LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Απριλίου 2024 10:41 | Ανανέωση: 04 Απριλίου 2024 11:06

Εξαρθρώθηκε συμμορία Γεωργιανών που “έγδυνε” σπίτια

Η λεία της σπείρας από τις κλοπές και τις διαρρήξεις υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Γεωργιανών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας πραγματοποίησε συλλήψεις πέντε ατόμων, τεσσάρων ανδρών ηλικίας 33, 34, 38 και 44 ετών (ήταν το αρχηγικό μέλος) και μιας 33χρονης, σε επιχείρηση που έγινε την Τρίτη 2 Απριλίου.

Σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2021, είχαν συστήσει την σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αρχικά εντόπιζαν τις οικίες - στόχους και στη συνέχεια κατόπτευαν και παρατηρούσαν για τυχόν ύπαρξη καμερών και συναγερμών. Παρατηρούσαν τις κινήσεις των υποψήφιων θυμάτων τους, όταν αυτοί έφευγαν από το σπίτι τους. Χρησιμοποιούσαν πληροφοριοδότες και τσιλιαδόρους, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων. Διέθεταν «επιχειρησιακά» οχήματα, τα οποία καταχωρούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων. Παραβιάζοντας κλειδαριές, εισέβαλαν στα σπίτια και αφαιρούσαν τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, ενώ φρόντιζαν για την εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων χρησιμοποιώντας καθαριστικά μέσα, ενώ χρησιμοποιούσαν κώδικες λέξεις, προς αποφυγή ταυτοποίησής τους.

Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και τις σωματικές έρευνες, μεταξύ άλλων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: Όχημα και πλήθος κινητών, καρτών SIM, ηλεκτρονικών συσκευών, ρολογιών και κοσμημάτων.

Σημειώνεται, ότι από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 16 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της σπείρας υπολογίζεται σε ποσό άνω των 690.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες.

Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας

Ειδήσεις σήμερα: 

Γυναικοκτονία – Άγιοι Ανάργυροι: Αμείλικτα ερωτήματα για το πώς φτάσαμε στην τραγωδία

Μαγνησία: Γιαγιά παγίδεψε σπείρα απατεώνων

Τέμπη – Καρυστιανού: Χρόνια η παθογένεια του πολιτικού συστήματος που υπονομεύει τις ζωές μας


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΡάφα: Νεκροί από βομβαρδισμούς - Αναφορές για εκκένωση ενόψει χερσαίας επιχείρησηςΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Ενώ εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις, η Ράφα, που αποτελεί τo "αγκάθι" για Ισραήλ και Χαμάς για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας, αποτελεί θέατρο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων. 

Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματαΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Ανείπωτη τραγωδία ανήμερα το Πάσχα για μια οικογένεια που "έχασε" ξαφνικά το αγγελούδι της. 

Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήριΣήμερα 07:54 | Ειδήσεις

Πληροφορίες σε τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμετοχή του Ταγίπ Ερντογάν στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της βυζαντινής μονής ως ισλαμικού τεμένους.

Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς ΜενότιΣήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Έφυγε από την ζωή ένας θρύλος των ποδοσφαιρικών "πάγκων".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελληνική οικονομία: “Καλά νέα” από την Ευρώπη για ανάπτυξη και πληθωρισμό09:12Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα08:59ΟΟΣΑ για Ελλάδα: “Έκρηξη” των ξένων επενδύσεων08:45F1- GP Miami: Ο Norris πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του (βίντεο) 08:32Ράφα: Νεκροί από βομβαρδισμούς - Αναφορές για εκκένωση ενόψει χερσαίας επιχείρησης08:18Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήρι08:05 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)07:51Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι07:38Εορτολόγιο - 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα07:25Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας07:11ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)23:59Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο Τιρκουάζ Χαλί της διοργάνωσης (εικόνες) 22:37Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο