LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: Χθες 12:39

ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70000 vouchers

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για τις αιτήσεις έως την Τετάρτη 21 Μαΐου 2025 και ώρα 23:59.

κατασκήνωση

Την Παρασκευή, 16 Μαΐου 2025 και ώρα 16:00, ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για τις αιτήσεις έως την Τετάρτη 21 Μαΐου 2025 και ώρα 23:59.

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2025 για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 36.500.000 ευρώ.

Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες μέρες, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης, ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας–Αιδηψού και Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας, αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά, μέσω gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Προγράμματα κατασκηνώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ.

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελουμένων παιδιών, που είναι:

- εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

- ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία, με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2024 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

- άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι διαζευγμένοι ή έγγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, ενώ, αν είναι μονογονείς, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, μη συμμετοχή σε προηγούμενα προγράμματα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα και εφέτος ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες, καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για ΑμεΑ και μονογονείς, ενώ εξακολουθούν να μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και όσοι έκαναν αίτηση τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά δεν έλαβαν επιταγή.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για το έτος 2025.

Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Στις αιτήσεις οι δικαιούχοι δηλώνουν όλα τα ανήλικα παιδιά τους και - όχι μόνο αυτά για τα οποία ζητούν επιταγή συμμετοχής στο πρόγραμμα - για λόγους μοριοδότησης.

Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Στο «Μητρώο Παρόχων» εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους.

Οι αιτήσεις συμμετοχής και επικαιροποίησης δικαιολογητικών θα υποβάλλονται αποκλειστικά, μέσω gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/parokhoi-kataskenoses.

Η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Πάροχοι κατασκήνωσης Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/paidikes-kataskinwseis.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητροκτονία στη Λάρισα – Θεοδωρόπουλος: Πρωτοφανής η απάθεια του δράστη

ΗΠΑ: Εννέα μετανάστες υπό κράτηση νεκροί επί ημερών Τραμπ

Eurovision 2025: Πότε είναι η εμφάνιση της Ελλάδας - Τι ώρα ξεκινάει σήμερα ο δεύτερος ημιτελικός

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Μαΐου07:35Μεξικό: Έρευνα για τον φόνο νεαρής ίνφλουενσερ σε απευθείας μετάδοση07:19Δημόσιο: 2000 υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν σε cloud και ΑΙ τεχνολογίες07:02“Τριμερείς συναντήσεις” στις οποίες θα συμμετάσχουν Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία σήμερα στην Κωνσταντινούπολη 06:45Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή06:29Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:12Eurovision 2025 - Β’ Ημιτελικός: Στον μεγάλο τελικό η Ελλάδα 00:23Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα: Αυτοκίνητο έπεσε στο πλήθος φιλάθλων (βίντεο)23:59Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ Φιντάν συναντήθηκε με τη ρωσική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη23:45Eurovision 2025 - Κλαυδία: Πώς σχολίασε το κοινό την εμφάνιση της Ελλάδας στον Β' Ημιτελικό;23:29Eurovision 2025: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Κλαυδίας και η “Αστερομάτα” που... μάγεψε!23:15Βρετανία: Kατηγορίες σε 21χρονο Ουκρανό για την φωτιά στο σπίτι του Στάρμερ23:01ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στους τελικούς οι ερυθρόλευκοι, με... ενδιάμεση στάση το Άμπου Ντάμπι22:46Τραμπ: Πιθανότατα θα επιστρέψω αύριο στις ΗΠΑ22:32Μωρό - Άλιμος: Ο αστυνομικός που το πήρε αγκαλιά μιλά στον ΑΝΤ122:17Πέτρου Ράλλη: Οι πρώτες εικόνες με το φορτηγό που έπεσε από τη γέφυρα (βίντεο)21:48Ο Θοδωρής Κυριακού στο δείπνο του Εμίρη του Κατάρ προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ 21:34Ρωσία - Ουκρανία: Την Παρασκευή οι ειρηνευτικές συνομιλίες21:18Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικη!21:04Τέμπη: Συγκίνηση στην απονομή του πτυχίου της Θώμης Πλακιά (βίντεο)20:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο