LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2023 23:24

Μπομπ Μενέντεζ: Ορίστηκε η δίκη του

Ο Μενέντεζ έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες της δωροληψίας από τρεις επιχειρηματίες και απέρριψε τις εκκλήσεις συναδέλφων του και άλλων πολιτικών να παραιτηθεί.

ΗΠΑ - ΓΕΡΟΥΣΙΑ - ΜΠΟΜΠ ΜΕΝΕΝΤΕΖ

Η ποινική δίκη του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ ορίστηκε για τις 6 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός δικαστής Σίντνεϊ Στάιν.

Ο Μενέντεζ έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες της δωροληψίας από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι και απέρριψε τις εκκλήσεις συναδέλφων του και άλλων πολιτικών να παραιτηθεί.

Ο Στάιν όρισε τη δίκη για τον Μάιο, δίνοντας έτσι χρόνο στους εισαγγελείς να ενημερώσουν για τα αποδεικτικά στοιχεία τους δικηγόρους του γερουσιαστή ώστε εκείνοι να υποβάλουν νομικές προσφυγές.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούν τον 69χρονο Μενέντεζ και τη σύζυγό του ότι δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά σε αντάλλαγμα για την επιρροή που άσκησε ο Μενέντεζ προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου αλλά και για την παρέμβασή του στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που ερευνούσαν τους επιχειρηματίες.

Η σύζυγος του γερουσιαστή και οι επιχειρηματίες Χοσέ Ουρίμπε, 56 ετών, Φρεντ Ντάιμπς, 66 ετών και Ουαέλ Χάνα, 40 ετών, έχουν δηλώσει επίσης αθώοι σε όλες τις κατηγορίες.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τις ράβδους χρυσού και τα μετρητά που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Μένεντεζ. Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Χάνα κανόνισε τις συναντήσεις μεταξύ του γερουσιαστή και Αιγύπτιων αξιωματούχων, οι οποίοι τον πίεσαν να εγκρίνει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στο Κάιρο.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Μενέντεζ ερευνάται από τις ομοσπονδιακές αρχές, όμως ουδέποτε καταδικάστηκε. Όπως ορίζεται από τους κανόνες του κόμματος, παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας αλλά επιμένει ότι είναι αθώος.

Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος 5χρονου από ροτβάιλερ - Εφετείο: Αλλαγή κατηγορίας ζητά η οικογένεια

Δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: Η μητέρα έγινε “ασπίδα” για να σώσει την κόρη της (βίντεο)

Πειραιάς: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε σε φρεάτιο (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42Τέλλογλου για το πολιτικό σκάνδαλο στην Κύπρο: Ο μυστηριώδης επιχειρηματίας που γύρισε το βίντεο19:28Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα διόδια Νέων Μαλγάρων και στα δύο ρεύματα19:14Μητσοτάκης: Το 2025 ήταν μια καλή χρονιά για τα δημόσια πανεπιστήμια, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο