LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Δεκεμβρίου 2023 15:19

Γαλλική ιστοσελίδα για Καϊλή: “Ξέπλυνε” τη δωροδοκία αγοράζοντας ακίνητο

Τι αναφέρει στο ρεπορτάζ του το διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης της Γαλλίας, επαναφέροντας το ζήτημα της εμπλοκής της.

Εύα Καϊλή - κόρη

Υπό τον τίτλο «Έχω πολλά χρήματα, αλλά δεν ξέρω τι να τα κάνω»: Ένα διαμέρισμα που αγοράστηκε με μετρητά στην καρδιά του Qatargate” και με υπογραφή του Yann Philippin, η γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα Mediapart επανέρχεται, στη συνδρομητική της έκδοση, με “νέες αποκαλύψεις”, όπως υποστηρίζει, σχετικά με την υπόθεση Qatargate σε συνεργασία –όπως αναφέρει– με το δημοσιογραφικό δίκτυο European Investigative Collaborations (EIC), στη βάση “εμπιστευτικών εγγράφων”, στα οποία είχε πρόσβαση και η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Θανάσης Τσίτσας, το σχετικό ερευνητικό ρεπορτάζ επικεντρώνει στην αγορά διαμερίσματος, το οποίο κατέχουν εξ ημισείας η ευρωβουλευτής και ο σύντροφός της, με συμβόλαιο αγοράς έναντι 650.000 ευρώ που υπογράφηκε στις 13 Οκτωβρίου 2022, ενάμιση μήνα πριν από την έναρξη του σκανδάλου «Qatargate» και τις εις βάρος τους κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, οι Βέλγοι αστυνομικοί από το Κεντρικό Γραφείο για την Καταστολή της Διαφθοράς υποπτεύονται σήμερα ότι ο Francesco Giorgi είχε εκμεταλλευτεί την αγορά του διώροφου διαμερίσματος για να ξεπλύνει μέρος των μετρητών που έλαβε από το Κατάρ, το Μαρόκο και τη Μαυριτανία, με αντάλλαγμα επιχειρήσεις επιρροής και διαφθοράς εντός των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Το δημοσίευμα εξιστορεί τη διαδικασία αγοραπωλησίας, και καταλήγοντας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η ευρωβουλευτής και ο σύντροφός της δεν έχουν ανακριθεί ακόμη για αυτή την ενέργεια από αστυνομικούς του Κεντρικού Γραφείου για την Καταστολή της Διαφθοράς . «Δεν υποβλήθηκα σε ακρόαση για αυτό το θέμα, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω», μας απάντησε η ίδια η Εύα Καϊλή. Αντίστοιχα σε ερώτηση του EIC, ο δικηγόρος του Francesco Giorgi δεν απάντησε. Ερωτηθείσα πολλές φορές από το EIC, η κυρία που πούλησε το εν λόγω διαμέρισμα αρνήθηκε και αυτή να απαντήσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: έγδυναν μαθητή δημοτικού και έπαιζαν τρίλιζα στα οπίσθιά του

Προϋπολογισμός 2024: Ξεκινάει η συζήτηση στη Βουλή

Πειραιάς: Έκρηξη σε είσοδο κτηρίου

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες σε αδιέξοδο: "Άφαντες" οι επιδοτήσεις 23:36Πάτρα: Δεν κατέβαιναν οι μπάρες του τρένου γιατί…είχε παρκάρει αυτοκίνητο23:22Η Χαμάς παρέδωσε επιστολές στις οικογένειες των ομήρων που έχουν πλέον απελευθερωθεί μέσω του Ερυθρού Σταυρού23:07Βόρεια Μακεδονία: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται αύριο στη χώρα22:52Euroleague: Οι Ισραηλινές ομάδες ζήτησαν την διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων στην χώρα τους22:38"No Kings" - ΗΠΑ: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της αυταρχικής εξουσίας Τραμπ (εικόνες)22:24Γερμανός ΥΠΕΞ: Για να ενταχθεί στο SAFE, η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή22:10Σοβαρό τροχαίο στο Ηράκλειο: Εγκλωβίστηκαν σε ΙΧ μητέρα και παιδί – Σε σοβαρή κατάσταση ο ανήλικος21:55Aστυνομική επιχείρηση σε οικισμό της Περαίας - Διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ρευματοκλοπής21:40Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία 310 Κιάτο – Αίγιο λόγω βλάβης21:26Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 76 μετανάστες νότια της Γαύδου από το Λιμενικό21:12Η Χαμάς θα παραδώσει σήμερα τις σορούς δύο ισραηλινών ομήρων20:58Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 20:45Κατέληξε ο διασώστης του ΕΚΑΒ που τραυματίστηκε σε τροχαίο τον Σεπτέμβριο20:31Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ο πρόεδρος Τραμπ θεωρεί τον τερματισμό των πολέμων ύψιστη προτεραιότητα (βίντεο)20:17Νετανιάχου – Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας20:03Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε η έφεση του Ισραήλ για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου19:49Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:34Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Λάρισα με ηγέτη τον Ελ Κααμπί19:19ΠΑΕ Ατρόμητος: Η σύλληψη του προέδρου μας οφείλεται αποκλειστικά σε τυπικούς λόγους19:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο