LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2024 16:06

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: μαίνεται η κόντρα για τους “υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά”

"Πυρά" ανταλλάσσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση με φόντο τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για "υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά".

Τέμπη - Σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

"Φωτιές" έχει ανάψει μεταξύ κυβέρνσης και ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη από την Ηγουμενίτσα την Τρίτη στην οποία ανέφερε ότι «Πατριδοκάπηλοι υπάρχουν πολλοί» για να προσθέσει στη συνέχεια: «Και άλλοι που το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι, συγκαλύπτουν εγκλήματα, κυριολεκτικά εγκλήματα. Πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, αλλά συγκαλύπτουν και ψηφίζουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, παραχώρησε συνεντεύξη στon realfm και μιλώντας για όσα ειπώθηκαν από τον Στέφανο Κασσελάκη στην Ηγουμενίτσα σχετικά με τα Τέμπη, η κ. Κεχαγιά είπε ότι «η φράση "υπουργοί δολοφόνοι" δεν ειπώθηκε από το στόμα του κ. Κασσελάκη», ξεκαθαρίζοντας πως όταν εκείνη μίλησε για παρερμηνεία, «αφορούσε αυτό ακριβώς. Ότι δεν ειπώθηκε το "δολοφόνοι υπουργοί". Αυτή η φράση».

Η κ. Κεχαγιά -στην οποία οι δημοσιογράφοι διάβασαν την αποστροφή του κ. Κασσελάκη ανέφερε: «μέσα στο πλαίσιο μιας συνομιλίας που είχε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με έναν πολίτη, και θέλοντας να δείξει την αντίφαση και την υποκρισία όταν διάφοροι υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη υποκρίνονται, φιλούν χέρια τις μέρες του Πάσχα και ζητούν τον καθαγιασμό, ειπώθηκε και αυτή η φράση, όπως μου την αναγνώσατε. Σε αυτό δεν μπορώ να φέρω κάποια αντίρρηση, θα ήμουν παράλογη. Τις εξηγήσεις τις έδωσε ο κ. Κασσελάκης. Εγώ θέλω να σας πω ότι η συγκεκριμένη φράση εντάσσεται στο προηγούμενο πλαίσιο που είχε βάλει μιλώντας για συγκάλυψη. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή της τραγωδίας στα Τέμπη, μιλάμε για εγκληματική αμέλεια ή εγκληματικές παραλείψεις υπουργών». Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «να απομακρύνει από το ενδεχόμενο να δικαστούν -ενδεχομένως και να αθωωθούν- υπουργοί της, οι οποίοι, κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν και ποινικές ευθύνες σε ό,τι αφορά το έγκλημα των Τεμπών». Παραπέμποντας δε σε πρόσφατες δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βίκυς Φλέσσα, σχολίασε: «γιατί δεν ταράχτηκε η κυβερνητική παράταξη και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα; Το λέω αυτό γιατί όταν η κ. Φλέσσα λέει, με έναν σοκαριστικό τρόπο, ότι όλοι μαζί σκοτώσαμε αυτά τα παιδιά, τις 57 ψυχές τις αφαιρέσαμε όλοι, αναρωτιέμαι: εντάσσει και τους υπουργούς της ΝΔ σε αυτό ή τους εξαιρεί;».

Τ η "σκυτάλη" από την πλευρά της κυβέρνησης πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός ο οποίος απάντησε σταόσα είπε η κ. Κεχαγιά.

«Μετά το χθεσινό ρεσιτάλ χυδαιότητας του κ. Κασσελάκη, η κ. Κεχαγιά προσπάθησε σήμερα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως ιθαγενείς και υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε στα social media "παρερμηνεύθηκαν"… Την ίδια ώρα ο κ. Βασιλειάδης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν τη θέση τους από τις "παρερμηνευμένες" αναρτήσεις του προέδρου τους, ουσιαστικά αδειάζοντάς τον, προς τιμήν τους!» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

«Ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής βγήκε και δήλωσε ευθαρσώς ότι συμφωνεί με τον κ. Κασσελάκη για τους "υπουργούς - δολοφόνους"! Φυσικά, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση καθώς είναι ο ίδιος που είχε αποκαλέσει παλαιότερα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κυβέρνηση δολοφόνων. Τότε, βέβαια, είχε διαγραφεί από την ηγεσία του κόμματός του. Σήμερα απλώς ακολουθεί τη γραμμή της νέας ηγεσίας» προσθέτει.

«Αυτή είναι η κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης» υπογραμμίζει καταλήγοντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ως απάντηση η Βούλα Κεχαγιά, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Στη Νέα Δημοκρατία έχουν κάνει την παρερμηνεία "επιστήμη"», σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της ΝΔ.

Αναφέρει ειδικότερα, ότι «αφού απομόνωσαν τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, παρερμηνεύουν τις δηλώσεις μου για το τι εστί παρερμηνεία». «Ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας κι ας αφήσουν τη λάσπη. Κούρασαν», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός: Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο

Πέλλα – bullying: Αμετανόητοι οι “νταήδες” που τρομοκρατούν συμμαθητές τους

Ηράκλειο: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Γάλλου που παρέσυρε κι εγκατέλειψε παιδάκι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕρντογάν για Ραΐσι: Η Τουρκία στέλνει ειδική ομάδα διάσωσηςΧθες 22:17 | Ειδήσεις

Βαθιά λυπημένος από τα νέα για την συντριβή του ελικοπτέρου εμφανίσρηκε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ποια βοήθεια ζήτησε η Τεχεράνη από την Άγκυρα.

Φρεγάτα “ΥΔΡΑ”: Πύραυλος τον Χούθι έπεσε δίπλα της ενώ συνόδευε εμπορικό πλοίο (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες που πύραυλος περνά σε κοντινή απόσταση από την ελληνική φρεγάτα, έχοντας εκτοξευθεί από τους Χούθι.

Μητσοτάκης: Η συνάντηση με Ερντογάν, η Συμφωνία των Πρεσπών και οι ΕυρωεκλογέςΧθες 15:47 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε συνέντευξή του για τη νέα κανονικότητα με την Τουρκία και διαμήνυσε σε Αλβανία και Σκόπια ότι ο ευρωπαϊκός τους δρόμος περνάει από την Ελλάδα 

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα (βίντεο)Χθες 22:25 | Ειδήσεις

Στις φλόγες παραδόθηκε η μονάδα της εταιρείας με τα σχολικά γεύματα,  που τις τελευταίες ημέρες φέρονται να προκάλεσαν δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πετράλωνα - Καταγγελία: Την φώναξε να καθαρίσει και προσπάθησε να τη βιάσει 23:59Γενοκτονία των Ποντίων: Η σφαγή και ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού23:48Γονιμότητα μετά την ηλικία των 40 ετών: Τι πρέπει να γνωρίζετε23:35Ερντογάν για Ραΐσι: Η Τουρκία στέλνει ειδική ομάδα διάσωσης23:22Super League: Η τελική βαθμολογία και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια23:08Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα (βίντεο)22:55Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Σίγουρα στην Ευρώπη οι Πειραιώτες, στο... περίμενε οι “πράσινοι”22:41ΑΕΚ - Λαμία: Νίκη με πικρό φινάλε για την Ένωση στο πρωτάθλημα22:28Super League: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ 22:15Rapid test δωρεάν την Δευτέρα σε 156 σημεία22:01Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη για τον βιασμό της εν διαστάσει συζύγου του21:47Ιράν: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ραΐσι, σύμφωνα με ιρανικά μέσα - Διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος21:34Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμό στην Πολίχνη 21:20Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι (εικόνες)21:06ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” της νέας εβδομάδας20:53Νίσυρος: Επιχείρηση απεγκλωβισμού για ζευγάρι μεταναστών20:48Φρεγάτα “ΥΔΡΑ”: Πύραυλος τον Χούθι έπεσε δίπλα της ενώ συνόδευε εμπορικό πλοίο (βίντεο)20:39Formula 1: Νίκη με άγχος για τον Φερστάπεν στην Ίμολα20:30Ραΐσι: Συνετρίβη το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου – Άγνωστη η τύχη του (εικόνες)20:10Περιστέρι: Επικράτησε του Κολοσσού και προκρίθηκε στους ημιτελικούς19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο