LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Ιανουαρίου 2024 08:11

Ινδονησία: φονική σύγκρουση τρένων (βίντεο)

Ακόμη μια σιδηροδρομική τραγωδία, με νεκρούς και τραυματίες καταγράφεται στην Ιάβα, που έχει  “μαύρο” ιστορικό δυστυχημάτων.

Ινδονησία - Σύγκρουση Τρένων

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 28 τραυματίστηκαν στη σύγκρουση δυο τρένων το πρωί στην Ινδονησία, στο μεγάλο νησί της Ιάβας, σύμφωνα με τις αρχές

Το δυστύχημα έγινε στις 06:03 (τοπική ώρα· 01:03 ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Κικαλενγκά, όχι μακριά από την πόλη Μπαντούνγκ, στην επαρχία της ανατολικής Ιάβας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ιμπραήμ Τόμπο.

Το ένα από τα θύματα ήταν «συνοδός στο τρένο Τουρανγκά» και τα άλλα δύο δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη, ανέφερε από την πλευρά του ο Αγέπ Χανέπι, εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας PT KAI.

Η σύγκρουση έγινε ανάμεσα σε τοπικό συρμό και το τρένο Τουρανγκά, γραμμή που συνδέει τη Σουραμπάγια (ανατολική Ιάβα) με την Μπαντούνγκ.

Ινδονησία - Σύγκρουση Τρένων

Το Τουρανγκά μετέφερε 287 επιβάτες, ενώ άλλοι 191 άνθρωποι βρίσκονταν στον συρμό του προαστιακού, διευκρίνισε ο κ. Χανέπι.

Όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τους συρμούς και διακομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Τόμπο.

Τα συγκοινωνιακά δυστυχήματα δεν είναι σπάνια στην Ινδονησία, αχανές αρχιπέλαγος όπου λεωφορεία, τρένα, ακόμη και αεροσκάφη είναι συχνά σε πολύ κακή κατάσταση και ελλιπώς συντηρημένα.

Τον Νοέμβριο, τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη σύγκρουση τρένου με μικρό λεωφορείο σε διάβαση στο ανατολικό τμήμα της Ιάβας.

Ενώ το 2015, παρόμοιο δυσύχημα, σύγκρουση συρμού του προαστιακού σιδηροδρόμου και μικρού λεωφορείου επίσης σε αφύλακτη διάβαση, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 16 ανθρώπους στην Τζακάρτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: νεκρός μαθητής από πυροβολισμούς σε σχολείο (εικόνες)

Σεισμός στην Ιαπωνία: δεκάδες οι νεκροί, εκατοντάδες οι αγνοούμενοι (εικόνες)

Πτολεμαΐδα - Θάνατος βρέφους: “Γιατί το διώξανε δυο φορές από το νοσοκομείο;”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο