LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2023 23:43

ΔΕΗ: 100000 μαθητές ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση (εικόνες)

Οι εκπαιδευτές του προγράμματος προώθησης κι επιβράβευσης ανακύκλωσης επισκέφθηκαν περισσότερα από 650 σχολεία.

ΔΕΗ - GreenCity - recycle 

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100.000 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση σε σχολεία που πραγματοποιήθηκε από το πρόγραμμα προώθησης και επιβράβευσης της ανακύκλωσης THE GREEN CITY με την υποστήριξη της ΔΕΗ.

Οι εκπαιδευτές του προγράμματος επισκέφθηκαν περισσότερα από 650 σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και μίλησαν στους μαθητές για περιβαλλοντικά θέματα, ενώ μέσα από διαδραστικές συζητήσεις, οι μαθητές έμαθαν για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών τοποθετώντας τα στους αντίστοιχους κάδους.

ΔΕΗ - GreenCity - recycle

ΔΕΗ - GreenCity - recycle

Μετά την ενημέρωση, οι μαθητές μπορούσαν να δώσουν τα ανακυκλώσιμά τους στο ειδικό όχημα ανακύκλωσης. Τα ανακυκλώσιμα ζυγίζονταν και οι πόντοι που συλλέγονταν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονταν σε έναν λογαριασμό του σχολείου. Στη συνέχεια μπορούσαν να εξαργυρωθούν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Στην ενημέρωση για τα οφέλη και τις επιπτώσεις της ανακύκλωσης συνέβαλαν και στελέχη της ΔΕΗ. Στο τέλος του προγράμματος, που δέχτηκε πολλά θετικά σχόλια από μαθητές και δάσκαλους, οι μαθητές έλαβαν παιχνίδια ανακύκλωσης και κασετίνες από ανακυκλωμένο υλικό.

ΔΕΗ - GreenCity - recycle

ΔΕΗ - GreenCity - recycle

ΔΕΗ - GreenCity - recycle

Η ΔΕΗ στήριξε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία του THE GREEN CITY γιατί πιστεύει ότι η νέα γενιά αξίζει να μεγαλώσει σε έναν κόσμο βιώσιμο και πράσινο. Η βιωσιμότητα και η εταιρική υπευθυνότητα αποτελούν κεντρικό στοιχείο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΔΕΗ. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να στηρίζει  την εκπαιδευτική δράση και τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε στην Αττική.

Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση όλων των πολιτών, με έμφαση στις μικρότερες ηλικίες, πιστεύοντας ότι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η υπεύθυνη και ενεργή συμμετοχή σε ενέργειες για το περιβάλλον είναι βασικό συστατικό για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ειδήσεις σήμερα:

S&P: αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα

Πάτρα: Παιδί κλειδώθηκε μέσα σε νεκροταφείο!

Δίκη Πισπιρίγκου - Κούγιας στον ΑΝΤ1: Επιστρέφω, δεν αφήνω ανυπεράσπιστη μια φτωχή γυναίκα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείςΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες για την σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. 

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς15:07Formula 1 - 75 χρόνια: Αποκάλυψη όλων των ομάδων ζωντανά και αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+14:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο