LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 31 Μαρτίου 2024 16:48 | Ανανέωση: 31 Μαρτίου 2024 17:13

Τουρκία - Ερντογάν: Οι δημοτικές εκλογές σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής (βίντεο)

Ο Ερντογάν ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη. Τι δήλωσε εν αναμονή των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών. Νωρίτερα ψήφισαν και οι Ιμάμογλου και Κουρούμ.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη σήμερα για τις δημοτικές εκλογές, στέλνοντας μήνυμα νίκης στους υποστηρικτές του κόμματός του.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν που είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του ψήφισε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και δήλωσε ότι «επειδή είχαμε μια πολύ έντονη εκστρατεία. Μετά από αυτή την εκστρατεία, νομίζω ότι με τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών σήμερα, οι τοπικές κυβερνήσεις ελπίζουμε ότι θα έχουν ένα καλό αποτέλεσμα για τη χώρα μας και το έθνος μας.

Αυτές οι εκλογές θα οδηγήσουν στην αρχή μιας νέας εποχής στη χώρα.» «Θα συνέβη», είπε.

Ιμάμογλου - Κουρούμ

Νωρίτερα ψήφισαν και οι δύο βασικοί υποψήφιοι για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, στις σημερινές δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ψήφισε στην περιοχή Μπεϊλίκτνουζου, όπου ήταν δήμαρχος προτού εκλεγεί το 2019 επικεφαλής του δήμου της Κωνσταντινούπολης.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Εκρέμ Ιμάμογλου εμφανίστηκε συγκινημένος, λέγοντας: «Σήμερα είναι μια συναισθηματική ημέρα για μένα, διότι είναι η στιγμή του αποχαιρετισμού και συμφιλίωσης για τα πέντε χρόνια εργασίας. Ελπίζω ότι ο λαός μας θα μου χαρίσει αυτό το συναίσθημα της συμφιλίωσης. Θα ήθελα να πω ότι ενεργώ χωρίς να διαχωρίζω καμία περιφέρεια από την άλλη και χωρίς να βάζω τον κομματισμό στο προσκήνιο. Αν έχω πληγώσει την καρδιά κάποιου, ζητώ συγγνώμη και του ζητώ να με συγχωρήσει. Πιστεύουμε ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».

AP - Τουρκία - εκλογές - κάλπες

Ζήτησε επίσης από τους πολίτες να προστατέψουν την κάλπη και την ψήφο τους: «Η ψήφος είναι ιερό δικαίωμα στη δημοκρατία μας. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να προστατευθεί. Οι κανόνες σχετικά με την προστασία αυτού του δικαιώματος είναι σαφείς, αλλά δυστυχώς, δεδομένου ότι υπάρχουν ελλείψεις στο θέμα αυτό στην Τουρκία, το θέμα αυτό γίνεται σε συνεργασία με τους πολίτες».

Νωρίτερα, είχε ψηφίσει ο αντίπαλός του Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε ότι σήμερα ανατέλλει ο ήλιος στην Κωνσταντινούπολη.

«Θεού θέλοντος θα κάνουμε το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο σεισμού και τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Στις 31 Μαρτίου, ο ήλιος θα ανατείλει» δήλωσε, εξέφρασε πεποίθησή του ότι η σημερινή ημέρα θα είναι ημέρα γιορτής για όλους του πολίτες της Κωνσταντινούπολης και ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την εμπιστοσύνη του

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις για 1 εκατομμύριο πολίτες - Ποιους αφορά

Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τη διάγνωση με καρκίνο (εικόνες)

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ...έδεσε τον Μπάιντεν σε αγροτικό (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κικίλιας - Εμπρησμοί: Στον Άρειο Πάγο ζήτησε την εφαρμογή του νέου νόμου16:09Μεταναστευτικό: Νέα διάσωση στη Γαύδο15:55Μιχαλολιάκος: Ποιο το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41Κασσελάκης στη Βαρβάκειο: Η χώρα πρέπει να μπει σε τάξη (εικόνες)15:27Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας15:14Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα15:00Eurovision 2024: Εντυπωσιακή και στη δεύτερη πρόβα η Μαρίνα Σάττι (εικόνες)14:46Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 14:34Ο Μητσοτάκης στην αγορά του Αμαρουσίου14:20Ηράκλειο - Καταγγελία: Νονός βίαζε το ανήλικο βαφτιστήρι του14:07Αλβανία: Ζευγάρι Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο13:53Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση τους13:40“Σπερχειός”: βρέθηκε το ναυάγιο που έγινε “υγρός τάφος” δεκάδων ανθρώπων (εικόνες)13:26ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο13:13Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο