LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2023 12:08 | Ανανέωση: 07 Νοεμβρίου 2023 12:18

Φονική παράσυρση Έμμας: Αναβολή στη δίκη

Στα δικαστήρια οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας που παρασύρθηκε θανάσιμα στη Θεσσαλονίκη.

21χρονη φοιτήτρια - τροχαίο Θεσσαλονίκη

Για αύριο μετατέθηκε η έναρξη της δίκης για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας, η οποία παρασύρθηκε πέρσι τον Νοέμβριο από διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο στην προσπάθειά της να διασχίσει την οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 27χρονος οδηγός του Ι.Χ. αυτοκίνητου που εκτός από επικίνδυνη οδήγηση κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την παθούσα στο οδόστρωμα.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα, αλλά η πλευρά του 27χρονου κατηγορούμενου υπέβαλε αίτημα αναβολής, λόγω υποχρεώσεων του συνηγόρου υπεράσπισής του σε ανώτερα δικαστήρια. Το αίτημα απορρίφθηκε, με ανάλογη εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας. «Η υπόθεση αυτή θα γίνει» ανέφερε η προεδρεύουσα του δικαστηρίου και ενημέρωσε τον κατηγορούμενο ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε να διοριστεί άλλος συνήγορος.

Το κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει 12 μάρτυρες και μεταξύ αυτών ειδικούς πραγματογνώμονες, καταλογίζει στον οδηγό την κακουργηματική πράξη της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, όπως επίσης τα αδικήματα της εγκατάλειψης τροχαίου ατυχήματος και της οδήγησης χωρίς άδεια. Ο 27χρονος παραμένει προσωρινά κρατούμενος και με πρόσφατο βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου παρατάθηκε η προφυλάκισή του έως τον Απρίλιο του 2024, οπότε λήγει το σχετικό 18μηνο.

«Έτρεχε με 104 χλμ/ώρα»

Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του μοιραίου αυτοκινήτου. Το δε αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη και να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του, ενώ από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο.

21χρονη φοιτήτρια - τροχαίο Θεσσαλονίκη

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, η οποία έφτανε τα 104 χλμ/ώρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 χλμ/ώρα.

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής και παρά το βαθύ τους πένθος, οι γονείς προέβησαν σε δωρεά των οργάνων της.

«Θρίλερ χωρίς τέλος»

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το πρωί οι γονείς της 21χρονης και σε δηλώσεις τους ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Ένας χρόνος χωρίς την Έμμα είναι εφιάλτης, είναι σαν να ζούμε μία ταινία θρίλερ που δεν έχει τέλος», είπε η μητέρα της, εκφράζοντας την ευχή της να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της τόνισε: «Ένας χρόνος πέρασε, η Έμμα, το παιδί μας, δεν γυρίζει πίσω. Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να μας την φέρει πίσω. Πρέπει να τιμωρηθεί (ο κατηγορούμενος) για το κακό που έχει κάνει, για παραδειγματισμό…».

Να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση είχε καταστεί αρχικά κατηγορούμενη και η 20χρονη συνοδηγός του οχήματος, η οποία διώχθηκε για συνέργεια στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη, αλλά με βούλευμα απηλλάγη, στη συνέχεια, των ποινικών της ευθυνών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μπακς: Νίκη με μεγαλειώδη εμφάνιση του Αντετοκούνμπο

Καρπενήσι: σαν σήμερα η πυρπόληση της πόλης από τους Ναζί

Τροχαίο: Αυτοκίνητο έγινε “σμπαράλια” στην Αθηνών – Λαμίας (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο