LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2024 08:52

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Είναι η πρώτη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μετά την δοκιμή, μετά την δοκιμή του διπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στις 18 Δεκέμβρη 2023.

AP - Βόρεια Κορέα - πύραυλος

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα βαλλιστικό πύραυλο, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, μερικές ημέρες ύστερα από τις ασκήσεις πυροβολικού με πραγματικά πυρά που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ κοντά στα θαλάσσια σύνορα με τη Νότια Κορέα.

"Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αγνώστων στοιχείων προς την θάλασσα" ανοιχτά της ανατολικής της ακτής, αναφέρει το μικτό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας σε ανακοίνωσή του.

Βλήμα που πιστεύεται ότι είναι ο πύραυλος αυτός έχει ήδη πέσει, σύμφωνα παράλληλα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας, η οποία δήλωσε επίσης ότι μπορεί να είναι βαλλιστικός πύραυλος.

Ο βορειοκορεατικός πύραυλος φαίνεται πως έπεσε εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, μετέδωσε επίσης το ιαπωνικό δίκτυο NHK.

Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο έχουν οξυνθεί μετά την εκτόξευση από την Πιονγκγιάνγκ του πρώτου της στρατιωτικού κατασκοπευτικού δορυφόρου τον Νοέμβριο.

Τον Δεκέμβριο, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμή του νεότερου διηπειρωτικού βαλλιστικού της πυραύλου για να εκτιμήσει την πολεμική ετοιμότητα της πυρηνικής της δύναμης ενάντια στην αυξανόμενη εχθρότητα των ΗΠΑ, καθώς η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της άρχισαν να λειτουργούν σύστημα ανταλλαγής δεδομένων πυραύλων σε πραγματικό χρόνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Δεκάδες τραυματίες από υποχώρηση πατώματος σε γαμήλια δεξίωση (εικόνες)

Νέος Κόσμος: Μαφιόζικη εκτέλεση με δεκάδες σφαίρες (εικόνες)

Καιρός: παγετός και βροχές την Κυριακή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας17:17Αλεξανδρούπολη: Οδηγός φορτηγού διακινούσε παράνομα μετανάστες - Πώς συνελήφθη 17:03ΟΗΕ: Αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως τον Απρίλιο16:50Amber Alert για 47χρονο που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη16:36Σάμος - Δολοφονία 75χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο φερόμενος δράστης 16:23Masters 1000: Ο Αλκαράθ αποσύρθηκε από το τουρνουά της Ρώμης16:09ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Η αρχή της “έκρηξης” και οι πολιτικές αντιδράσεις 15:55Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι του15:42Πάσχα: Πού θα κάνουν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί 15:28ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Οι Χούθι καλούν τους φοιτητές στην Υεμένη15:15Κοκαΐνη περιείχε το...γράμμα που έλαβε από το Ηνωμένο Βασίλειο15:01Βοιωτία: Φωτιά στην Αγία Τριάδα 14:48Η Τουρκία υποστηρίζει τον Ρούτε για επικεφαλής του ΝΑΤΟ14:353 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου14:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο