LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2023 10:11

Νέες ταυτότητες: Στο ΣτΕ οι φωτογράφοι κατά των υπουργικών αποφάσεων

Τι ζητούν οι καλλιτέχνες φωτογράφοι που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 Διαμαρτυρία φωτογράφων - φωτογράφοι

Συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους οι φωτογράφοι για την ανάληψη της φωτογράφισης των πολιτών από τους αστυνομικούς. Στην τελευταία τους κίνηση, μέσω της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθηνών, κατέθεσαν αίτημα ακύρωσης των υπουργικών αποφάσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων για φωτογράφιση από αστυνομικούς, αλλά και για την καταβολή παραβόλου ύψους 10 ευρώ από τους πολίτες, για την έκδοση της ταυτότητας.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου που εκπροσωπεί την Ένωση

«Το Δικηγορικό Γραφείο Κωνσταντίνος Χ. Γώγος & Συνεργάτες ανέλαβε για λογαριασμό της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΑΘΗΝΩΝ την κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στην έκδοση Δελτίων Αστυνομικών Ταυτοτήτων Νέου Τύπου.

Με τις προσβαλλόμενες αποφάσεις οι αρμόδιες αρχές (αστυνομικά τμήματα) θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν τους Πολίτες που προσέρχονται να εκδώσουν ή να αντικαταστήσουν την αστυνομική τους ταυτότητα. Δηλαδή, μία αμιγώς εμπορική δραστηριότητα θα περιλαμβάνεται πλέον στα καθήκοντα των αστυνομικών οργάνων, επιβαρύνοντας σημαντικά το (ήδη ελλιπές) προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων με εμπορική δραστηριότητα και θα αφαιρούν βίαια σημαντικό κομμάτι εργασίας των επαγγελματιών φωτογράφων πλήττοντας σφόδρα. Ταυτόχρονα, πλήττονται όλες οι επενδυτικές υποδομές των φωτογράφων σε υλικοτεχνική υποδομή που αφορούν στις φωτογραφίες ταυτοτήτων, υπάρχει κίνδυνος αύξησης της ανεργίας καθώς το προσωπικό των φωτογραφείων καθίσταται άνευ εργασιακού αντικειμένου, πλήττονται σφόδρα τα καταβλητέα στο δημόσιο λόγω μείωσης ή κατάργησης της ύλης με την απόδοση ΦΠΑ και οι φωτογράφοι νυν και όσοι έρχονται από τις σπουδές τους στο επάγγελμα χάνουν ένα τεράστιο κομμάτι εμπορικής και καλλιτεχνικής ύλης.

Παράλληλα, επιβάλλεται τέλος ύψους δέκα ευρώ σε κάθε Έλληνα πολίτη για την έκδοση της ταυτότητας, σε μία διαδικασία η οποία είναι υποχρεωτική από το νόμο».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Elias”: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα

Τροχαίο - Πάτρα: Σκοτώθηκαν 3χρονο παιδί και ο παππούς του (εικόνες)

Φθιώτιδα: ΑμεΑ έπεσε στη θάλασσα με το αμαξίδιό του


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλο Σάββατο - Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τροποποιήσεις και λιγότερα δρομολόγια θα εκτελέσουν τα ΜΜΜ. Πόσο νωρίτερα θα αποσυρθούν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. 

Χίος - Πρώτη Ανάσταση: Ο “ιπτάμενος παπάς”... έκλεψε την παράσταση! (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Τοπικά Νέα

Για 36η συναπτή χρονιά, ο ιερέας Χριστόφορος Γουρλής "ανακοίνωσε" στους πιστούς το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο.

Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν “καρφώνει” την Χαμάς για την ανακωχήΣήμερα 08:18 | Ειδήσεις

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έστειλε "μήνυμα" στους επικεφαλής της οργάνωσης,  ενόψει του διαλόγου για την κατάπαυση του πυρός.

Πήλιο: Φωτιά στο ΜούρεσιΣήμερα 07:31 | Τοπικά Νέα

"Συναγερμός" σήμανε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και ενάέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague - Σλούκας: MVP των Game 4 των play off10:06Λάρισα: Παρέσυρε δημοτικούς αστυνομικούς που πήγαν να το κόψουν κλήση (βίντεο)09:52ΝΒΑ - Αντετοκούνμπο: Δεν ξέρω πότε θα “γυρίσω” εκεί που θέλω09:39Χίος - Πρώτη Ανάσταση: Ο “ιπτάμενος παπάς”... έκλεψε την παράσταση! (βίντεο)09:25Πόλο - Champions League: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 409:12Μεγάλο Σάββατο - Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:58Μεγάλο Σάββατο: Η κάθοδος του Ιησού στον Άδη και η πρώτη Ανάσταση08:45ΟΟΣΑ - Ισραήλ: Προσφυγή κατά της Τουρκίας για το μποϊκοτάζ08:31Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν “καρφώνει” την Χαμάς για την ανακωχή08:18Παναγιώτης Χαρέλας: Πέθανε ξαφνικά ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ08:05“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Γωγώ Τσαμπά και Στέλλα Κονιτοπούλου (sneak preview)07:52Εορτολόγιο - 4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο07:38Πήλιο: Φωτιά στο Μούρεσι07:25Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας07:11ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο