LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2024 15:39

Βρυξέλλες - Μητσοτάκης: Με τον Ζελένσκι δεν έχω υπογράψει καμία συμφωνία

Τι ανέφερε ο Πρωθυπουργός μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες μεταξύ άλλων για την Ουκρανία, τα Τέμπη και την χρηματοδότηση.

Μητσοτάκης Βρυξέλλες

Επιτακτική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ανάγκη η Ευρώπη να επενδύσει περισσότερα στην ευρωπαϊκή άμυνα, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η σχετική συζήτηση έχει πια δρομολογηθεί με αφορμή τη διαρκή ευρωπαϊκή στήριξη στην Ουκρανία.

Για πρώτη φορά ακουμπάμε το ζήτημα της χρηματοδότησης της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι στο τραπέζι έχουν μπει οι δυνατότητες εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης για την ενίσχυση της άμυνας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η σχετική συζήτηση έχει πια δρομολογηθεί με αφορμή τη διαρκή ευρωπαϊκή στήριξη στην Ουκρανία.
Για πρώτη φορά ακουμπάμε το ζήτημα της χρηματοδότησης της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι στο τραπέζι έχουν μπει οι δυνατότητες εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης για την ενίσχυση της άμυνας.

«Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ αυτής της επιλογής, ενδεχομένως μέσω της έκδοσης ευρωομολογων για την αμυντική θωράκιση της Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης Βρυξέλλες

«Καμία συμφωνία δεν έχω υπογράψει με τον Ζελένσκι»

Επανέλαβε πως δεν έχει υπογράψει καμία συμφωνία για την προστασία του εναέριου χώρου της Ουκρανίας με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας «δεν θα μπορουσα να υπογράψω εν κρυπτώ, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», τόνισε. Έσπευσε δε να προσθέσει, ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προπάθειες του Κιέβου.

Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της για τα Τέμπη

Σχετικά με τα Τέμπη τόνισε πως μια τραγωδία δεν πρέπει να πολιτικοποιείται ή να κομματικοποιείται, έκανε λόγο για «πολιτική σπέκουλα» και διερωτήθηκε σε τι αναφέρονται όσοι μιλούν για συγκάλυψη.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της πιο γρήγορα και η εκδίκαση της υπόθεσης φαίνεται να κινείται με γρήγορους ρυθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Πισπιρίγκου - Δασκαλάκης: Πέθανε η Τζωρτζίνα και πήγαινε σε χαρτορίχτρες

Τέλη κυκλοφορίας: Τι αλλάζει από το 2025

Ανήλικος έφτιαξε deepfake porno με συμμαθήτριά του για να της πάρει την... σημαία στην παρέλαση

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Bloomberg για Τουρκία - Ισραήλ: η Άγκυρα διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής17:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο