LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2023 12:14

ΑΔΜΗΕ για Θεσσαλία: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των γραμμών μεταφοράς ρεύματος

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ για τη λειτουργία των γραμμών υψηλής τάσης, μετά την κακοκαιρία "Daniel".

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL

Αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία των γραμμών μεταφοράς ρεύματος Λάρισα - Λάρυμνα και Σχηματάρι - 'Αγρα, οι οποίες είχαν υποστεί σημαντικές φθορές από την καταστροφική κακοκαιρία "Daniel" που έπληξε τη Θεσσαλία.

Όπως αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ οι εργασίες αποκατάστασης τους, κόστους 500.000 ευρώ ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και αφού εκπονήθηκαν στοχευμένες γεωτεχνικές και στατικές μελέτες για τα τμήματα των Γραμμών Μεταφοράς που επηρεάστηκαν.

«Στο πλαίσιο των εργασιών, τα έμπειρα τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ κατασκεύασαν τρεις νέους πυλώνες και πραγματοποίησαν επιδιορθώσεις σε επιπλέον πέντε, αποκαθιστώντας την εύρυθμη λειτουργία σημαντικών Γραμμών Μεταφοράς υψηλής και υπερυψηλής τάσης που διέρχονται από την κεντρική Ελλάδα», τονίζει ο Διαχειριστής.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης, η λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας παρέμεινε σταθερή, καθώς το δίκτυο της περιοχής είναι πυκνό και αξιοποιήθηκαν εναλλακτικοί ηλεκτρικοί δρόμοι για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής.

«Εν μέσω κλιματικής κρίσης, ο ΑΔΜΗΕ προτεραιοποιεί την ανθεκτικότητα των υποδομών του τόσο σε επίπεδο πρόληψης -με την υλοποίηση ενός διευρυμένου προγράμματος ανανέωσης κρίσιμου εξοπλισμού- όσο και αποκατάστασης βλαβών, το ταχύτερο δυνατό», τονίζεται ακόμη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Συγκλονιστική μαρτυρία στον ΑΝΤ1 επιζήσασας της επίθεσης της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ (βίντεο)

Δακτύλιος: Συμπληρωματικές πληροφορίες από την ΕΛΑΣ

Αμαζόνιος: Ιστορική ξηρασία απειλεί ανθρώπους και οικοσύστημα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓάζα: Εντατικοί βομβαρδισμοί στη Ράφα - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο ΚάιροΣήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για «πολυάριθμους νεκρούς» τη νύχτα στην περιοχή. Μια χερσαία εισβολή «θα ήταν αφόρητη» λέει ο Γκουτέρες.

Τρίτη του Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράςΣήμερα 07:25 | Ειδήσεις

Τροποποιημένο πρόγραμμα δρομολογίων θα ισχύσει και την Τετάρτη του Πάσχα.

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμεΧθες 22:12 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τις σχέσεις της χώρας του με τη Δύση.

Ρωσία: Τα γυμνάσια με πυρηνικά θα ηρεμήσουν τους “θερμοκέφαλους” στη ΔύσηΧθες 21:46 | Ειδήσεις

Επιμένει στις επιθέσεις της στη Δύση η Μόσχα, που δεν αλλάζει τακτική για τα γυμνάσια με πυρηνικά όπλα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα: Εντατικοί βομβαρδισμοί στη Ράφα - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο08:11Τρίτη του Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς07:57Πώς ο Τίμιος Σταυρός κάλυψε τον ουρανό της Ιερουσαλήμ07:43Εορτολόγιο - 7 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη του Πάσχα07:30Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Διασυρμός στο Λονδίνο07:17Ολλανδία - Γάζα: Καταλήψεις κατά του πολέμου07:03Τουρκία: Πολύνεκρη επίθεση κατά στόχων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ06:50“Πέφτει η νύχτα με ΡΥΘΜΟ”: Η Πέγκυ Ζήνα συναντά τη Μελίνα Ασλανίδου06:36Γάζα: Διπλωματικός πυρετός για την επίτευξη εκεχειρίας06:23Καιρός - Τρίτη του Πάσχα: νεφώσεις, τοπικές μπόρες και μεταβλητοί άνεμοι06:09Γλυφάδα: Καρχαριοειδές εμφανίστηκε στην παραλία (εικόνες)23:59Ρέθυμνο: Τουρίστας πέθανε στο ξενοδοχείο23:49Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στη Ράφα (βίντεο)23:38Δωρεά οργάνων: Έδωσε ζωή με τον θάνατό της23:25Ρωσία: Τα γυμνάσια με πυρηνικά θα ηρεμήσουν τους “θερμοκέφαλους” στη Δύση23:12Γάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την εκεχειρία και προχωρά στην επιχείρηση στη Ράφα22:58Ενδομητρίωση: Μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας;22:45Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Τι προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ 22:31Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε22:18Πειραιάς: Απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίου22:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο