LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2023 19:01

Τζούντο: Χρυσή στο Μπακού η Ελισάβετ Τελτσίδου

Η Ελληνίδα αθλήτρια πέτυχε μεγάλη διάκριση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μπακού.

Τελτσίδου - τζούντο - Ελλάδα - Ολυμπιακοί Αγώνες

Μία ακόμη πολύ μεγάλη διάκριση χάρισε στο ελληνικό τζούντο η Ελισσάβετ Τελτσίδου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν ανίκητη και στις τέσσερις αναμετρήσεις που έδωσε στο γκραν σλαμ του Μπακού, φτάνοντας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία των -70 κιλών.

Ήταν η 4η φορά από τον Οκτώβριο του 2022, που η κορυφαία τζουντόκα της χώρας, κατάφερε ν΄ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά τις επιτυχίες της στα τουρνουά που έγιναν σε Άμπου Ντάμπι, Τιφλίδα και Κιργιζστάν.

Μετά τους βαθμούς που συγκέντρωσε στο Μπακού, μάλιστα, η Τελτσίδου θ΄ ανέβει τουλάχιστον μια θέση στην Ολυμπιακή κατάταξη και από την 5η, θα βρεθεί στην πρώτη τετράδα (είναι 6η στην παγκόσμια κατάταξη). Κάτι που σημαίνει ότι από σήμερα ο στόχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού πλησιάζει ακόμη περισσότερο...

«Χαίρομαι που πήρα ακόμη ένα χρυσό. Χαίρομαι που είμαι σταθερά μέσα στα μετάλλια των γκραν σλαμ, μέσα από τα οποία θα έρθει και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Θέλω να συνεχίσω με την ίδια.. φόρα και στους επόμενους αγώνες, γιατί η παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί κίνητρο για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τους χορηγούς μου, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και όλους όσοι με στηρίζουν και μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Επόμενος αγώνας είναι το Ευρωπαϊκό», υποστήριξε η Ελισάβετ Τελτσίδου στην ιστοσελίδα της ΕΟΤ.

Δίπλα σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της Τελτσίδου, βρίσκεται πάντα ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης. «Η Λίζα έχει ανέβει επίπεδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πλέον συγκαταλέγεται στις 4-5 κορυφαίες αθλήτριες της κατηγορίας και αποτελεί φόβητρο για οποιαδήποτε αντίπαλο.

Ξέρουμε ότι το κίνητρο των αντιπάλων μας για να κερδίσουν είναι μεγάλο, ακριβώς επειδή η Τελτσίδου είναι πλέον από τις κορυφαίες της κατηγορίας, όμως δεν αγχωνόμαστε.

Το αποδείξαμε και σήμερα με το χρυσό μετάλλιο στο Μπακού. Είναι ένα μετάλλιο για όλους τους Έλληνες και ειδικά εκείνους που μετρούν τις πληγές τους εδώ και μερικές εβδομάδες στη Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας. Τους σκεφτόμαστε και τους αφιερώνουμε αυτό το μετάλλιο», είπε στο hjf.gr ο Νίκος Ηλιάδης.

Στο δρόμο προς το χρυσό στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, η Τελτσίδου νίκησε κατά σειρά, την Βραζιλιάνα Καρβάλιο, την Κούγκλαν από την Αυστραλία, ενώ προκρίθηκε στον τελικό μετά την επιτυχία επί της «ασημένιας» παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2022 στην Τασκένδη, Τσβέτκο από την Κροατία.

Στον τελικό επικράτησε με Waza-ari της Τσουνόδα από την Ιαπωνία, η οποία εδώ και καιρό αγωνίζεται με το εθνόσημο της Ισπανίας.

Να σημειωθεί ότι πλέον η Τελτσίδου έφτασε τα πέντε μετάλλια σε γκραν σλαμ, αφού εκτός από τα τέσσερα χρυσά, ήταν 3η και στη διοργάνωση του Τόκιο, το Δεκέμβριο του 2022.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Είχε “φυλακισμένες” μάνα και κόρη για 2 χρόνια - Προσπάθησε να πνίξει την 22χρονη

Μάνος Χατζιδάκις: Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας

Καύσιμα - Παπαγεωργίου: Η βενζίνη θα φτάσει πάλι στα 2,20 ευρώ το λίτρο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας17:17Αλεξανδρούπολη: Οδηγός φορτηγού διακινούσε παράνομα μετανάστες - Πώς συνελήφθη 17:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο