LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 19 Απριλίου 2024 15:29

Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αναμένονται το Σάββατο στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην Εύβοια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη δυτική χώρα θα είναι βελτιωμένος ο καιρός. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στο βόρειο Αιγαίο, εντάσεως 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ανατολική χώρα και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 18 με 20 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τις απογευματινές ώρες σε νότιους-νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι τις απογευματινές ώρες σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το μεσημέρι σε δυτικών διευθύνσεων, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα στο νομό Φθιώτιδας θα είναι τοπικά ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά στα θαλάσσια παραθαλάσσια έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακή στροφή των ανέμων σε νότιους-νοτιοανατολικούς, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και κατά τόπους θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους-βορειοδυτικούς, αρχικά με την ίδια ένταση και με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και τη Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά και τα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής - βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα νότια βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 19 με 22 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας ΦύσσαΣήμερα 14:47 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η οικογένεια του δολοφονημένου από μέλη της Χρυσής Αυγής Παύλου Φύσσα, για την απόφαση αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου.

Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά τουΣήμερα 11:06 | Ειδήσεις

Σοβαρό τροχαίο με πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων παιδιά να παρασύρονται από διερχόμενο όχημα.

Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικαΣήμερα 16:54 | Τοπικά Νέα

Νέες καταγγελίες σε βάρος του άνδρα που φέρεται να βίαζε το ανήλικο βαφτιστήρι του.

Πάσχα: Έξοδος εκδρομέων με μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων (βίντεο)Σήμερα 11:53 | Ειδήσεις

Ουρές στο λιμάνι του Πειραιά από τους εκδρομείς. Κίνηση και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση17:02Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 16:48Τουρκία κατά Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο16:35Εμπρησμοί: Ο Κικίλιας ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την εφαρμογή του νέου νόμου16:22Κορονοϊός - Γρίπη: Ο απολογισμός της προηγουμένης εβδομάδας16:09Μεταναστευτικό: Νέα διάσωση στη Γαύδο15:55Μιχαλολιάκος: Το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41Βαρβάκειος - Κασσελάκης: Η χώρα πρέπει να μπει σε τάξη (εικόνες)15:27Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας15:14Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα15:00Eurovision 2024: Εντυπωσιακή και στη δεύτερη πρόβα η Μαρίνα Σάττι (εικόνες)14:46Πάσχα στο χωριό: Πόσο θα πληρώσεις από Αθήνα για να κάνεις Πάσχα στη γενέτειρά σου14:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο