LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Μαρτίου 2024 08:43

Πολωνία: Ρωσικός πύραυλος παραβίασε τον εναέριο χώρο της

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα την αυγή νέα μαζικά αεροπορικά πλήγματα στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας με την Πολωνία να βρίσκεται σε επιφυλακή. 

Πύραυλος Κρουζ

Ρωσικός πύραυλος κρουζ που εξαπολύθηκε κατά στόχων στη δυτική Ουκρανία νωρίς σήμερα το πρωί παραβίασε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας, ανακοίνωσαν οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις.

"Στις 24 Μαρτίου στις 04:23 πμ (05:23 ώρα Ελλάδος) υπήρξε παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από έναν από τους πυραύλους κρουζ που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από την αεροπορία μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας", ανακοίνωσαν οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις με ανάρτησή τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

"Το αντικείμενο εισήλθε στον πολωνικό εναέριο χώρο κοντά στην πόλη Όσερντοβ (Λούμπλιν Βοϊβοντέσιπ) και παρέμεινε εκεί για 39 δευτερόλεπτα. Στη διάρκεια όλης της πτήσης, παρακολουθείτο από στρατιωτικά συστήματα ραντάρ", πρόσθεσαν.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα την αυγή νέα μαζικά αεροπορικά πλήγματα στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, οδηγώντας τις πολωνικές ένοπλες δυνάμεις να αυξήσουν το επίπεδο επιφυλακής τους απέναντι στην έντονη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στα σύνορά τους.

Η επιχειρησιακή διοίκηση των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων (RSZ) είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι "παρατήρησε έντονη δραστηριότητα της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας" κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε σχέση με τις επιθέσεις στην Ουκρανία.

"Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εγγύηση της ασφάλειας του πολωνικού ενάεριου χώρου έχουν ενεργοποιηθεί και η RSZ παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση", ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, προσθέτοντας ότι η πολωνική και συμμαχική αεροπορία έχουν "ενεργοποιηθεί".

Τον Δεκέμβριο η Πολωνία, ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους του Κιέβου, είχε καταγγείλει την υπέρπτηση στο έδαφός της για τρία λεπτά ενός ρωσικού πυραύλου κρουζ που είχε εκτοξευτεί προς την Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Eπίθεση στη Μόσχα: Βίντεο με τους δράστες δημοσίευσε ο ISIS

Καναδάς: Διήμερη επίσκεψη Μητσοτάκη

Αθήνα - Παρέλαση: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην ΟυκρανίαΧθες 22:48 | Ειδήσεις

Οι εγγυήσεις ασφαλείας και η τριμερής σύνοδος βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στο Λευκό Οίκο.

Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο ΠαντελεήμοναΧθες 22:24 | Ειδήσεις

Η σορός του εντοπίστηκε επί της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον ΠούτινΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Ο Τραμπ επανέλαβε επίσης ότι θέλει να οργανώσει μια τριμερή συνάντηση με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν «εφόσον όλα πάνε καλά».

Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούςΧθες 21:04 | Ειδήσεις

Οι γονείς της κοπέλας μιλούν αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, για την περιπέτεια της υγείας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συρία: Έως και 300.000 άνθρωποι "εξαφανίστηκαν" τα τελευταία 55 χρόνια00:00ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να μιλήσει με τον Πούτιν23:48Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς23:34Χαλκιδική: Απαγορευτικό απόπλου σε πλοίο που παρουσίασε βλάβη23:20Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Καρδίτσας23:04Τραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία22:50Φωτιά στο Αμύγδαλο Τυρνάβου: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:36Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα22:22Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον Πούτιν22:08Πάτρα: 50χρονος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις εις βάρος της 9χρονης ανιψιάς του21:54Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη21:40Τραμπ σε Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ "θα εμπλακούν" στη μελλοντική ασφάλεια της Ουκρανίας21:26Βοιωτία: Μηχανή συγκρούστηκε με τρακτέρ – Νεκρός ο 33χρονος μοτοσικλετιστής21:12Τραμπ - Ζελένσκι: Οι πρώτες συζητήσεις στο Οβάλ Γραφείο20:58Έφτασε ο Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (εικόνες)20:44Διακοπή της ροής του πετρελαίου προς την Ουγγαρία, έπειτα από ουκρανική επίθεση σε ρωσικό υποσταθμό20:34FIFA: Εξετάζει Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε 2 χρόνια, με 48 ομάδες20:20Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας20:06Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται ότι λήστεψαν 15χρονο19:52Γάζα: Η Χαμάς απάντησε θετικά στη νέα πρόταση εκεχειρίας19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο