LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 20 Φεβρουαρίου 2024 19:35 | Ανανέωση: 21 Φεβρουαρίου 2024 06:08

Καιρός: Τοπικές βροχές την Τετάρτη

Που και πότε αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.


 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Τετάρτη, στην Πελοπόννησο, στο νότιο Ιόνιο και στη δυτική Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με παροδικές βροχές στα ηπειρωτικά και πιθανόν στις Κυκλάδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ και ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα ανατολικά, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 14-15 βαθμούς, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 16 και στην νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις,. που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στις Κυκλάδες υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές μετά το μεσημέρι, ενώ στην Κρήτη τοπικές βροχές μέχρι αργά το απόγευμα με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν στα νοτιοδυτικά θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, 3 με 4 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους, τοπικά 5 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές κατά τόπους τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 21 Φεβρουαρίου: Ποιος γιορτάζει σήμερα

Πατήσια – Άλιμος: Εμπρησμοί αυτοκινήτων τη νύχτα

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική Γραμματεία και Κασσελάκης σε συμβιβασμό

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην πόλη του φωτός (εικόνες)00:00Γερμανοτουρκικός "πόλεμος" για το... ντονέρ23:48Καναδάς: Αποκλείστηκε προπονήτρια για κατασκοπία αντιπάλων με drone23:37ΑΝΤ1+: Αυτό το καλοκαίρι φέρνει το Χόλιγουντ στην οθόνη σου23:24Τρίκαλα: Φωτιά σε χωματερή - Δύσκολο το βράδυ (εικόνες)23:10Ολυμπιακοί Αγώνες - Κασσελάκης: Κόποι, στόχοι, απογοητεύσεις, όνειρα, επιτυχία...22:56Φωτιά στα Καλύβια - Κικίλιας: Εντοπίστηκε από drone και τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά22:41Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανάρτηση των Μπακς για τον Αντετοκούνμπο22:27Χανιά: “Ξεριζώθηκε” χασισοφυτεία με περισσότερα από 800 δενδρύλλια22:13Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον21:58Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας21:43Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 νησιά το Σάββατο (χάρτης)21:30Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελληνική αποστολή και οι πολιτικοί που βρέθηκαν στις εξέδρες (εικόνες)21:14Πρέβεζα - Τροχαίο δυστύχημα: Ένας νεκρός και ένα παιδί σοβαρά τραυματισμένο20:59Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πολιτικές προεκτάσεις αποκτούν τα ερωτήματα του FBI για τον τραυματισμό20:44Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί αγώνες: Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης (βίντεο)20:29Μαστογραφία: Η εξέταση που σώζει ζωές20:14Κρήτη: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην τουαλέτα20:00Καιρός: ζέστη, βοριάδες και νεφώσεις το Σάββατο19:47Κρήτη: Άνδρας καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητό του19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο