LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2023 09:50 | Ανανέωση: 24 Νοεμβρίου 2023 10:16

Black Friday: H γιορτή των αγορών και των προσφορών

Συνωστισμός αναμένεται στις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και ειδικά σε όσες θα πραγματοποιήσουν γενναιόδωρες εκπτώσεις.

Κώστας Σκρέκας - καταστήματα - Black Friday

Τριήμερο προσφορών ξεκινά την Παρασκευή, με την Black Friday να σηματοδοτεί την έναρξη του ομώνυμου πολυπόθητου εμπορικού γεγονότος

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ), γνωστοποίησε ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή σε όλη τη χώρα από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου (Black Friday) και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου (Cyber Monday) οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό».

Την τιμητική τους τις ημέρες αυτές έχουν οι αγορές σε ενδύματα, υποδήματα, αξεσουάρ, καλλυντικά, κοσμήματα, έπιπλα, ηλεκτρικές και ψηφιακές συσκευές αλλά και σε συνδρομές σε γυμναστήρια, κρατήσεις σε θεάματα, καθώς και εισιτήρια, διαμονές και ενοίκια αυτοκινήτων σε ταξίδια. Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανοίγουν πολύ νωρίς, τα τελευταία χρόνια μάλιστα από τις μεταμεσονύκτιες ώρες της προηγουμένης, και δίνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες προσφορές. Οι μεγάλες εμπορικές πιάτσες του Λεκανοπεδίου όπως το Κολωνάκι, η Πλατεία Συντάγματος, ο Πειραιάς, η Γλυφάδα, το Μαρούσι, το Περιστέρι, το Παγκράτι αλλά και malls και πολυκαταστήματα, αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση μέχρι σημείου συνωστισμού.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης στα καταστήματα

Παράλληλα ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε την Παρασκευή εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ενόψει των εκπτώσεων στο πλαίσιο της Black Friday, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη

Ο κ. Σκρέκας συνάντησε καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές. Συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα της αγοράς, την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα ενόψει της εορταστικής περιόδου, τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, τις επερχόμενες χειμερινές εκπτώσεις. Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην επιτυχή πορεία της κυβερνητικής πρωτοβουλίας “Μόνιμη Μείωση Τιμής” όπως επίσης και στην ανάγκη σεβασμού της νομοθεσίας για τις προσφορές και τις εκπτώσεις, για την οποία ανέφερε ότι εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού και προστατεύει το καταναλωτικό κοινό

Μετά το τέλος  της επίσκεψης δήλωσε:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να δούμε το μέγεθος των προσφορών.

Ελέγχουμε πώς αποτυπώνονται οι τιμές και οι προσφορές. Διαπιστώνουμε ότι όλη η αγορά έχει ανταποκριθεί στον νέο νόμο της κυβέρνησής μας. Οι εκπτώσεις αποτυπώνονται με ορθό τρόπο, ώστε ο καταναλωτής να αντιλαμβάνεται και να συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Είδαμε ποσοστό εκπτώσεων το οποίο ξεπερνάει και το 50%, το οποίο είναι πολύ σημαντικό σε μία περίοδο όπου ο πληθωρισμός ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Είναι μια ευκαιρία για τους καταναλωτές, από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, να μπορέσουν να αγοράσουν τα προϊόντα τα οποία τους ενδιαφέρουν σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Εμείς ως αρμόδιο Υπουργείο όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε προχωρήσει σε τιμοληψία χιλιάδων προϊόντων, ώστε να συγκρίνουμε με τις τιμές που ανακοινώνονται σήμερα και να διαπιστώσουμε εάν οι προσφορές είναι πραγματικές ή όχι. Φαίνεται ότι μέχρι τώρα το εμπόριο ανταποκρίνεται και τηρεί τον νόμο περί ορθής αποτύπωσης των εκπτώσεων».

Κώστας Σκρέκας - καταστήματα - Black Friday

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Βάρκιζα: Νεκρές δύο γυναίκες στην Λεωφόρο Σουνίου (βίντεο)

Δυτική Όχθη: Νεκρός 12χρονος Παλαιστίνιος από σφαίρα στο στήθος

Τροχαίο - Σίνδος: Σκοτώθηκε οδηγός στην Εθνική Οδό (βίντεο) 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοιΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση που χρεώνεται τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)Σήμερα 17:43 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40Βόλος: Ανατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν με μεγάλη λεία15:27Ο Σπανούλης καλύτερος προπονητής του BCL15:13Παίδων “Αγία Σοφία”: Θαλασσαιμικά παιδιά διαμαρτύρονται μαζί με τους γονείς τους14:59Χερσόνησος: Θανατηφόρα σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο (εικόνες)14:45Θεσσαλονικη: Αυτοκίνητο κατέληξε μέσα στην είσοδο του Ιπποκράτειου (εικόνες)14:31Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Madrid Open14:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο