LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 29 Μαρτίου 2024 15:37

Καιρός: Σάββατο με υψηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Πόσο έντονη θα είναι η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και στα ανατολικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 5 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 23 με 25 και τοπικά στα κεντρικά τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2  με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και γρήγορα νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 2 με 3 και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 2 με 3 και από τις μεσημβρινές ώρες από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και από το απόγευμα μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, όπου τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα σχηματιστούν και ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα νησιά και τα παραθαλάσσια τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση παιδί που υπέστη ανακοπή καρδιάς

Εορτολόγιο - 30 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Φωτιά στον Υμηττό

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο