LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2024 12:44

“Ρωμαίος και Ιουλιέτα” σε θέατρο της Κωνσταντινούπολης, συμπαραγωγή Ελλάδας και Τουρκίας!

Το αριστούργημα του Σαίξπηρ για τους δύο κυνηγημένους εραστές θα ανέβει στο μεγάλο θέατρο της Πόλης. Δείτε πού θα περιοδεύσει.

Θεατρική σκηνή - αυλαία - θέατρο - σκηνή

Tο έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», σε συμπαραγωγή Τουρκίας και Ελλάδας, θα ανέβει για πρώτη φορά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ (AKM) της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε o Γενικός Διευθυντής των Τουρκικών Κρατικών Θεάτρων (DT) Ταμέρ Καρανταγλί, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ANT1, Άννα Ανδρέου. Όπως είπε ότι οι πρόβες του έργου θα γίνουν στην Ελλάδα.

Αναγγέλλοντας ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει φέτος μια ιδιαίτερα πολύτιμη καλλιτεχνική συνεργασία με την Ελλάδα, ο Καρανταγλί δήλωσε:

«Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα είναι αναμφίβολα το πιο γνωστό έργο του Σαίξπηρ. Η ιστορία των δύο νεαρών εραστών που είναι προορισμένοι να χωρίσουν έχει διαδοθεί από γλώσσα σε γλώσσα εδώ και αιώνες και ακόμη και η σκέψη μιας τόσο αγνής αγάπης στον σκληρό μας κόσμο είναι αρκετή για να μας γοητεύσει ακόμη και σήμερα. Η παράσταση, η οποία αποτελεί συμπαραγωγή των Τουρκικών Κρατικών Θεάτρων και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά της Ελλάδας, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών και η αξία της αγάπης θα τονιστεί για άλλη μια φορά μέσα από την ιστορία αγάπης επί σκηνής. Το έργο, το οποίο θα προβαριστεί στην Ελλάδα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ. Μετά την Άγκυρα και τη Σμύρνη, θα ανέβει στην Αθήνα. Έτσι, για άλλη μια φορά, η άνευ όρων αγάπη θα αποτελέσει για μας φάρμακο».

Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένος 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε από τον πατριό του - Σε κώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

 Καιρός - Πέμπτη: Βροχές, καταιγίδες και μικρή άνοδος θερμοκρασίας

ΑΑΔΕ - “Φορολογικό διαζύγιο”: Οι παγίδες και η διορία για χωριστές φορολογικές δηλώσεις

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»Σήμερα 15:26 | Ειδήσεις

 Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε άνετα της Αμερικανίδας, Σλόαν Στέφενς και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40Βόλος: Ανατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν με μεγάλη λεία15:27Ο Σπανούλης καλύτερος προπονητής του BCL15:13Παίδων “Αγία Σοφία”: Θαλασσαιμικά παιδιά διαμαρτύρονται μαζί με τους γονείς τους14:59Χερσόνησος: Θανατηφόρα σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο (εικόνες)14:45Θεσσαλονικη: Αυτοκίνητο κατέληξε μέσα στην είσοδο του Ιπποκράτειου (εικόνες)14:31Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Madrid Open14:17Πάτρα – Μαθητές “βαποράκια”: Αφού δεν πούλησες ουσίες, θα μου δώσεις το χαρτζιλίκι σου14:03ΗΠΑ - εκλογές: Ο Μπάιντεν λέει “ναι” σε ντιμπέιτ με τον Τράμπ13:49Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)13:35Επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την αναβολή13:21Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης σε πρώην εισαγγελέα13:07Νίσυρος: Παραδόθηκε ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανηλίκους12:53“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας12:39Θεσσαλονίκη: πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο γιατί έμπαινε σε στάνη12:26Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο