LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2023 11:45

Βαγδάτη: Ομοβροντία ρουκετών κατά της αμερικανικής πρεσβείας

Αν και μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, όλα δείχνουν προς τις φιλοϊρανικές οργανώσεις.

ρουκέτες

Πολλές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα τα ξημερώματα εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης χωρίς να υπάρξουν τραυματίες ή υλικές ζημιές, αλλά καταδεικνύοντας τον κίνδυνο κλιμάκωσης στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή που είναι η πρώτη εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα του Ιράκ από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν ένοπλες φιλοϊρανικές οργανώσεις άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών στρατιωτών ή των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Σήμερα εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας κάλεσε την κυβέρνηση του Ιράκ «να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει» το διπλωματικό προσωπικό και τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, εκτιμώντας ότι η επίθεση έχει τη σφραγίδα «πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο Ιράν».

Σήμερα περίπου στις 04:14 (τοπική ώρα, 03:15 ώρα Ελλάδας) «η αμερικανική πρεσβεία δέχθηκε επίθεση με δύο ομοβροντίες ρουκετών», επιβεβαίωσε ανακοίνωση που εστάλη στο AFP. Σε αυτή διευκρινιζόταν ότι δεν έχουν αναφερθεί θύματα στην πρεσβεία.

«Επαναλαμβάνουμε ότι διατηρούμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας και της προστασίας του προσωπικού μας οπουδήποτε στον κόσμο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

Οι φιλοϊρανικές οργανώσεις δικαιολογούν τις επιθέσεις τους επικαλούμενες τη στήριξη που παρέχει η Ουάσιγκτον στο Ισραήλ στον πόλεμο του εναντίον της Χαμάς. Σε αντίποινα το Πεντάγωνο έχει ήδη εξαπολύσει πολλά πλήγματα εναντίον μαχητών στο Ιράκ και τη Συρία που πρόσκεινται στο Ιράν.

Αμερικανός αξιωματικός του στρατού επιβεβαίωσε σήμερα ότι εκτοξεύθηκαν «πολλές ρουκέτες» εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων και των διεθνών δυνάμεων κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη και τη βάση Union III, που βρίσκονται στην Πράσινη Ζώνη. «Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές στις υποδομές», διευκρίνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Χριστούγεννα: Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιδόματα και έκτακτο βοήθημα

Γυναικοκτονία - Μητέρα θύματος: Να με συγχωρέσει που δεν την προστάτευσα παραπάνω (βίντεο)

Ρέντης - Αστυνομία για προσαγωγές: Οι χούλιγκαν γύρισαν στο γήπεδο μετά την επίθεση στον αστυνομικό


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο