ένα εργαλείο που υφίσταται για την ασφάλεια των ναυτιλομένων.

Μέτρα Ανοικοδόμησης Εμπιστοσύνης - Ελληνοτουρκικά - Πεντάγωνο

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και της αντιπροσωπείας των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί από την τουρκική πλευρά.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:

«Στις 22 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε νέος γύρος συνάντησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των αντιπροσωπειών της Τουρκίας και της Ελλάδας. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στις δύο αντιπροσωπείες συμμετείχαν πρέσβεις, ανώτεροι στρατιωτικοί και άλλοι αξιωματούχοι.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν τα προηγουμένως συμφωνηθέντα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια του 2024 και συζήτησαν το σχέδιο εφαρμογής για το 2025.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα. Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί από την τουρκική πλευρά».

Ειδήσεις σήμερα:

Ακρίβεια - Μαρινάκης: Η παρέμβαση για την καθαρή τιμή από το χωράφι στο ράφι αποφέρει καρπούς

Μητσοτάκης από Ρέντη: Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι συνεχής (εικόνες)

Ο παππούς του Γιώργου Λυγγερίδη στον ΑΝΤ1: Μακάρι ο Θεός να δώσει, να τους πιάσουν όλους (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο