LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 13 Νοεμβρίου 2023 18:32

Πορτοφολάδες “χτυπούσαν” σε λαϊκές - Άδειαζαν και τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένων

Που και πως δρούσαν οι κακοποιοί, μέχρι την στιγμή που έπεσαν στην “παγίδα” της Αστυνομίας.

Λαϊκή αγορά

Δυο άτομα που διέπρατταν συστηματικά κλοπές πορτοφολιών από ηλικιωμένους σε λαϊκές αγορές σε Αρτέμιδα και Άγιο Στέφανο συνελήφθησαν από αστυνομικούς.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 10-11-2023 στον Άγιο Στέφανο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Διονύσου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής -2- αλλοδαποί για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για απείθεια.

Ειδικότερα, ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας εντόπισε τους ανωτέρω να κινούνται ύποπτα σε λαϊκή αγορά στον Άγιο Στέφανο και τους κάλεσαν σε έλεγχο, με τους κατηγορουμένους να προσπαθούν να διαφύγουν, έως ότου ακινητοποιήθηκαν.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στην ανωτέρω υπηρεσία, όπου μετά από συνδυαστική αξιολόγηση δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες (15) κλοπών πορτοφολιών που διαπράχθηκαν σε βάρος παθόντων που βρίσκονταν σε λαϊκές αγορές της Αρτέμιδος και του Αγίου Στεφάνου.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι ανωτέρω κινούνταν στις εν λόγω λαϊκές αγορές προσποιούμενοι τους πελάτες, προσέγγιζαν κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους και εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες συνωστισμού, αφαιρούσαν τα πορτοφόλια τους.

Στη συνέχεια, αποσπούσαν τα χρηματικά ποσά που περιλαμβάνονταν στα πορτοφόλια και στις περιπτώσεις που εμπεριέχονταν τραπεζικές κάρτες, μετέβαιναν είτε σε μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών προβαίνοντας με τη χρήση αυτών σε αναλήψεις χρημάτων, είτε σε αγορές προϊόντων από καταστήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται».

Ειδήσεις σήμερα:

Κυψέλη - Δολοφονία εγκύου: στην φυλακή η μάνα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά

Εύη Βατίδου - Εμβολισμός μοτοσικλέτας: Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο (εικόνες)

Κάτια Νικολαΐδου: “ράγισαν καρδιές” στο “τελευταίο αντίο” (βίντεο)

 


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Ντονέτσκ14:30“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ114:16Γάζα: Ο Νετανιάχου σταματά τη λειτουργία του Al Jazeera14:02Δολοφονία Ελλήνων στην Αλβανία: Συνελήφθη 69χρονος 13:48Φωτιά στο Μούρεσι: Σύλληψη υπόπτου13:35Παραβατικότητα ανηλίκων - Θεσσαλονίκη: Σαφάρι ελέγχων της ΕΛΑΣ13:21Marfin: Σαν σήμερα η τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας13:06Έγκλημα στη Σάμο: Στον Εισαγγελέα η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της12:51Κασσελάκης: Γιορτάζουμε την Ανάσταση, τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως 12:37Ζαχάροβα: Οι χώρες της Βαλτικής έχουν απομακρυνθεί από τη Μόσχα12:24Βόλος: Διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι άνδρα που νοσηλεύεται12:10Χανιά: Ακρωτηριάστηκε ο 14χρονος που έσκασε στο χέρι του κροτίδα11:57Γερμανία: Χιλιάδες συσκέψεις του Στρατού διέρρευσαν λόγω “κενού ασφαλείας”11:43NBA: Έφυγε από τη ζωή ο Ντάριους Μόρις11:29Λήμνος: “Εκρηκτική” Ανάσταση στο Ανδρώνι (βίντεο)11:16Formula 1 - GP Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν στην pole position11:02Πλημμύρες στη Βραζιλία: 70000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους10:49Χανιά: 14χρονος τραυματίστηκε με κροτίδα10:35Μανχάταν: Φάρσες για τοποθετήσεις βομβών σε συναγωγές 10:21Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Κυριακή του Πάσχα10:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο