LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Δεκεμβρίου 2023 12:11

Δίκη Μπελέρη: νέα αναβολή μετά το ευρω - μπλόκο της Ελλάδας στην Αλβανία

Ακόμη μια αναβολή στην δίκη του προφυλακισμένου εκλεγμένου Δημάρχου Χειμμάρας.

Μητσοτάκης - Μπελερη - Δήμας

Αναβάλλεται για ακόμη μια φορά η δίκη για τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμμάρας, Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η δίκη θα διεξαχθεί στις 14 Δεκεμβρίου

Ελληνική προειδοποίηση για "φρένο" στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας 

Ύστερα από 14 μήνες διαβουλεύσεων, η Αλβανία κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη φάση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, διπλωματικές πηγές ανέφεραν, ότι η Ελλάδα κατέθεσε στο Coperer (επιτροπή μονίμων αντιπροσώπων) ρητή επιφύλαξη ως προς την πρόοδο της αλβανικής ενταξιακής διαδικασίας καθιστώντας σαφές ότι δεν θα συναινέσει στην πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας εφόσον δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις σχετικά με την ανάληψη καθηκόντων του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Η αίτηση του Μπελέρη αναμενόταν να εξεταστεί σήμερα, μετά από 6 μήνες κωλυσιεργίας, στο ειδικό δικαστήριο προκειμένου να ληφθεί η απόφαση περί ορκωμοσίας του. Την άλλη εβδομάδα εκδικάζεται η αίτησή του στο ειδικό δικαστήριο

Ο οδικός χάρτης για την ένταξη της Αλβανίας

Η κατάθεση επιφυλάξεων από την πλευρά της Αθήνας σημαίνει ότι πρόκειται να «μπλοκάρει» για ένα διάστημα την αποστολή της επιστολής, η οποία είναι μία διαδικασία τεχνικού επιπέδου. Τα βήματα, άλλωστε, στην επόμενη φάση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε. αφορούν την δημιουργία μίας έκθεσης.

Αυτή θα περιγράφει όλα τα κριτήρια (benchmarks), δηλαδή έναν «οδικό χάρτη» για όσα έχουν ήδη ή πρέπει να έχουν εκπληρωθεί από τα Τίρανα (standing accession report). Το διαδικαστικό σκέλος περιλαμβάνει και τη σύγκληση σχετικής διακυβερνητικής διάσκεψης στην Ευρώπη.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολική ψήφος - ΥΠΕΣ: Οδηγός για τους ψηφοφόρους

TikTok: Ο Κασσελάκης “απαντά” στο βίντεο του Μητσοτάκη (βίντεο)

“Το Πρωινό” – Καϊλή: Άντεξα και αντέχω για το παιδί μου (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερΣήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος περιγράφεται ως ένας εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας, αρνείται όσα του αποδίδονται.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεοΣήμερα 21:15 | Ειδήσεις

Ισραηλινοί όμηροι εμφανίστηκαν σε βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς. Το μήνυμά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:17Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο