LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2023 12:07

Πυρόπληκτοι: νέες πληρωμές πρώτης αρωγής σε δικαιούχους

Νέες καταβολές πρώτης αρωγής προς πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Κουβαράς - Καλύβια - καμένα σπίτια - αυτοκίνητα

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι σε διάφορες περιοχές της χώρας, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πιστώθηκαν 496.602,38 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 104 δικαιούχων.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και πληρωμές ύψους 203.098,83 σε 32 πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, αλλά και πληρωμές 144.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ως πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης. Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν χορηγηθεί ως πρώτη αρωγή 1.689.563,13 ευρώ.

Αναφορικά με την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 10.000 ευρώ για κτίρια με βαριές βλάβες που τα καθιστούν επικίνδυνα για χρήση («κόκκινα») και σε 5.000 ευρώ για κτίρια με σοβαρές βλάβες που τα καθιστούν προσωρινά ακατάλληλα για χρήση («κίτρινα»).

Πάρνηθη - Μενίδι - Φωτιά - Σπίτι - Καμένο

Ως προς το σκέλος της πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης, το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 4.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση ή φορέα με πολύ σοβαρές υλικές ζημιές και σε 2.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση ή φορέα με σοβαρές υλικές ζημιές. Ήδη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ξεκίνησαν οι πληρωμές πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης επιχειρήσεων στις περιοχές για τις οποίες οι Περιφέρειες έχουν αποστείλει τα σχετικά στοιχεία.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι νέες πληρωμές προς τους δικαιούχους πραγματοποιούνται ενώ η πλατφόρμα arogi.gov.gr είναι ακόμα ανοιχτή για αιτήσεις. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr παραμένει ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων από τους πυρόπληκτους πολίτες και επιχειρήσεις έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, σημειώνεται ότι (α) το ποσό της πρώτης αρωγής που λαμβάνει κάθε επιχείρηση ή κάθε κτηνοτροφική μονάδα συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής επιχορήγησης, όπως αυτό θα προσδιοριστεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά την καταγραφή ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας, και (β) το ποσό της πρώτης αρωγής που λαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής στεγαστικής συνδρομής, όπως αυτό θα προσδιοριστεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με σχετική απόφαση οριοθέτησης και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Ειδήσεις σήμερα:

Πειραιάς - Μώραλης: Για το κυκλοφοριακό στο λιμάνι υπάρχει λύση, αλλά… (βίντεο)

Νέες ταυτότητες: Ανοίγει η πλατφόρμα - Οδηγός για τις αιτήσεις

Ακίνητα: Οι αλλαγές για αγορές, πωλήσεις και βραχυχρόνιες μισθώσεις

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠοια αγροτικά μπλόκα "άνοιξαν" και πού θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί δρόμωνΣήμερα 13:19 | Ειδήσεις

Η αστυνομία συνιστά στους οδηγούς να ακολουθούν τη σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Αυτοψία Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στον ΒοτανικόΣήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα και τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο χώρο του εργοταξίου.

Σαρωτικοί έλεγχοι στην Αττική: Κατασχέθηκαν 12 τόνοι αλλοιωμένων τροφίμωνΣήμερα 12:07 | Ειδήσεις

Σάπια κρέατα στην αγορά, μαζικές κατασχέσεις και βαριά πρόστιμα.

Άρης Μουγκοπέτρος στο Πρωινό ΑΝΤ1: Με αυτό το χέρι θα δουλέψω στην οικοδομή, για να δώσω στα παιδιά μου όσα θέλουνΣήμερα 11:42 | Ειδήσεις

"Μου στέρησαν τα παιδιά μου", τόνισε ο Άρης Μουγκοπέτρος, στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εντάσεις ΗΠΑ-Ιράν: Το Κρεμλίνο ζητάει ψυχραιμία και αποκλιμάκωση14:24Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ14:10Κικίλιας: Έργα λιμενικών υποδομών ύψους 3,76 εκατ. ευρώ σε Σπέτσες και Ζάκυνθο13:56Στον Παναθηναϊκό ο Κοντούρης έως το 202913:42Ποια αγροτικά μπλόκα "άνοιξαν" και πού θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί δρόμων13:28Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου 202613:14Αυτοψία Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό13:00Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλίας12:46Χατζηδάκης: Τα highlights του κυβερνητικού έργου για το 202512:32Σαρωτικοί έλεγχοι στην Αττική: Κατασχέθηκαν 12 τόνοι αλλοιωμένων τροφίμων12:18Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι, πρόστιμα και συλλήψεις για παρεμπόριο στις λαϊκές αγορές12:04Άρης Μουγκοπέτρος στο Πρωινό ΑΝΤ1: Με αυτό το χέρι θα δουλέψω στην οικοδομή, για να δώσω στα παιδιά μου όσα θέλουν11:50Αχαρνές: Επίθεση με πέτρα σε εργαζόμενο καθαριότητας - Αναζητούνται οι δράστες11:36Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες11:22Αχαρνές: Της άρπαξαν την τσάντα και την πέταξαν στο δρόμο - Συνελήφθησαν τρεις 15χρονοι11:08Ο πρόεδρος Τραμπ θα λάβει βραβείο ειρήνης από το Ισραήλ10:54Χωρίς αποκλεισμούς παραμένουν τα μπλόκα σε Μπράλο, Αταλάντη, Κάστρο και Θήβα10:40Ντόναλντ Τραμπ: Υπό εξέταση η πώληση F-35 στην Τουρκία10:26Παράσυρση πεζού στα Άνω Λιόσια: Η ανακοίνωση της Hellenic Train10:12"Πάγωσε" η Κεντρική Μακεδονία: -8,6 βαθμοί στο Νευροκόπι 09:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο