LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Δεκεμβρίου 2023 16:48 | Ανανέωση: 19 Δεκεμβρίου 2023 17:10

Καταδίωξη - Χαϊδάρι: Οι συλληφθέντες διώκονται για εγκληματική οργάνωση

Βήμα-βήμα η δράση των νεαρών τη μοιραία νύχτα, η οποία οδήγησε στην καταδίωξη επί της Εθνικής Οδού και στο θάνατο ενός αστυνομικού.

Χαϊδάρι - καταδίωξη - αστυνομικοί ΔΙΑΣ - μηχανή

Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Όπως μεταδίδει ο αστυνομικός συντάκτης του ΑΝΤ1 Σπύρος Λεβειδιώτης, η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από τις διαδοχικές κλοπές οχημάτων τις οποίες φέρονται να διέπραξαν την Κυριακή τα ξημερώματα στο Πέραμα και στη Νίκαια τέσσερις νεαροί, κατά την καταδίωξη και διαφυγή των οποίων και συνεπεία επικίνδυνης οδήγησης, προκλήθηκε στο Χαϊδάρι θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού και τραυματισμός ακόμη τριών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ«Για τις ανωτέρω πράξεις συνελήφθη τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί 20χρονος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τρεις συνεργοί του από τους οποίους οι δύο έχουν ταυτοποιηθεί».

Όπως μεταδίδει εξάλλου ο αστυνομικός συντάκτης του ΑΝΤ1 Μανώλης Ασαριώτης, την Τρίτη συνελήφθη και δεύτερος από τους τέσσερις εμπλεκόμενους στην καταδίωξη της Εθνικής Οδού.

Ο συλληφθείς είχε ξαναεντοπιστεί από την Αστυνομία το 2021 ως κατηγορούμενος για κάποια από τα αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά την τότε καταδίωξη η οποία είχε οδηγήσει στο θάνατο νεαρού ρομα. Είχε αφεθεί ελευθερος με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η τακτική εμφάνισή στο κατά τόπον αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα. Να σημειώσουμε ότι κατά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ο νεαρός δεν είχε εκπληρώσει τον όρο αυτό και είχε ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας, δεν είχε διατάξει όμως την εκ νέου σύλληψη του.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Ειδικότερα οι ανωτέρω, έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων, από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 17 έως και τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2023 αφαίρεσαν τέσσερα οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την ζωή των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

Ακολούθως, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο, στο 14ο περίπου χλμ., ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

Στη συνέχεια, μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ακολουθούσε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίσθηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο και παραγγέλθηκε η εξέτασή τους από Ιατροδικαστή, ενώ επίσης παραγγέλθηκε η νεκροψία – νεκροτομή του θανόντα αστυνομικού.

Ο πρώτος συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή».

Ειδήσεις σήμερα:

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε 50000 ευρώ

19χρονος: Τον έκλεψαν στο Μοναστηράκι και τον πυροβόλησαν στο Ζεφύρι... την ίδια μέρα

Ρέντης: Βγαίνει από την καταστολή ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Κέιτ Χάντσον αποκάλυψε ότι παντρεύεται σύντομα00:00Ρώμη – Τσιτσιπάς: Στον τρίτο γύρο με ανατροπή23:49Βόλος: Ιδιοκτήτης και ενοικιαστής κατέληξαν στα δικαστήρια για την... γατοτροφή23:37ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος: Αντίο…με ισοπαλία για τον “Άγιαξ της Ηπείρου”23:26Eurovision 2024 - Μαρίνα Σάττι: Η εμφάνιση της Ελλάδας στον τελικό (βίντεο)23:13Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης: Νίκη γοήτρου για τους φιλοξενούμενους22:58Ο Τζάστιν και η Χέιλι Μπίμπερ θα γίνουν γονείς22:44Πανσερραϊκός – Κηφισιά: Τα “λιοντάρια” πήραν την νίκη και την πρωτιά στα play out22:31ΟΦΗ – Παναιτωλικός: Απόδραση από το Γεντί Κουλέ για τους Αγρινιώτες22:17Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων22:02Εύβοια: Λεωφορείo χτύπησε 10χρονη21:48Φαρμακεία – Αττική: Εφαρμογή στο κινητό για τις εφημερίες21:33Eurovision 2024: Ο ολλανδικός αποκλεισμός, τα πολιτικά μηνύματα και οι καταγγελίες για τραμπουκισμούς21:19Ολυμπιακός: Ο Γουόκαπ καλύτερος αμυντικός της Euroleague21:05Πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να βοηθήσουν εφήβους που πενθούν20:50Παναθηναϊκός - Βοτανικός: Νέα συζήτηση από την ΠΑΕ παρουσία του Χάρη Δούκα20:37Πολιτική προστασία - Καθαρισμός οικοπέδων: Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις20:23Μητσοτάκης στη Χαλκίδα: Η δημόσια υγεία ήταν και είναι προτεραιότητά μας (live)20:08Αίγυπτος: Μετά την επιχείρηση Ισραήλ στη Ράφα, καμία επαφή μαζί του19:54Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μουσείο Οικίας Καβάφη στην Αλεξάνδρεια (εικόνες)19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο