LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 11 Απριλίου 2024 16:19

Πέθανε ο Τεντ Τόουλμαν

Θλίψη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό από το άγγελμα θανάτου του Τεντ Τόουλμαν.

Τεντ Τόουλμαν - Formula 1

Ο Τεντ Τόουλμαν, ιδρυτής και επικεφαλής της ομώνυμης ομάδας της Φόρμουλα Ένα, άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 86 ετών. Ύστερα από επιτυχίες στις μικρότερες κατηγορίες, η Toleman «μπήκε» στη Φόρμουλα Ένα το 1981, ενώ έδωσε το 1984 την ευκαιρία στον -μετέπειτα τρις παγκόσμιο πρωταθλητή οδηγών- Άϊρτον Σένα να κάνει το ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Βραζιλιάνος «ρούκι» και η Toleman «συστήθηκαν» στον κόσμο με τη δεύτερη θέση που κατέκτησε ο Σένα υπό βροχή στο γκραν πρι του Μονακό για το 1984, το οποίο ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας στην ιστορία της στη Φόρμουλα Ένα. Η Toleman κατέγραψε εκείνη τη χρονιά άλλες δύο παρουσίες στο βάθρο με τον Σένα σε Μεγάλη Βρετανία και Πορτογαλία, ενώ πανηγύρισε τη μοναδική "pole position" της, όταν ο Τέο Φάμπι «νίκησε» τις καιρικές συνθήκες στο γερμανικό γκραν πρι του 1985. Ύστερα από πέντε σεζόν στη Φόρμουλα Ένα, κατά την οποία συγκέντρωσε 26 βαθμούς, η Toleman πουλήθηκε στην Benetton και πήρε το όνομα του ιταλικού οίκου μόδας ενόψει της σεζόν του 1986, ενώ ο Τόουλμαν αποσύρθηκε από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η λίστα των οδηγών που «έτρεξαν» στη Φόρμουλα Ένα με την Toleman περιλαμβάνει επίσης τους Μπράιαν Χέντον, Ντέρεκ Γουόργουικ, Μπρούνο Τζιακομέλι, Τζόνι Τσεκότο, Στέφαν Γιόχανσον, Πιερλουίτζι Μαρτίνι και Πιερκάρλο Γκιντζάνι. Στο μεταξύ, οι Ρόρι Μπιρν και Πατ Σίμοντς -μηχανικοί που θα απολάμβαναν θρυλικές καριέρες στο άθλημα- ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους στη Φόρμουλα Ένα με την ομάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

“Rodos Week” : Voucher σε τουρίστες που έφυγαν από το νησί λόγω της φωτιάς

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 για Τέμπη: Όλα τα ηχητικά είναι στη Δικαιοσύνη, χωρίς κυβερνητική παρέμβαση

Τσίπρας: Η πολιτική δεν είναι μόνο TikTok - Ο Σόιμπλε ήθελε να κρύψει τα λάθη του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Bloomberg για Τουρκία - Ισραήλ: η Άγκυρα διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο