LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 30 Οκτωβρίου 2023 13:24 | Ανανέωση: 30 Οκτωβρίου 2023 13:53

ΟΑΚΑ - Χάντμπολ: Η ΑΕΚ επιστρέφει στην έδρα της

Τι έδειξε η μελέτη στατικότητας σχετικά με το γήπεδο χαντμπολ της Αίθουσας "Κασιμάτης", και άλλους χώρους του σταδίου.

ΟΑΚΑ - ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ - ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ - ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ
Το Υπουργείο Αθλητισμού παρέλαβε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας την πρώτη Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης, που διενεργήθηκε επί της ολοκληρωμένης Μελέτης σχετικά με την στατική επάρκεια των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. 
Σ’ αυτή την πρώτη Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης αναφέρεται, με τη δέουσα επιστημονική σαφήνεια και απόλυτη τεκμηρίωση, ότι υπό την εφαρμογή συγκεκριμένων προϋποθέσεων δεν συντρέχουν κίνδυνοι ασφαλείας για τρεις χώρους στο κεντρικό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο: Πρόκειται για
  • την αίθουσα «Γιώργος Κασιμάτης», η οποία φιλοξενεί γήπεδο χαντμπολ και αποτελεί την επίσημη έδρα χάντμπολ της ΑΕΚ,
  • τα γραφεία που στεγάζονται στο Κεντρικό Στάδιο και
  • την υπόγεια αίθουσα του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου,
με τη σήμανση συγκεκριμένων σημείων ελεύθερης εισόδου και εξόδου τους, σημεία που δεν επηρεάζονται από τα Στέγαστρα Καλατράβα.
Ήδη, εκδίδεται από το Υπουργείο Αθλητισμού η Απόφαση επαναλειτουργίας της αίθουσας Κασιμάτη (με περιορισμούς στη χωρητικότητά της -εξαιτίας των ειδικών σημείων εισόδου/εξόδου της- κατά τη διάρκεια προπονήσεων, αγώνων και εκδηλώσεων από τους χρήστες της, οι οποίοι σ’ αυτόν τον ένα μήνα αναστολής της είχαν διαμοιραστεί σε άλλες εγκαταστάσεις ανά την Αττική), της υπόγειας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Ποδηλατοδρόμιο και των γραφείων Διεύθυνσης και Υπηρεσιών στο Κεντρικό Στάδιο. 
Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΑΚΑ φροντίζει για τη διευθέτηση όλων των σχετικών ζητημάτων, ώστε το ταχύτερο δυνατό να δοθούν οι συγκεκριμένοι χώροι προς χρήση.
Επιπλέον, οι ειδικοί πραγματογνώμονες του ΤΕΕ υπογραμμίζουν ότι ο εξονυχιστικός έλεγχός τους συνεχίζεται και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθεί νεότερη Έκθεσή τους, σχετικά με την κατάσταση των υπόλοιπων χώρων, καθώς και με το σύνολο των παρεμβάσεων που θα χρειαστεί να γίνουν προκειμένου να καταστεί ξανά απόλυτα ασφαλής η συνολική χρήση του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου.    
«Τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι αποφάσεις μας συνδέονται άμεσα και κατά προτεραιότητα με την ασφάλεια των αθλητών, των αθλουμένων, των θεατών και φυσικά των εργαζομένων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και σημειώνει:
«Ακολουθούμε με προσήλωση τις υποδείξεις των ειδικών και εφαρμόζουμε τις προτάσεις τους. Μας υποδεικνύουν συγκεκριμένες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία ορισμένων χώρων στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο και τις υλοποιούμε, αναμένοντας την επόμενη Έκθεσή τους για τα ζητήματα που αφορούν στα δύο Στέγαστρα Καλατράβα. Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, έχει εντάξει και υλοποιεί με συνέπεια στα Έργα του Ταμείου Ανάκαμψης την ολιστική αναβάθμιση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου με 57 εκατ. ευρώ».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚεραμέως: Το 13ωρο, η επέκταση της ψηφιακής κάρτας και η νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορώνΣήμερα 08:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που φέρνει στη ζωή των εργαζομένων.

Έκκληση Γκουτέρες σε Χαμάς και Ισραήλ: Βάλτε τέλος στα δεινά – Δύο χρόνια από την επίθεση της 7ης ΟκτωβρίουΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Μέλη των οικογενειών και φίλοι των θυμάτων της εφόδου της 7ης Οκτωβρίου 2023 τήρησαν ενός λεπτού σιγή σήμερα το πρωί,  στον χώρο όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ Νόβα.

“Πανσέληνος της Συγκομιδής”: Η μεγαλύτερη και πιο φωτεινή του έτουςΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τη NASA, οι υπερπανσέληνοι φαίνονται έως και 14% μεγαλύτερες και 30% πιο λαμπερές από τις συνηθισμένες πανσελήνους, χαρίζοντας ένα σπάνιο θέαμα.

Αιτωλοακαρνανία: Άνοιξε η γη ανάμεσα σε σπίτια! (εικόνες)Σήμερα 09:50 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι στις Φυτείες, αντίκρισαν με το πρώτο φως της ημέρας, έναν κρατήρα δεκάδων μέτρων, ανάμεσα στα σπίτια τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Πανσέληνος της Συγκομιδής”: Η μεγαλύτερη και πιο φωτεινή του έτους10:59Στο Ηράκλειο θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια του "μεγάλου καλωδίου"10:45Θεσσαλονίκη: Μαϊμού αστυνομικοί βγήκαν περιπολία με φάρο στο ΙΧ...προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε πραγματικό αστυνομικό 10:31Αιτωλοακαρνανία: Άνοιξε η γη ανάμεσα σε σπίτια! (εικόνες)10:17Ο Τραμπ συνεχάρη τη νέα πρωθυπουργό της Ιαπωνίας – Δεν ανέφερε το όνομά της10:04Εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο - Στο νοσοκομείο 51χρονη εργαζόμενη στην καθαριότητα09:50Πλεύρης: Το 42% των ανθρώπων που μπαίνουν στην Ελλάδα παίρνει άσυλο09:36Έκκληση Γκουτέρες σε Χαμάς και Ισραήλ: Βάλτε τέλος στα δεινά – Δύο χρόνια από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 09:23Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονη που κατείχε ναρκωτικά για λογαριασμό 47χρονου φυλακισμένου (εικόνες)09:09Κεραμέως: Το 13ωρο, η επέκταση της ψηφιακής κάρτας και η νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών08:55Αίγυπτος: Σε "θετική ατμόσφαιρα" ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση διαπραγματεύσεων Χαμάς - μεσολαβητών για τη Γάζα08:42Ιστιοπλοϊκό έγινε στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά στην Αλόννησο08:28ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου08:14Τραμπ: Το Σικάγο είναι "εμπόλεμη ζώνη"08:01Προσχέδιο Προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,4% το 202607:47Καλιφόρνια: Ελικόπτερο συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο στο Σακραμέντο – Τρεις σοβαρά τραυματίες07:33Αυστραλία: Ομογενής ο δράστης που αιματοκύλισε το Σίδνεϊ (εικόνες)07:19ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απονείμει χάρη στη φυλακισμένη συνεργό του Έπσταϊν, Γκιλέιν Μάξγουελ07:05Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 10 Οκτωβρίου06:51Τραμπ: Πριν πάρει η Ουκρανία τους πυραύλους Τόμαχοκ θα ήθελα να ξέρω τι θα τους κάνει06:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο