LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Ιανουαρίου 2024 08:46 | Ανανέωση: 03 Ιανουαρίου 2024 08:47

Τσιόδρας: Γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, για τη δήλωση Συρίγου, τον γάμο ομόφυλων και τα τιμολόγια του ρεύματος.

Δημήτρης Τσιόδρας - Καλημέρα Ελλάδα

«Προφανώς δεν αναφερόταν στα σύνορα, η Συνθήκη αποτελεί ένα στέρεο θεμέλιο της ειρήνης στην περιοχή», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Συρίγου και τόνισε πως, «η θέση της κυβέρνηση είναι σαφής και εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Ερντογάν στη συνθήκη της Λωζάνης».

«Έχει διευκρινίσει ο ίδιος τι εννοούσε. Ο κύριος Συρίγος είναι και ακαδημαϊκός και προφανώς μέρος των δηλώσεων ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχει εξηγήσει ο ίδιος ότι, η δήλωσή του δεν αφορούσε τα σύνορα και τη μειονότητα. Το λέω καθαρά, πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνθήκη της Λωζάνης», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας και ξεκαθάρισε πως, «δεν υπάρχει ζήτημα διαγραφής» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με το αναμενόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, είπε πως, «έρχονται πράγματι μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια, όπως του Δικαιοσύνης, ζητήματα τα οποία κουβεντιάζουμε εδώ και δεκαετίες. Το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων», που αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση και σημείωσε πως, όλη η κουβέντα γίνεται «ένα νομοσχέδιο που δεν υπάρχει καν».

«Θα έρθει το νομοσχέδιο, διότι λύνει προβλήματα. Έχει πει ο πρωθυπουργός ότι, θα έρθει και θα έρθει με τη σειρά που θεωρεί ο ίδιος», συμπλήρωσε και ως προς τον χρόνο που θα έρθει το νομοσχέδιο, είπε πως, «ο  πρωθυπουργός έχει πει πως θα έρθει στη διάρκεια της 4ετίας. Είπε ότι θα το φέρει και θα το φέρει. Εκείνος έθεσε το θέμα. Δεν είναι θέμα της Εκκλησίας, είναι θέμα της εκτελεστικής εξουσίας».

Για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, είπε πως, «περιμένουμε να έρθει το νομοσχέδιο και θα δούμε τότε πώς θα ψηφιστεί».

Ο Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε ότι, το νομοσχέδιο αφορά σε «ανθρώπους και παιδιά που δεν τους βλέπουμε», ενώ απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι, «γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί, γιατί προφανώς όταν μιλάς για γάμο μιλάς και για τεκνοθεσία. Υπάρχουν διακρίσεις για παιδιά, οι οποίες πρέπει να αρθούν».

 Για το ζήτημα της ακρίβειας ο διευθυντής της γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού είπε πως, «η μόνιμη απάντηση στην ακρίβεια είναι η αύξηση του εισοδήματος του πληθυσμού» και σημείωσε πως, «ο γενικός πληθωρισμός αναμένεται να αποκλιμακωθεί. Ο πληθωρισμός των τροφίμων θα αρχίσει να υποχωρεί, παίρνουμε μέτρα, πέφτουν συνέχεια πρόστιμα».

Για τα τιμολόγια του ρεύματος ανέφερε ότι, «δεν μπορεί να υπάρξει μία ενιαία τιμή στο ρεύμα» και για τον «γρίφο» της επιλογής του χρώματος πως, «πρέπει να καθίσεις λίγο να ασχοληθείς, αλλά θα έχεις όφελος που μπορεί να φτάσει και στα 20 ευρώ».

«Από όσο γνωρίζω δεν έχουν ‘κλειδώσει’ τα πρόσωπα για τις ευρωεκλογές», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 3 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Μέση Ανατολή: Σημείο καμπής η δολοφονία του Σάλεχ αλ Αρούρι στη Βηρυτό

Θωμαΐδης: Η χρήση κοκαΐνης διπλασιάστηκε στην πανδημία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείςΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες για την σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. 

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς15:07Formula 1 - 75 χρόνια: Αποκάλυψη όλων των ομάδων ζωντανά και αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+14:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο