LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2024 12:20

Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: “Βόμβα” με την παραίτηση της Ερκάν

Η ανάρτηση της Γκαγέ Ερκάν και η αναφορά που προκαλεί ερωτήματα.

Τουρκική οικονομία- - λίρα

Με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Χ ανακοίνωσε την παραίτησή της η Γκαγέ Ερκάν από τη θέση της ως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας. Νέος διοικητής διορίστηκε ο υποδιοικητής Φατίχ Καραχάν. Πάντως η ανακοίνωση για τον διόρισμό του νέου διοικητή προκάλεσε ερωτηματικά καθώς στο κείμενο γίνεται αναφορά σε ‘απόλυση’ της Γκαγιέ Ερκάν και όχι σε ‘παραίτηση’.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, η παραίτηση της Γκαγέ Ερκάν έρχεται μετά από το σκάνδαλο που προκάλεσε η συμπεριφορά του πατέρα της έναντι των υπαλλήλων της τράπεζας στον οποίο η ίδια η Γκαγέ Ερκάν είχε αναθέσει καθήκοντα.

Ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ χαρακτήρισε την απόφαση της Ερκάν «προσωπική».

Η Ερκάν διορίστηκε τον Ιούνιο μετά από μακρά θητεία στις ΗΠΑ στην Goldman Sachs και την First Republic Bank. Υπό την ηγεσία της, η κεντρική τράπεζα αύξησε επιθετικά τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τον πληθωρισμό που τρέχει σχεδόν στο 65%.

Οι αγορές ήταν κλειστές όταν έγινε η ανακοίνωση για να μην προκαλέσει υψηλή πτώση της τουρκικής λίρας.

«Οι πεταλούδες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους διοικητές της τουρκικής κεντρικής τράπεζας στην Τουρκία από το 2019», σχολιάζει ήδη ο τουρκικός τύπος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέταξε...κάνναβη κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Αγρότες – Μαρινάκης: Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα ενίσχυσης

Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: Η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει την έρευνα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)Σήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός Ελλάδας, έστειλε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας, κατά την διάρκεια των επισκέψεών του στην πυραυλάκατο “Κρυσταλλίδης” και στο λιμάνι της Μεγίστης.

Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)Σήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Σε ποιον χώρο των Φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε κρυμμένο το όπλο και η γεμιστήρα με τις σφαίρες.

Πάτρα: Νεκρή η οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στο λιμάνιΣήμερα 16:24 | Τοπικά Νέα

Τραγωδία ανήμερα το Πάσχα, από πτώση αυτοκινήτου στην θάλασσα, στην Πάτρα. 

Δολοφονία Ελλήνων στην Αλβανία: Συνελήφθη 69χρονοςΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε το τμήμα του Αργυροκάστρου για την σύλληψη του 69χρονου. Ποιος είναι ο άνδρας που συνελήφθη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)18:33Μητέρα Έμμας: “Δεύτερο Πάσχα χωρίς εσένα - Ποια γιορτή, ποια ζωή;”18:19ΡΑΑΕΥ: 3 εργαλεία σύγκρισης τιμών ενέργειας18:06Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)17:52Λίβανος: Ζευγάρι και ανήλικο παιδί σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα17:39Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)17:25Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά17:12Δήμος Αθηναίων: Πασχαλινό γεύμα αγάπης στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ (εικόνες)16:58ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου16:45Πάτρα: Νεκρή η οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στο λιμάνι16:31Αντώνης Τουρκογιώργης: “Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός ροκάς16:18Γάζα: Η εκεχειρία αργεί και ο κόσμος λιμοκτονεί 16:04Πάτρα: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα15:51Ολυμπιακή Φλόγα: Η λαμπερή υποδοχή της από τη Μασσαλία 15:37Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος...15:24Φοίβος Ιωαννίδης: “Έφυγε” από τη ζωή ο πολιτικός15:10Πάπας Φραγκίσκος: Το μήνυμά του για το Πάσχα των Ορθοδόξων14:56Ιωάννινα – Κακοποίηση ζώου: Έσερνε τον σκύλο με το αγροτικό14:43Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Ντονέτσκ14:29“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ114:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο