LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 13 Οκτωβρίου 2023 17:29

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: Δράση του ΕΕΣ στην Πλατεία Συντάγματος

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Τρίτη Ηλικία στην Πλατεία Συντάγματος.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - δράση ενημέρωσης - Τρίτη Ηλικία - Πλατεία Συντάγματος

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, διοργανώνει μεγάλη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 09:00-13:00 στην Πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό θέμα “Φροντίζουμε για την Υγεία, στην Τρίτη Ηλικία”.

Η δράση διοργανώνεται από την Υπηρεσία “Νοσηλεία στο Σπίτι” του  Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ. Κατά τη διάρκειά της, η ομάδα υγείας της Υπηρεσίας με ιατρό, νοσηλευτές και  φυσικοθεραπευτές, θα ενημερώνει το κοινό για τη βελτίωση της σωματικής και συναισθηματικής υγείας των ατόμων τρίτης ηλικίας, καθώς η τρίτη φάση του κύκλου της ζωής του ανθρώπου, αν και  αποτελεί μία φυσιολογική κατάσταση, χαρακτηρίζεται από εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και υποστήριξη, καθώς τροποποιούνται οι ανάγκες  και αυξάνεται η ευαλωτότητα. Παράλληλα, θα διαμοιραστεί ενημερωτικό υλικό του Ε.Ε.Σ. στους πολίτες.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - δράση ενημέρωσης - Τρίτη Ηλικία - Πλατεία Συντάγματος

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πρωτοπόρος στα προγράμματα για την κοινότητα με προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού,  διαθέτει από το 1985, την  Υπηρεσία  «Νοσηλεία στο Σπίτι» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Η διεπιστημονική ομάδα του Ε.Ε.Σ  με ιατρό, νοσηλεύτριες και φυσικοθεραπευτές, παρέχει  στον οικείο  χώρο του ατόμου, δωρεάν εξατομικευμένη φροντίδα υγείας, συστηματική φυσιοθεραπευτική υποστήριξη αποκατάστασης σε άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας, ενώ διασυνδέει το άτομο και την οικογένεια-αναλόγως των αναγκών-με άλλες διαθέσιμες  υπηρεσίες στην κοινότητα ( «Υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Ε.Ε.Σ.», «Βοήθεια στο Σπίτι» του ΕΕΣ, «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων Αττικής ή/και Περιφέρειας ).  Διαβάστε περισσότερα για τη δράση και το έργο της Υπηρεσίας «Νοσηλεία στο Σπίτι» του Ε.Ε.Σ. εδώ:  

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - δράση ενημέρωσης - Τρίτη Ηλικία - Πλατεία Συντάγματος

Ειδήσεις σήμερα:

Missing Alert: Αγωνία για 25χρονο που εξαφανίστηκε

Γαλλία: Νεκρός εκπαιδευτικός από επίθεση φανατικού ισλαμιστή (βίντεο)

Ηράκλειο: Γυναίκες χτύπησαν επιβάτη πτήσης και δάγκωσαν αστυνομικό

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26Λονγκ Άιλαντ: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους σε παραλία (βίντεο)18:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο