LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Νοεμβρίου 2023 08:27 | Ανανέωση: 13 Νοεμβρίου 2023 08:37

Πέρκα στον ΑΝΤ1: Δεν είχα σκοπό να αποχωρήσω – Δεν παραδίδω την έδρα μου

«Απορώ ειλικρινά με τους συντρόφους που άκουγαν τον Κασσελάκη να λέει όσα είπε και δεν αποχώρησαν από την αίθουσα», υπογράμμισε η Πέτη Πέρκα.

Πέτη Πέρκα - Καλημέρα Ελλάδα

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, η οποία μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι τα δυο στελέχη της «ομπρέλας» που περιλαμβάνονται στους  46 αποχωρήσαντες από το κόμμα της αξιωμτικής αντιπολίτευσης και έχουν την βουλευτική ιδιότητα, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Δεν προσήλθα στη συνεδρίαση της Κ.Ε με σκοπό να αποχωρήσω, αλλά όλα αυτά που άκουσα στην ομιλία του κ. Κασσελάκη, περί δημοψηφίσατος, 5ης φάλαγγας, καμαρίλας κ.α, δεν μου άφησαν και πολλά περιθώρια», υπογράμμισε η κυρία Πέρκα.

«Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος είναι αυτός που καταπάτησε το καταστατικό και κάθε έννοια δεοντολογίας και ειλικρινά απορώ με τους συναδέλφους που τον άκουσαν να λέει όσα είπε και δεν αποχώρησαν από την αίθουσα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Η κυρία Πέρκα τόνισε ότι «ο Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή άρχισε να λειτουργεί αντικαταστατικά. Τη μια μέρα εκλέχθηκε Πρόεδρος και την επόμενη άρχισε να καρατομεί στελέχη».

Ερωτηθείσα αν θα παραδώσει την έδρα της, όπως της ζήτησε ο κ. Κασσελάκης, είπε ότι «δεν πρόκειται να παραδώσω την έδρα μου γιατί έχω νωπή λαϊκή εντολή από τους ψηφοφόρους της εκλογικής μου Περιφέρειας. Κι αυτοί με ψήφισαν ως μέλος ενός ριζοσπατικού αριστερού κόμματος κι όχι ενός κόμματος όπως αυτό των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ».

Η κυρία Πέρκα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε ένα νέο κόμμα που θα δημιουργηθεί και μπορεί να κατέβει στις επόμενες ευρωεκλογές.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να είχαμε κάποιες διαφωνίες, αλλά ποτέ δεν τον υπονομεύσαμε. Δεν τον εκφράζει ο Κασσελάκης. Τουναντίον με όσα λέει για την κατάσταση στο κόμμα που παρέλαβε είναι σαν να στρέφεται κατά του Τσίπρα που ήταν Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.», είπε η κυρία Πέρκα για να καταλήξει, «θα αισθανόμουν ανακουφισμένη αν είχε μιλήσει ο Τσίπρας εδώ και καιρό, αλλά αυτό είναι ξεκάθαρα δική του επιλογή».

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε και ο Πάνος Ρήγας, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γραμματέας του κόμματος, τονίζοντας πώς «από την πρώτη ημέρα της εκλογής Κασσελάκη ξεκίνησαν να τον αμφισβητούν με πολύ βαριούς χαρακτηρισμούς. Η δε φράση φυτευτός πρόεδρος προσβάλλει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης αναφερόμενος στους βουλευτές που αποχώρησαν, την κυρία Πέρκα και τον κ. Τσακαλώτο και το αν πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους όπως τους ζητήθηκε από τον κ. Κασσελάκη, υπενθύμισε πως το 2015, «η κυρία Κατριβάνου και ο κ. Σακελλαρίδης αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρέδωσαν τις βουλευτικές τους έδρες, ως όφειλαν δεοντολογικά».

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε και Δημήτρης Βίτσας, που υπογράμμισε ότι «διαφωνώ πλήρως με τις πολιτικές θέσεις Κασσελάκη, όπως αυτές εκφράστηκαν στη συνέλευση του ΣΕΒ και είναι ξένες προ τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκαν και στο τελευταίο συνέδριο μας».

«Μας αιφνιδίασε ο αλαζονικός τρόπος του Κασσελάκη, δεν άφησε περιθώρια συνεννόησης. Γι΄ αυτό και ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή που ακούσαμε τις θέσεις του – οι οποίες είναι αντίθετες με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ – να γίνει συνέδριο», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «η Αχτσιόγλου θα διαπιστώσει σύντομα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης πλέον μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», προεξοφλώντας την αποχώρηση της και τόνισε ότι «Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας όσοι αντιτίθεται με τις θέσεις της Αριστεράς».

Τέλος και μεταξύ άλλων, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΜέΡΑ25, του Γιάνη Βαρουφάκη.


Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στη Γερμανία και συνάντηση με Σολτς

Νετανιάχου σε Αμερικανούς: Ο πόλεμος στη Γάζα είναι και δικός σας

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοίΣήμερα 10:15 | Ειδήσεις

«Κυρίαρχος στόχος είναι η αύξηση των επιστροφών παράνομων μεταναστών και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης» τόνισε ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)Σήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Για λίγα μόλις χιλιοστά δεν απέβη μοιραίο το τραύμα στον ανήλικο από τον σουγιά του 16χρονου μέσα σε λεωφορείο.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20Κώστας Μοναχός - Η σύζυγός του στον ΑΝΤ1: Στο τελευταίο “αντίο” θα είμαστε οι δυο μας... (βίντεο)12:06Τραγωδία στη Λάρισα: ΙΧ έπεσε σε κολόνα - Νεκρή η οδηγός11:52Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη11:24Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή 11:10Τραμπ: Δεν συνομιλούμε με την Τεχεράνη10:56Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)10:42 Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω σε τι βαθμό αγανάκτησης συνεπάγεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)10:28Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί 10:14Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)09:57Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη στη θάλασσα - "Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα"09:50Μπουκώρος στον ΑΝΤ1: Αν έχεις λίγη ευθιξία τότε είναι αυτονόητος ο δρόμος της παραίτησης (βίντεο)09:33Δευτέρα 30 Ιουνίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας09:18Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που οδηγούσε μεθυσμένος09:03Γάζα: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ τις τελευταίες ώρες08:48Μουντιάλ Συλλόγων: Στα προημιτελικά η Μπάγερν που κέρδισε την Φλαμένγκο (εικόνες)08:34Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδρίαση στη σκιά του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θα προηγηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών 08:19Άρση απαγορευτικού απόπλου για λιμάνια της Αττικής08:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο