LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2024 07:33 | Ανανέωση: 29 Ιανουαρίου 2024 08:10

“Ο Άλλος άνθρωπος” – Φλωράτος: Ο φορέας δεν είχε καν ΑΦΜ, έτσι απέφευγε τη λογοδοσία

Ποιο άλλο εξωτερικό γνώρισμα σχετικά με τις καταθέσεις δωρεών, θα έπρεπε να είχει "υποψιάσει" τις Αρχές.

Κωνστανίνος Πολυχρονόπουλος - Κοινωνική κουζίνα - Ο άλλος άνθρωπος

Για την ιδιαίτερη περίπτωση των κατηγοριών με τις οποίες βαρύνεται ο επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου «Ο άλλος άνθρωπος» μίλησε τη Δευτέρα ο Θεόδωρος Φλωράτος, τέως Διευθυντής του ΣΔΟΕ, καλεσμένος της καθημερινής εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» και του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο κ. Φλωράτος επισήμανε ότι, από μόνο του το γεγονός πως οι δωρητές καλούνταν να καταθέσουν τις χρηματικές προσφορές τους σε χρηματικό λογαριασμό στο όνομα συγγενούς, είναι μια ύποπτη ένδειξη η οποία θα έπρεπε να έχει ερεθίσει το ενδιαφέρον των αρχών.

Εξάλλου σημείωσε ότι η απαραίτητη διαφάνεια και σαφήνεια μεταξύ των εσόδων και των εξόδων της συγκεκριμένης κοινωνικής πρωτοβουλίας ήταν αδύνατο να υπάρξει ή τουλάχιστον να είναι ελεγκτέα, καθώς πρόκειται για φορέα χωρίς νομική προσωπικότητα και χωρίς ΑΦΜ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι τέτοιες κατηγορίες θα πρέπει να διερευνώνται πολύ προσεκτικά και να εξαντλείται κάθε όριο εξιχνίασής τους, καθώς κλονίζουν σοβαρά την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην κοινωνική αλληλεγγύη και στις φιλανθρωπικές πρακτικές.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά και ποια θα ανοίξουν αργότερα

Τουρκία – Επίθεση σε εκκλησία: Μέλη του Ισλαμικού Κράτους οι συλληφθέντες

Καιρός: βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Σε εξέλιξη το “δεύτερο κύμα”Σήμερα 15:00 | Ειδήσεις

Πώς εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στις εθνικές οδούς της χώρας.

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ “κάθεται” στο τραπέζι διαπραγματεύσεων του ΚαΐρουΣήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Αξιωματούχοι των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων μεταβαίνουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα για να εξετάσουν την πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πούτιν: Ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδροςΣήμερα 12:33 | Ειδήσεις

Ο Πούτιν κατήγαγε μια σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, δύο και πλέον χρόνια αφότου έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ “κάθεται” στο τραπέζι διαπραγματεύσεων του Καΐρου18:09Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς17:55Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο17:41Ελληνικό: Είχε στο σκάφος επωμίδες και όπλο και... παρίστανε τον Λιμενικό17:27Μεταξουργείο: Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία οδήγησε σε σύλληψη για μαστροπεία17:13Λάρισα - Σοβαρό τροχαίο: Κόρη και πατέρας στο νοσοκομείο16:59Χίος: γυναίκα καταπλακώθηκε από ντεπόζιτο νερού και πέθανε16:45Eurovision 2024: Οι συμμετοχές του Α' ημιτελικού (βίντεο)16:31Missing Alert για την εξαφάνιση 29χρονου16:17Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία Ζελένσκι16:03Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Τα δημόσια αγαθά είναι εθνική υπόθεση (εικόνες)15:50Ανδρουλάκης από Σέριφο: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών (εικόνες)15:36Πάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Σε εξέλιξη το “δεύτερο κύμα”15:22ΠΑΣΟΚ για Μονή της Χώρας: Πρόκληση με υπογραφή Ερντογάν η μετατροπή της σε τζαμί15:08Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα στα διόδια των Μαλγάρων14:54Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου14:40Κικίλιας: Προχωρούν τα έργα καθαρισμών σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας14:26Βόλος: Νεκρός ο άνδρας που διέρρηξαν το σπίτι του όσο νοσηλευόταν14:13Πατριάρχης Βαρθολομαίος: στηρίζουμε την ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας - Ουκρανίας13:59Ερντογάν σε Ισραήλ: Αποδεχτείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός13:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο