LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 07 Απριλίου 2024 23:08

Ολική Έκλειψη Ηλίου: ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό θα “βυθιστούν” στο σκοτάδι (βίντεο)

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται για να παρακολουθήσουν αύριο ένα από τα πιό εντυπωσιακά ουράνια γεγονότα: την ολική έκλειψη ηλίου. 

Δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται για να παρακολουθήσουν αύριο ένα απο τα πιό εντυπωσιακά ουράνια γεγονότα: την ολική έκλειψη ηλίου .

Θα είναι ορατή σε μεγάλο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, του Μεξικού και του Καναδά, όπου αν το επιτρέψει ο καιρός, όσοι στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό θα δουν τη σελήνη να σβήνει τον ήλιο!

Απαραίτητο αξεσουάρ είναι τα ειδικά γυαλιά τα οποία έχουν γίνει ανάρπαστα.

Τμήματα της Βορείου Αμερικής θα βυθιστούν στο σκοτάδι κατά την ολική έκλειψη ηλίου.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο θα είναι ορατό σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Μεξικού. Αν το επιτρέψει ο καιρός, εκατομμύρια πολίτες από την ακτή του Ειρηνικού στο Μεξικό έως τον Ανατολικό Καναδά θα μπορούν να κοιτάξουν τον ουρανό και να δουν τη σελήνη να σβήνει τον ήλιο. Το ίχνος της σκιάς του φεγγαριού υπολογίζεται ότι θα έχει πλάτος περίπου 115 μίλια και θα σκεπάσει 15 πολιτείες των ΗΠΑ με βορειοανατολική κατεύθυνση, από το Τέξας μέχρι το Μέιν, για περίπου μία ώρα.

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, ο μαύρος δίσκος της Σελήνης παίρνει τη θέση του ήλιου, ο ουρανός σκοτεινιάζει και οι θεατές μπορούν να δουν την εξωτερική ατμόσφαιρα του ήλιου. Η φάση αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι τέσσερα λεπτά.

Η ΝΑΣΑ υπολογίζει ότι κατά μήκος του μονοπατιού της έκλειψης ζουν περίπου 31,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ έστω και μερική έκλειψη θα βιώσουν πάνω από 300 εκατομμύρια πολίτες. Για να δει κανείς την ολική έκλειψη, χρειάζεται ειδικά γυαλιά, τα οποία έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η ηλιακή ενέργεια είναι τόσο έντονη που μπορεί να κάψει στην κυριολεξία την όραση. Εκατομμύρια πολίτες, λοιπόν, σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για να καταφέρουν να δουν το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι, φωτογράφοι και κυνηγοί εκλείψεων από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό, για να μελετήσουν το αστρονομικό φαινόμενο.

Η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου αναμένεται στις 12 Αυγούστου του 2024 και θα είναι ορατή από την Ισλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και την Ισπανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος – οπαδική βία: Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα ποδοσφαίρου (βίντεο)

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: “στο φως” η ψυχιατρική διάγνωση του 39χρονου

Ερέτρια: άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓάζα – ΜΜΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίαςΣήμερα 20:20 | Ειδήσεις

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση των διαμεσολαβητών για εκεχειρία. Η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση του Ισραήλ.

Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

Στο εσωτερικό της Μονής που μετατρέπεται σε τζαμί, μπήκε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Άννα Ανδρέου και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες. Ποια η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. 

Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου: Αυξημένη η κίνησηΣήμερα 21:05 | Ειδήσεις

Που αλλού υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω της επιστροφής των εκδρομέων από τις διακοπές του Πάσχα. 

Μακρόν - Σι Τζινπινγκ: Η σημασία της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας για την ΕυρώπηΣήμερα 16:48 | Ειδήσεις

Τι συζήτησε ο Εμανουέλ Μακρόν με τον πρόεδρο της Κίνας. Ποια η σημασία της επίσκεψης για την Ευρώπη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eύβοια - Τροχαίο: “Τούμπαρε” αυτοκίνητο με μητέρα και μωρό (εικόνες)21:51Μάρλεν Ντίτριχ: Η Γερμανίδα που κατέκτησε τον κόσμο 21:37Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου: Αυξημένη η κίνηση21:24Γάζα – Κολούμπια: Οι διαμαρτυρίες…ακυρώνουν τη μεγάλη τελετή αποφοίτησης21:10Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες) 20:57Μάλγαρα: Διακομιδή βρέφους εν μέσω επιστροφής των εκδρομέων (βίντεο)20:43ΗΠΑ - Δίκη Τραμπ: Του επέβαλαν πρόστιμο για 10η φορά! 20:30Γάζα – ΜΜΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας20:16 Άνω Καστρίτσι Πάτρας: Αναβιώνει το έθιμο της “Λέησης” (εικόνες)20:04Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση του πυρός19:52Ανάσταση - κροτίδες: Οι συλλήψεις της ΕΛΑΣ και η “τεράστια” λεία “εκρηκτικών”19:39ΠΑΣΟΚ: Στη Σέριφο ο Ανδρουλάκης - Ποιοι οι επόμενοι προορισμοί ενόψει Ευρωεκλογών (εικόνες)19:25Άγιος Γεώργιος: Στους Γόννους της Λάρισας έγινε πάνω σε άλογα η περιφορά (εικόνες) 19:12Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς18:58Επιστροφή των εκδρομέων με αυξημένη κίνηση στα διόδια18:43Αλβανία - Έντι Ράμα: Οι αναρτήσεις του για την επίσκεψη στην Ελλάδα18:30Τροχαίο στην Τουρκία: Πολύνεκρη σύγκρουση λεωφορείου με μπετονιέρα (εικόνες)18:16Άγιος Γεώργιος στην Ασή Γωνιά: Ευλόγησαν και φέτος τα κοπάδια (εικόνες)18:03Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο Ερντογάν εγκαινίασε την λειτουργία της ως τζαμί (εικόνες)17:49Άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι17:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο