LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Μαρτίου 2024 15:53 | Ανανέωση: 30 Μαρτίου 2024 16:01

Αστυνομικοί συνελήφθησαν για παράβαση καθήκοντος

Πώς οι αστυνομικοί έπεσαν στα χέρια των συναδέλφων τους, οι οποίοι τους πέρασαν χειροπέδες.

Αστυνομία - νύχτα - αστυνομικός

Δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, συνελήφθησαν, χθες, στο κέντρο της Αθήνας, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Σημειώνεται ότι ο ένας βρίσκεται ήδη σε κατάσταση αργίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τις πρωϊνές ώρες της Παρασκευής, ιδιοκτήτης καταστήματος, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, είδε τρία άτομα, με μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, να κατοπτεύουν τον περιβάλλοντα χώρο της επιχείρησής του. Αμέσως μετά, θεωρώντας ότι τα άτομα σκόπευαν να τον ληστέψουν, κάλεσε σε βοήθεια.

Υπάλληλος άλλου καταστήματος που άκουσε τον ιδιοκτήτη, ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, ακινητοποίησαν τα δύο άτομα. Στη συνέχεια, όμως, διαπιστώθηκε ότι ήταν αστυνομικοί και έτσι πήγε στο σημείο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν, ενώ όσον αφορά στην παρουσία τους στο χώρο, επικαλέστηκαν παραπλανητικά στοιχεία τα οποία ήταν σε αντίθεση με υπηρεσιακά δεδομένα. Οσον αφορά στον ένα από τους δύο αστυνομικούς δεν ανέφερε την υπηρεσία προέλευσής του, αλλά ούτε και το γεγονός ότι βρίσκεται σε αργία.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο μαχαίρια, από τα οποία το ένα τύπου σουγιά, 2 σιδερογροθιές, 230 φυσίγγια, 3 γεμιστήρες πιστολιού και κυνηγετικό μαχαίρι.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στο κέντρο της Αθήνας, δύο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής και ο ένας βρίσκεται σε κατάσταση αργίας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα,χθες (29-03-2024) το πρωί, ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αντιλήφθηκετρίαάτομα, τα οποία,έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, κατόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο του καταστήματός του και θεωρώντας ότι επρόκειτο να τελέσουν ληστεία σε βάρος του, κάλεσε σε βοήθεια.

Υπάλληλος κοντινού καταστήματος ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, αστυνομικοί του οποίου μετέβησαν άμεσα στο σημείο και ακινητοποίησαν τα δύο άτομα, ενώ όταν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αστυνομικούς, την προανάκριση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κλιμάκιο της οποίας μετέβη στην περιοχή.

Ακολούθως οι αστυνομικοί συνελήφθησαν καθώς, για την παρουσία τους στον χώρο, επικαλέστηκαν παραπλανητικά στοιχεία τα οποία έρχονταν σε αντίθεση με υπηρεσιακά δεδομένα ενώ ο τελών σε αργία αστυνομικός απέκρυψε την υπηρεσία προέλευσής του και το ότι βρίσκεται σε κατάσταση αργίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 μαχαίρια, από τα οποία το ένα τύπου σουγιά,
  • 2 σιδερογροθιές,
  • 230 φυσίγγια,
  • 3 γεμιστήρες πιστολιού και

· κυνηγετικό μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Ειδήσεις σήμερα:

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως και τις 5 Απριλίου

Κώστας Καραμανλής για δημογραφικό: Είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κράτους

Τραγωδία στην Πιερία: Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από το μηχάνημά του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικεςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 2024Χθες 17:34 | Ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει για χρέος, πληθωρισμό, ανεργία, επενδύσεις και συντάξεις

Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις δράστες και τους κατηγορούν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων. Πώς σχετίζονται οι δύο εκρήξεις.

Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκήΧθες 16:27 | Ειδήσεις

Στην σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για την φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20Τένις - Μαδρίτη: Πρόωρος αποκλεισμός για Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά 21:11Παράταση για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν σήμερα 20:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο