LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 30 Νοεμβρίου 2023 23:42

Βιγιαρεάλ - Παναθηναϊκός: άργησε να αντιδράσει και ηττήθηκε το τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» μία τεράστια «επιστροφή», αλλά «έπεσε» με ήττα απ’ τη Βιγιαρεάλ.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - EUROPA LEAGUE

Αφού «χάρισε» στη Βιγιαρεάλ ένα εύκολο προβάδισμα τριών τερμάτων ως το 47’ (Μπαένα, Κομεσάνα, Μοράλες), ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στη συνέχεια με δύο δικά του γκολ (Παλάσιος, Ιωαννίδης) κι έφτασε κοντά σε μία τεράστια «επιστροφή», αλλά εντέλει ηττήθηκε με 3-2 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League κι έμεινε εκτός «μάχης» απ’ τα νοκ-άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης. Πλέον οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους έναν «τελικό» με την Μακάμπι Χάιφα στις 14 Δεκεμβρίου στη Λεωφόρο, για να «σφραγίσουν» την 3η θέση και την παρουσία τους στα play off του Europa Conference League.

Η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε το ματς με πίεση ψηλά κι λίγο έλειψε να κάνει τη... ζημιά στους «πράσινους» όταν το 4ο λεπτό μετά το γύρισμα του Τσέριν προς τον Μπρινιόλι, ο Ιταλός έκανε δύσκολο κοντρόλ, αλλά πρόλαβε να απομακρύνει πριν του βάλει επικίνδυνη κόντρα ο Μπαένα.

Σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει μέτρα μέσα στο γήπεδο και στο 9’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν από κόρνερ του Μπερνάρ, ο Μλαντένοβιτς σούταρε με μία έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα κόντραρε κι ο Ρουμπέν Πέρεθ με «κεραυνό» από τα 30 μέτρα ανάγκασε τον Ρέινα σε εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του.

Στο 16’ ο Μπαένα βρήκε ξανά λίγο χώρο και σούταρε έξω απ’ την περιοχή, με τον Μπρινιόλι να απομακρύνει με τις γροθιές και τον Μλαντένοβιτς να απομακρύνει στη συνέχεια σε κόρνερ.

Στο 28’ η Βιγιαρεάλ άνοιξε το σκορ. Ο Άκομαχ πέρασε σαν... σταματημένο τον Μλαντένοβιτς, έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον Μπαένα, ο οποίος «έσκαψε» την μπάλα πάνω απ’ το σώμα του Μπρινιόλι που έκανε έξοδο κι έκανε το 1-0 για την ισπανική ομάδα.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - EUROPA LEAGUE

Πριν προλάβει να «συνέλθει» από το... σοκ του 1-0, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 34’. Από γύρισμα του Αλμπέρτο Μορένο από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Κομεσάνα, ο οποίος απέφυγε τον Αϊτόρ και με δυνατό σουτ απ’ το όριο της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μπρινιόλι και στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι», έκανε το 2-0 σαν σε... προπόνηση.

Η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο στα «κόκκινα». Στο 47’ ο Αράο «πούλησε» την μπάλα με ένα ολέθριο σφάλμα, ο Μπαένα κι έδωσε στον Μοράλες ο οποίος δεν αστόχησε από το ύψος του πέναλτι κάνοντας το 3-0 για τους Ισπανούς.

Στο 53’ το σουτ του Σπόραρ από πολύ πλάγια θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρέινα, ενώ στο 58’ ο Παναθηναϊκός έβγαλε μία πρώτη «αντίδραση» βρίσκοντας δίχτυα με τον Αϊτόρ απ’ τη χαμηλή σέντρα του Παλάσιος, όμως το γκολ του Καταλανού δεν μέτρησε (μετά από έλεγχο του VAR) καθώς ήταν ακάλυπτος τα εκατοστά την στιγμή της πάσας.

Στο 63’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, όταν από φάουλ του Μλαντένοβιτς, ο Μπαένα κλώτσησε καθαρά τον Αϊτόρ στην περιοχή. Ο Κρούζλιακ που δεν είχε δει την παράβαση κλήθηκε από τον VAR Μπάστιαν Ντάνκερτ για on field review κι έδωσε την εσχάτη των ποινών. Στο 66’ ο Ιωαννίδης εκτέλεσε το πέναλτι, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως ο Παλάσιος που κινήθηκε αστραπιαία με πλασέ μείωσε σε 3-1.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - EUROPA LEAGUE

Στο 70’ από εντυπωσιακή ενέργεια του Ιωαννίδη από τα δεξιά και γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Αϊτόρ εντελώς αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ξαναβάλει τον Παναθηναϊκό «γερά» μέσα στο ματς.

Στο 80’ από μακρινή μπαλιά του Μλαντένοβιτς ο Ιωαννίδης έφυγε στο χώρο, έκανε υποδειγματικό κοντρόλ και πλασέ και μείωσε σε 3-2, βάζοντας «φωτιά» στο ματς.

Το παιχνίδι έγινε... ροντέο και στο 90’+1’ ο Μπρινιόλι έκανε καταπληκτική τριπλή επέμβαση στα σουτ των Ζεράρ και Αλμπέρτο Μορένο ξεσηκώνοντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ενώ στο 94’ ο Γκάμπια πρόλαβε τον Ιωαννίδη, λίγο πριν εκτελέσει μέσα από την περιοχή.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρινιόλι είπε «όχι» και τον Μπρέρετον ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα η άμυνα της Βιγιαρεάλ κράτησε τρεις φορές την μπάλα μακριά απ’ τη μικρή περιοχή προστατεύοντας το τελικό 3-2.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - EUROPA LEAGUE

Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία)

Κίτρινες: 70’ Άκομαχ, 88’ Κομεσάνα – 90’+7’ Ρουμπέν Πέρεθ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Μαρθελίνο): Ρέινα, Φόιθ, Αλμπιόλ (46’ Γκάμπια), Κουένκα, Αλμπέρτο Μορένο, Άκομαχ, Παρέχο, Κομεσάνα, Τριγκέιρος (77’ Πεδράθα), Άλεξ Μπαένα (67’ Χεράρ Μορένο), Μοράλες (68’ Μπρέρετον).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Αράο, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς (87’ Χουάνκαρ), Ρουμπέν, Τσέριν (75’ Βιλένα), Παλάσιος (87’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (60’ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (60’ Ιωαννίδης).

Ειδήσεις σήμερα:

Χένρι Κίσινγκερ: Πέθανε το “γεράκι της διπλωματίας”

Αχτσιόγλου: Θα είμαι παρούσα στις μάχες - Ο Κασσελάκης δεν έχει σχέση με την Αριστερά

Κορωπί: νεκροί από φωτιά σε αποθήκη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο