LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2024 15:49

Ομόφυλα ζευγάρια - Κασσελάκης: Δεύτερο “καμπανάκι” κομματικής πειθαρχίας

Ποια στάση αναμένεται να κρατήσει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα απέχει από την ψηφοφορία.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ - ΚΟΖΑΝΗ - ΦΟΡΕΙΣ

Μήνυμα… υπενθύμισης της κομματικής πειθαρχίας απέστειλε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με θέμα το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Στο μήνυμά του ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «ηθική και αξιακή άβυσσο» τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με όσους βουλευτές της ΝΔ προσανατολίζονται προς την καταψήφιση ή την αποχή και κάλεσε σε ψήφιση «παρ’ όλο που το νομοσχέδιο είναι ατελές». Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, το αν ο Παύλος Πολάκης θα ευθυγραμμιστεί ή αν θα επιλέξει την αποχή, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί σε προηγούμενες τοποθετήσεις του.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Κασσελάκη:

«Αγαπητοί σ. Βουλευτές/Βουλεύτριες:

Σήμερα ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο που είναι ατελές μεν, πηγαίνει όμως την κοινωνία μας ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

Ένα νομοσχέδιο που, χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς τους αγώνες μας για ορατότητα, δε θα είχε έρθει ποτέ.

Σκεφτείτε όλους τους συνανθρώπους σας που το νομοσχέδιο αυτό τους αφορά προσωπικά σαν αδέρφια σας, σαν παιδιά σας. Έχουν -έχουμε- δικαίωμα. Είμαστε πολίτες. Είμαστε κομμάτι ισότιμο της ελληνικής κοινωνίας.

Η καταψήφιση είναι για την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ.

Η αποχή είναι για τους Βορίδηδες αυτού του τόπου.

Μας χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος από αυτούς.

Σας καλώ σήμερα στη Βουλή να πείτε ένα δυνατό «ναι» περηφάνιας, αξιοπρέπειας, συμπερίληψης.

Αν όχι ο ΣΥΡΙΖΑ των δικαιωμάτων, τότε ποιος;

Αν όχι εμείς οι προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, τότε ποιοι;».

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί λίγο μετα τα μεσάνυχτα σε μπαρμ στο οποίο γίνεται πάρτυ για  την ψήφιση  του νομοσχεδίου που αφορά στην ισότητα στον γάμο

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Σαλάχι έμεινε έγκυος, ενώ συζεί μόνο με… καρχαρίες! (βίντεο)

“Ο άλλος άνθρωπος” – Πολυχρονόπουλος στον ΑΝΤ1: Δεν είμαι άγιος... είμαι “εκατομμυριούχος” (βίντεο)

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Η λιποθυμία, η αφυδάτωση και η Εντατική (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: "Καμπανάκια" για Βόρεια Μακεδονία, Μονή της Χώρας και επίσκεψη ΡάμαΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

Σαφείς προειδοποιήσεις προς τα Σκόπια για την Συμφωνία των Πρεσπών. Τι είπε για τον Ερντογάν και την Μονή της Χώρας. Τι τονίζει για τον Ράμα. Τι απαντά για την ακρίβεια.

Κασσελάκης: Πρεμιέρα για το “προεκλογικό βαν” στα βόρεια προάστια (εικόνες)Σήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές βρέθηκε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες.

Βραυρώνα: Δίωξη για ανθρωποκτονία στους γονείς του βρέφουςΣήμερα 16:24 | Ειδήσεις

Το πόρισμα της ιατροδικαστικές έκθεσης θα καθορίσει τις εξελίξεις στην υπόθεση. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο πατέρας. Νοσηλεύεται φρουρούμενη η μητέρα.

Ράφα: Το Ισραήλ ζήτησε την απομάκρυνση κατοίκων και σε άλλες συνοικίεςΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας παρά τις επικρίσεις των ΗΠΑ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίδομα ενοικίου: Οι πληρωμές ετοιμάζονται17:09Έντι Ράμα: Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την επίσκεψη του16:55Βραζιλία: Στους 136 οι νεκροί της κακοκαιρίας16:42Βραυρώνα: Δίωξη για ανθρωποκτονία στους γονείς του βρέφους16:28Κολπική μαρμαρυγή: Πρωτοποριακή επεμβατική θεραπεία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης16:22Χαμάς: Δημοσίευσε βίντεο με Ισραηλινό όμηρο16:15Πέθανε ο Σπύρος Βλασσόπουλος16:01Κορινθία: Φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει (εικόνες)15:47“Παγιδευμένοι”: Τι θα δούμε την Δευτέρα και την Τρίτη (εικόνες)15:32Αρθροσκόπηση γόνατος: Αντιμετωπίζει τον πόνο;15:19Κασσελάκης: Περιοδεία στα βόρεια προάστια και πρεμιέρα για το “προεκλογικό βαν” (εικόνες)15:06Καιρός: Κυριακή του Θωμά με τοπικές μπόρες και άνοδο θερμοκρασίας14:52Κύπρος: Συνελήφθη ύποπτος Ιρανός με γεμάτο όπλο14:39Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί “άνοιξαν δρόμο” για μωρό σε κίνδυνο (βίντεο)14:25ΗΠΑ - Τραμπ: Η Νίκι Χέιλι πιθανή υποψήφια για την αντιπροεδρία14:12“5Χ5” ΣΠΕΣΙΑΛ με Τουμασάτου και Κατσούλη (εικόνες)13:58Χαλκιδική – Απάτες: Δημιουργούσαν φτηνά eshops και έστελναν προϊόντα “μαϊμού”13:44“Ψυχοκόρες”: Συγκλονιστικά τα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ1 (εικόνες)13:31Eurovision: Εκτός διαγωνισμού ο Ολλανδός μετά από καταγγελία13:18Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Το παιδί μου “σαπίζει” στον τάφο και αυτός το “παίζει” τρελός13:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο