LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 16 Δεκεμβρίου 2023 22:05

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Η τελευταία του συνέντευξη στο “Ενώπιος Ενωπίω” (βίντεο)

 Η σπουδαία καριέρα, ο γάμος των 60 ετών και η κουμπαριά με την Βουγιουκλάκη

Γιώργος Μιχαλακόπουλος
Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπουλος που πέθανε σήμερα (16/12) σε ηλικία 85 ετών, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου, στις 20 Ιανουαρίου του 2020.

Ο ηθοποιός, τότε, είχε μιλήσει στον Νίκο Χατζηνικολάου για τον μεγάλο δάσκαλό του Κάρολο Κουν, τον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ παράλληλα είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες από την κοινή πορεία ζωής με την σύζυγό του.

«Ο Κουν ήξερε να χτίζει ρόλους, παραστάσεις, και ηθοποιούς. Ήταν ένας μάστορας του θεάτρου. Δεν ήταν εύκολο να βρεις μια αντίστοιχη προσωπικότητα, ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση», είχε πει ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, κατά την διάρκεια της συνέντευξης. «Ήταν το άλφα και το ωμέγα της όποιας αξιοσύνης μου» είχε τονίσει.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Κουν δεν επέτρεπε στους μαθητές του να παίξουν ούτε στο σινεμά ούτε σε διαφημίσεις, παρά μόνο στο θέατρο, για να μην αλλοιωθούν από το σταριλίκι της εποχής. «Δεν μας συμβούλευε, μας απαγόρευε. Κρυφά κάναμε ό,τι κάναμε. Όταν έκανα αυτή την ταινία που δείξατε, έφυγα ένα πρωί, που ήμουν στο τρίτο έτος. Θεωρούσε ότι διαλύεται ο ηθοποιός, κάνει γνωριμίες και σταριλίκια. Ήθελε να μονάσει ο ηθοποιός».

Στη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», είχε μιλήσει , μεταξύ άλλων και για την οικογένειά του και τον γάμο του, που κράτησε πάνω από 60 χρόνια, αλλά και το πώς έγινε η κουμπαριά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

«Μας πάντρεψαν η Αλίκη και ο Δημήτρης. Η Δέσπω Διαμαντίδου ήταν να μας παντρέψει. Η Δέσπω όταν ήρθαν τα πράγματα, λέει “εγώ θα έρθω, θα είμαι εκεί”, όπως μίλαγε μπάσα. Αλλά υποχώρησε δεν ήρθε”».

Η συνέντευξή του:

Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοτουρκικά - Γκιουλέρ: Ιστορική περίοδος στις σχέσεις με την Ελλάδα

Ρωσία: Ο Πούτιν θα διεκδικήσει νέα προεδρική θητεία ως ανεξάρτητος υποψήφιος

Ακίνητα: επτά αλλαγές στην αγορά τους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο