LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2024 15:43

ΑΑΔΕ: Τα ψηφιακά εργαλεία κατά του λαθρεμπορίου

Ποια είναι τα νέα ψηφιακά εργαλεία που ξεκινούν και έχουν ως στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίοπυ.

AP - ΑΑΔΕ - Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά στην έναρξη:

  • ηλεκτρονικής παραλαβής στο σύστημα Εισροών-Εκροών των δεδομένων από τις Φορολογικές Αποθήκες και τις Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης και
  • λειτουργίας της ψηφιακής εφαρμογής Μητρώου Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων Πλωτών Μέσων (Δεξαμενοπλοίων).

Συγκεκριμένα με εγκυκλίους του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ορίζεται ότι:

Α. Από την 21/3/2024 ξεκινά η ηλεκτρονική αποστολή των δεδομένων που παράγονται από τα εγκατεστημένα συστήματα παρακολούθησης εισροών-εκροών των Φορολογικών Αποθηκών και των Αποθηκών Τελωνειακής Αποταμίευσης στο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης Εισροών-Εκροών της ΑΑΔΕ.

Αναλυτικές οδηγίες για την παραλαβή και διαχείριση των απαραίτητων κλειδιών εγγραφής (subscription keys) θα αποσταλούν στους υπόχρεους διαχειριστές των εγκαταστάσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο λογαριασμό που έχουν δηλώσει στο Μητρώο Επικοινωνίας της ψηφιακής πύλης myAADE.

Β. Από την 19/3/2024, ξεκινά η λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής Μητρώου Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων των Πλωτών Μέσων (δεξαμενοπλοίων).

Ειδικότερα, στην πλήρη καταχώρηση των στοιχείων που τους αφορούν πρέπει να προβούν από:

  • 19/3/2024 έως και 19/5/2024, οι ναυλωτές, οι εγκαταστάτες συσκευής AIS και οι εγκαταστάτες του συστήματος παρακολούθησης Εισροών - Εκροών ναυτιλιακών καυσίμων,
  • 19/5/2024 έως και 19/8/2024, οι πλοιοκτήτες.

Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, την ημέρα έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της, ενώ για περαιτέρω διευκρινίσεις, θα παρέχεται υποστήριξη από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ, στο τηλέφωνο 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 - 17:00.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «Προσθέτουμε δύο ακόμα ψηφιακά εργαλεία στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου. Η ψηφιακή παραλαβή δεδομένων από τις Φορολογικές Αποθήκες και τις Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης στο σύστημα Εισροών-Εκροών, διευκολύνει την εποπτεία της αγοράς ενεργειακών προϊόντων, ενώ η νέα ψηφιακή εφαρμογή για το Μητρώο Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων Πλωτών Μέσων δημιουργεί συνθήκες βελτίωσης του ελέγχου των καυσίμων στο μεγαλύτερο μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας, διευρύνοντας τις λειτουργικότητες του συστήματος Εισροών-Εκροών. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο αναβάθμισης του συστήματος εντός του 2024».

Ειδήσεις σήμερα:

Καβάλα: Ακρωτηρίασαν και έκαψαν σκύλο (εικόνες)

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ για μεταναστευτικό και περιφερειακές εξελίξεις

Λάρισα: Αγρότες απέκλεισαν το Τελωνείο και καταλαμβάνουν με τρακτέρ την πλατεία (βίντεο)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Δολώματα πωλούνται 24/7 σε… αυτόματο πωλητή (εικόνες)09:47Πιρς Μπρόσναν: Επιστρέφει ως κατάσκοπος σε θρίλερ09:33Βόλος: Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μητροπολιτικό Ναό (εικόνες)09:20Τιμολόγια ρεύματος: Σταθεροποίηση των τιμών αναμένεται τον Μάιο09:06Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στα Λαδάδικα (βίντεο)08:53Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων08:39Υπόθεση Καλλιάνου – Παγώνη: Δεν μπορούν να μπαίνουν σε ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς08:25Επιστολική ψήφος: Τελειώνει η προθεσμία συμεμτοχής08:12Κατολισθήσεις Θηρασιάς - Λέκκας στον ΑΝΤ1: Θα ληφθούν μέτρα ασφάλειας (βίντεο)07:58Εορτολόγιο – Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:44Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο ιστορικός σκηνοθέτης “μετρ του σασπένς”07:40Λέσβος: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, πεζή “σφηνώθηκε” σε κάδο07:31Κίνα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (εικόνες)07:17Γάζα: Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στη Μέση Ανατολή07:03Εξάρχεια: Επεισόδια με τραυματία έναν αστυνομικό06:50Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος06:36Μαρούσι: Νεκρός από πυροβολισμούς έξω από μπαρ06:23Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο