LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Φεβρουαρίου 2024 06:21 | Ανανέωση: 13 Φεβρουαρίου 2024 06:21

Νέα Υόρκη: φονική επίθεση σε σταθμό του μετρό (βίντεο)

Νεκρός και τραυματίες από την επίθεση σε σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης.

Μετρό - Νέα Υόρκη

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα από σφαίρες σε αποβάθρα σταθμού του μετρό της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ο άνθρωπος που υπέκυψε στα τραύματά του ήταν 34 ετών, ενώ οι τραυματίες είναι δυο γυναίκες και τρεις άνδρες, ηλικιών μεταξύ 14 και 71 ετών, διευκρίνισαν αξιωματικοί της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο επίπεδο του δρόμου, μπροστά στον υπαίθριο, υπερυψωμένο σταθμό στη συνοικία Μπρονξ, η οποία θεωρείται η πιο υποβαθμισμένη της μητρόπολης περίπου 8,5 εκατ. ψυχών.

Ο δράστης ήταν ένας κι άρχισε να πυροβολεί «στα τυφλά» εναντίον επιβατών, τόνισε ο Μάικλ Κέμπερ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Η πόλη σημαδεύτηκε το 2022 από το έγκλημα εξηντάρη, που άνοιξε πυρ σε κατάμεστο σταθμό του μετρό χωρίς, ως εκ θαύματος, να σκοτωθεί κανείς — κάπου τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Χθες το απόγευμα, δυο ομάδες νεαρών «διαπληκτίζονταν» μέσα σε συρμό που εισερχόταν στον σταθμό, όταν μέλος της μιας ομάδας τράβηξε όπλο κι άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση της αποβάθρας, καθώς κόσμος αποβιβαζόταν ή επιβιβαζόταν, εξήγησε ο κ. Κέμπερ.

Ο αξιωματικός απέφυγε να δώσει στοιχεία για τις ταυτότητες των θυμάτων. Περιορίστηκε να πει πως «ένας εξ αυτών, άνδρας 34 ετών, δυστυχώς απεβίωσε» στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε εσπευσμένα.

Από τους πέντε τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται, τέσσερις υπέστησαν «σοβαρά τραύματα», ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης (FDNY).

Ο δράστης διέφυγε κι η αστυνομία ζητεί τυχόν μάρτυρες να παρουσιαστούν και να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία διαθέτουν.

Στον σταθμό Mount Eden Avenue, που αποκλείστηκε εντελώς, φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε πολυάριθμα περιπολικά και ασθενοφόρα της FDNY. Νωρίτερα, πλάνα από drone κατέγραψαν ακινητοποιημένο συρμό και αστυνομικούς με πολιτικά να εργάζονται στην αποβάθρα.

Το συμβάν «δεν είναι φυσιολογικό (...) πυρά στο δίκτυο του μετρό (...) είναι εξαιρετικά σπάνιο και απαράδεκτο», τόνισε ο κ. Κέμπερ.

Η εγκληματικότητα, ιδίως οι ανθρωποκτονίες με τη χρήση όπλων, καταγράφουν καθαρή μείωση στη Νέα Υόρκη από τα χρόνια 2022-2023, μετά την πανδημία, ενώ η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο, σε σύγκριση με άλλες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Δωρεάν rapid test την Τρίτη σε 169 σημεία

Τροχαίο - Πατήσια: Νεκρός οδηγός μηχανής

Αγρότες - Μητσοτάκης: Η συνάντηση στο Μαξίμου, τα μέτρα και οι προσδοκίες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Σήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)Σήμερα 19:24 | Ειδήσεις

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε ότι ο στατιστικός κίνδυνος εκδήλωσης παρενεργειών ήταν εξαρχής πολύ χαμηλός.

Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσειςΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Φεύγουν όπως, όπως εξαντλημένοι οι Παλαιστίνιοι από τη Ράφα που βομβαρδίζεται. Νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε σε νοσοκομείο. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο.

Φωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η ΕισαγγελίαΣήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Ποιος από τους κατηγηρούμενους στην πρώτη δίκη είναι ο μόνος που εξαιρέθηκε από την έφεση και γιατί 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εύβοια: Έδειρε τον πατέρα του, συνελήφθη και την άλλη μέρα “τα ίδια”19:56ΣΥΡΙΖΑ για Ράμα: Προκλητική η επίσκεψη, εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης19:42Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)19:28“Ρουκ Ζουκ”: Πρώτο σε τηλεθεάσεις και τον Απρίλιο19:14Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας: Αυτοί είναι οι προφυλακισθέντες19:00Θεσσαλονίκη: 14χρονοι κρατούσαν βίντεο με “προσωπικές” στιγμές συμμαθήτριάς τους18:46Ανδρουλάκης για Μονή της Χώρας: Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση18:32Σύνταγμα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε κέντρο αισθητικής18:19Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσεις18:05ΔΥΠΑ – Παιδικές Κατασκηνώσεις: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων17:51Μητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”17:38Μεσσηνία: 6χρονη στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκύλου17:25Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Οργή συγγενών για "ειδική" μεταχείριση του κατηγορούμενου17:11ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: μαίνεται η κόντρα για τους “υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά” 16:58Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισής του από τον Εισαγγελέα Εφετών16:44Μεσαρά: Απανωτά περιστατικά ξυλοδαρμών – Ένα άτομο στο νοσοκομείο 16:30ΟΣΕ: Εγκρίθηκε η συντήρηση του συστήματος ραδιοεπικοινωνίας GSM-R 16:17Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 168 σημεία16:04Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: έκκληση για τον εντοπισμό του οδηγού που εγκατέλειψε γυναίκα15:50Πετρούπολη - Απόπειρα ανθρωποκτονίας: Συνελέφθη στην Γαλλία ο δράστης 15:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο