Οι αγρότες χαλαρώνουν τους αποκλεισμούς - Άνοιξαν οι δρόμοι σε Μπράλο και Τέμπη

Χαλαρώνουν τους αποκλεισμούς των δρόμων οι αγρότες εν όψει του ραντεβού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει στη Νίκαια η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων που θα ορίσει την αντιπροσωπεία των αγροτών η οποία θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση.
Ανοιχτοί οι παράδρομοι στον Μπράλο
Στην απόσυρση των γεωργικών μηχανημάτων από τους παράδρομους προχώρησαν οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου, παραμένοντας ωστόσο στην εθνική οδό, η οποία εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένη στο 203ο χιλιόμετρο εδώ και 41 ημέρες.
Οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να καταλήξουν στην εξειδίκευση της λίστας των αιτημάτων τους, καθώς και στον ορισμό των εκπροσώπων τους για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, θα καθορίσουν τις θέσεις που θα μεταφερθούν στην αυριανή πανελλαδική συνάντηση των μπλόκων στη Νίκαια.
Παρά το άνοιγμα των παραδρόμων, τα προβλήματα για οδηγούς και επιβάτες οχημάτων με κατεύθυνση την Αθήνα παραμένουν. Σε ό,τι αφορά τα βαρέα οχήματα, βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της αστυνομίας, όλα εκτρέπονται στον κόμβο του Μπράλου προς την παλιά εθνική οδό και μέσω Αμφίκλειας-Ελάτειας-Λιβαδειάς-Θήβας κατευθύνονται προς τη Ριτσώνα στο 75ο χιλιόμετρο, προκειμένου να συνεχίσουν προς Αθήνα μέσω της εθνικής οδού.
Ωστόσο, λίγο πριν τη Θήβα, οι αγρότες διατηρούν την παλαιά εθνική οδό κλειστή και, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει, ο αποκλεισμός αναμένεται να αρθεί σήμερα στις 16:00
Ανοίγουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στα Μάλγαρα
Οι αγρότες στα διόδια των Μαλγάρων αποφάσισαν να ανοίξουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ως ένδειξη καλής θέλησης ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη.
Άνοιξαν και τα Τέμπη
Σε συνεδρίασή τους οι Θεσσαλοί αγρότες έχοντας περάσει ολόκληρη τη νύχτα στο σημείο, αποφάσισαν να ανοίξουν τα Τέμπη, όπως και έγινε στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής.
Μέχρι τότε, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παρέμεναν παρατεταγμένα στη σήραγγα, με τη συμμετοχή του μπλόκου της Νίκαιας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.
Στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, το αγροτικό μπλόκο παραμένει σε ισχύ, με τους αγρότες να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας, στο πλαίσιο του πανελλαδικού συντονισμού, ενόψει και της πανελλαδικής σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο.
Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Νέες εξαγωγικές προοπτικές για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα








