LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Δεκεμβρίου 2023 08:07 | Ανανέωση: 05 Δεκεμβρίου 2023 08:25

ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: “θετικός” κάθε διάλογος για την ηρεμία στο Αιγαίο

Τι δήλωσε εκπρόσωπος του Στείτ Ντιπάρτμεντ για την συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας στην Αθήνα.


 

Μητσοτάκης - Ερντογάν

Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν την επικείμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας σε όλα τα επίπεδα με στόχο τη διασφάλιση της ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, «οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις εποικοδομητικές επαφές μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων Τουρκίας και Ελλάδας. Μας ενθαρρύνει η συνεδρίαση του επερχόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις διμερείς συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα ώστε η Ελλάδα και η Τουρκία να συνεργαστούν για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενθαρρύνουν την ηρεμία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ».

 Μητσοτάκης - Ερντογάν

Αναφορικά με το θέμα της πώλησης των μαχητικών F-16 στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος περιορίστηκε στο να διατυπώσει την πάγια πολιτική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν επιτρέπει την επιβεβαίωση και τον σχολιασμό προτεινόμενων πωλήσεων ή μεταφορών αμυντικού εξοπλισμού έως ότου αυτές κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο. Τέλος, επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ ανυπομονούν να καλωσορίσουν τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό.

Ειδήσεις σήμερα:

Νίκαια: 15 άτομα λήστεψαν γυναίκα με απειλή μαχαιριού

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη στην Αθήνα

WSJ: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να πλημμυρίσει τα τούνελ της Χαμάς

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο