LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2024 11:20 | Ανανέωση: 10 Φεβρουαρίου 2024 11:34

“Πυρήνες της Φωτιάς”: Τα εκρηκτικά, οι ΟΥΚαδες και η Greek Mafia (εικόνες)

Το τετράδιο με τις σημειώσεις, οι ποσότητες εκρηκτικών, ο ρόλος του καταδικασμένου ως ηγετικού μέλους της "Συνωμοσίας" και η αναζήτηση διαύλων με την Greek Mafia.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ - ΠΥΡΗΝΕΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Νέα δεδομένα στις έρευνες για το οργανωμένο έγκλημα και την εγχώρια μαφία έθεσε η μυστική επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών που οδήγησε στη σύλληψη ενός πρώην ηγετικού στελέχους της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», δύο μελών της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού και ενός πορτιέρη γνωστού κλαμπ της Αθήνας. 

ΣΤΕΛΕΧΟΣ - ΠΥΡΗΝΕΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Οι συλληφθέντες το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ωστόσο, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου Αθηνών δήλωσε αναρμόδιος καθώς η πλειονότητα των κατηγορουμένων υπάγεται στην κατά τόπον αρμοδιότητα του ανακριτή του Πρωτοδικείου Πειραιώς και το πρώην στέλεχος της “Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς” αν και υπαγόμενο στην Αθήνα, θα πρέπει να υπαχθεί κι εκείνο στον Πειραιά για λόγους αναγκαστικής ομοδικίας. Έτσι οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν από την πρώην Σχολή Ευελπίδων και οδηγήθηκαν για την απολογία τους στο Πρωτοδικείο Πειραιώς.

Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες ότι στελέχη του ΠΝ κατέχουν σημαντική ποσότητα εκρηκτικών και ετοιμάζονται να τη διαθέσουν σε άτομο που έχει κατηγορηθεί για τρομοκρατία. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί ο λόγος για τον οποίο το πρώην μέλος της οργάνωσης ήθελε τις εκρηκτικές ύλες.

Γι’ αυτό και στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας έχει μπει η συνεργασία που φέρεται να είχε ο συλληφθείς με γνωστό πρόσωπο της Greek Mafia, το οποίο δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό. Από τη συνεργασία τους, σύμφωνα με το protothema.gr, αποκαλύπτεται η σύνδεση μεταξύ μελών της Greek Mafia με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή, μεταπηδούν από την τρομοκρατία στο οργανωμένο έγκλημα. Αυτό που ερευνούν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν το εν λόγω άτομο ετοίμαζε κάποιο χτύπημα για λογαριασμό ανθρώπων της «νύχτας».

ΣΤΕΛΕΧΟΣ - ΠΥΡΗΝΕΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της εγχώριας μαφίας, ενώ στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν πιστόλια, σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, βραδύκαυστα φυτίλια, δύο κουτιά σημαντικής ποσότητας ΤΝΤ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ειδικότερα, κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του πρώην μέλους της οργάνωσης βρέθηκε ένα όπλο καθώς και ένα τετράδιο με σημειώσεις το οποίο ήδη βρίσκεται υπό ανάλυση καθώς φέρεται να περιέχει σημαντικά στοιχεία, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής περισσότερα γνωστά. Στην κατοχή των υπολοίπων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, TNT σε τεμάχια των 250 γραμ., τέσσερις πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες, χειροβομβίδα κ.α.

Συνομωσία πυρήνων της φωτιάς - Στρατιωτικοί - εκβιασμοί

Αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν τώρα οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. είναι τον τρόπο με τον οποίο οι συλληφθέντες είχαν καταφέρει να «εφοδιαστούν» με τόσο μεγάλη ποσότητα πολεμικού υλικού. Αναζητούν δηλαδή αυτόν ή αυτούς που τους προμήθευαν με εκρηκτικές ύλες. Μάλιστα, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι οι συλληφθέντες να έκλεψαν τα εκρηκτικά από κάποια αποθήκη του στρατού.

Ένα από τα στελέχη του ΠΝ και ο πορτιέρης που είναι αδέρφια, καθώς και ο 4ος συλληφθείς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ, καθώς και για βιασμό.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κάλυμνος: Γυναικολόγος ξέχασε το κεφάλι εμβρύου στην κοιλιά εγκύου!

Τροχαίο - Προυσός: Νεκρός ο οδηγός μηχανής που έπεσε σε γκρεμό

Συντάξεις Μαρτίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερΣήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος περιγράφεται ως ένας εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας, αρνείται όσα του αποδίδονται.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεοΣήμερα 21:15 | Ειδήσεις

Ισραηλινοί όμηροι εμφανίστηκαν σε βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς. Το μήνυμά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο